Anatole France

Anatole FranceKırmızı Zambak yazarı
Yazar
7.6/10
537 Kişi
2.216
Okunma
160
Beğeni
13,5bin
Görüntülenme

Hakkında

Anatole France (Anatole François Thibault, d. 16 Nisan 1844 Paris, ö. 12 Ekim 1924 Saint-Cyr-sur-Loire Tours) Fransız yazar. Klasik geleneğin önde gelen temsilcileri arasında kabul edilir. Edebiyatın her türünde eserler veren yazar, 1921 yılında edebiyat dalında Nobel Ödülüne layık görülmüştür. 1924 yılında ölmüştür.
Tam adı:
François-Anatole Thibault
Unvan:
Fransız Yazar
Doğum:
Paris, Fransa, 16 Nisan 1844
Ölüm:
Tours, Fransa, 12 Ekim 1924

Okurlar

160 okur beğendi.
2.216 okur okudu.
58 okur okuyor.
1.318 okur okuyacak.
86 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yaşlılığın en güzel tarafı, insanların artık size acı çektiremiyor olmasıdır.
Sayfa 17 - Zeplin Kitap
Reklam
Şimdi mahallesinden dışarı çıkmamış adamlar dünyaya sınır çiziyor
cumhuriyet uğrunda hiç mücadele etmeyenlerin en çok cumhuriyetten söz etmeleri pek ilginç değil mi ?
Birbirine çarpıp kırılıyor insanlar, karışamıyorlar!
Sayfa 274 - Can Yayınları
Asla kitabınızı ödünç vermeyin, kimse geri getirmez. Benim kütüphanem yalnızca başkalarından ödünç aldığım kitaplarla dolu. ”
Anatole France
Anatole France
Reklam
Hayatını vazgeçtiklerin belirler . Bu yüzden bir karar alırken neyi seçtiğinden ziyade , nelerden vazgeçtiğini çok iyi sorgula .
Anatole France
Anatole France

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
277 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
1921 Nobel Edebiyat ödüllü Yazar Anatole France 'nin kitabı Kırmızı Zambak değişik konusuyla dikkat çekiyor. Kitap sanıldığının aksine sadece bir aşk kitabı değil. O günün Fransa'sı ve İtalya'sı ve oralardaki yaşam hakkında da bize çok bilgi veriyor. Kitabı okumak istememin sebebine gelince , daha önce okuduğum kitapta Piraye kitabı okuyor ve hapisteki Nazım Hikmet'e gönderiyor ve onunda okumasını sağlıyordu. Ve Nazım Piraye'ye yazdığı bir mektupta bu kitabın kritiğini yapıp, Piraye'ye yazıyordu. Ben de merak edip kitabı edindim.
Kırmızı Zambak
Kırmızı ZambakAnatole France · Can Yayınları · 2013809 okunma
216 syf.
9/10 puan verdi
#1001kitap~~~
"...Ruhun ilgisi olmadan, insanın vücudu şehvete mağlup olabilir..." Fransız yazar Anatole France, klasik geleneğin önde gelen temsilcileri arasında kabul edilir. Edebiyatın her türünde eserler verip, 1921 yılında edebiyat dalında Nobel Ödülüne layık görülmüştür. Aslında "Thais" 1001kitap arasında olmasından dolayi okumak isteyip ve kaç kere sepete atıp çıkarttığım 1kitap olmuştu ki Proust un en sevdiği edebiyatçılar arasında olunca hemen kitabı öne aldım okumak için iyiki de okumuşum... Anatole France, "Thais" üzerinden insanlığın sosyal ve kültürel tarihi kadar eski bir soruyu tarihsel karakter ve olaylar üzerinden soruyor: İster Tanrı adına, ister 1yaşama tarzı tercihi olarak bedensel haz ve zevklerden vazgeçmek insanı mutlu eder, ona ruh huzuru sağlar mı? Keşiş Pafnüs ruhsal huzuru bulduğunu düşündüğü an, bastırılmış olanın rüyalarında geri dönmesi üzerine, kendi maddi varoluşu ile ruhu arasına sıkışıp kalır ve 1 yola çıkar ama çıktığı yolla vardığı yer aynı olur mu, bu yol üzerinde mitoloji, din ve felsefe ( bu kısımlarda aklıma Diderot da gelmiştir o da kitabı ayrı 1 sevme durumu oluşturdu) adına edebi zevke ulaşmak istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir, bugüne kadar okuduğum en sıkı metinlerden 1i bence... "...İnsanlar, dedim, 1nimet sandıkları şeyden yoksun kaldıkları için üzülür yahut da bunu elde edince tekrar kaybedecekler diye hayiflanir veya kötü sandıkları 1şeye katlanmak zorunda kaldıklarından ötürü azap çekerler..."
Thais
ThaisAnatole France · Bordo Siyah Yayınları · 2004211 okunma
312 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Giyotin
Fransız edebiyatının Nobel Edebiyat Ödüllü usta yazarlarından Anatole France Fransız ihtilalini konu alan bu kitap da baskı ve sefalet için de yaşayan halkın devrim karşısında tutumunu anlatıyor. Cumhuriyeti güçlendirmek için kurulan devrim mahkemelerin de suçlu suçsuz insanların sürekli giyotine yollanmasına karar veren yargıçlara yeterrr dedim:) Halk da sonun da isyan bayrağını çekiyor ve devrim bambaşka bir yere varıyor ;) İlk 67 sayfaya kadar sıkılarak okuduğumu açıkça belirtmek istiyorum.Tam anlamaya çalışıyorum derken yıldızlarla belirtilen kısımların ne olduğunu anlamak için sayfanın altına inmem konudan kopmama sebep oldu çoğu kez. Devrim mahkemelerinin vermiş olduğu yoğun giyotin kararlarından sıkılmış olsamda Halkın,Devrim Mahkemlerinin son durumu,Yargıç Evariste Gamelin ve Elodie aşkı kitabı bitirmeme yeten sebepler oldu. İyi okumalar.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Sentez Yayınevi · 2003633 okunma
Resim