Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Andrew Wheatcroft

Andrew WheatcroftOsmanlılar yazarı
Yazar
5.7/10
5 Kişi
34
Okunma
1
Beğeni
1.140
Görüntülenme

Andrew Wheatcroft Sözleri ve Alıntıları

Andrew Wheatcroft sözleri ve alıntılarını, Andrew Wheatcroft kitap alıntılarını, Andrew Wheatcroft en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kapıdaki düşman filminden alıntı
Ne kadar da aptalmışım.vassili... insan her zaman insandır.modern insan yok. herkesin eşit olduğu bir toplum yaratmak için çok çabaladık,komşunu kıskanabileceğin bir şeyin olmadığı bir toplum,ancak kıskanılacak bir şey her zaman vardır. Bir gülüş... Bir dostluk... Sahip olmak istediğin ve sana ait olmayan bir şey. Bu dünyada zengin ve fakir her zaman var olacak...
Reklam
Osmanlıların yeniliğe duyduğu hoşnutsuzluk dine küfretmeye yakındı... Şöyle bir deyiş vardı:" en kötü şey yeniliktir ve her yenilik bir hatadır ve her hata cehenneme götürür"
Osmanlı ordusu için "rus ceketli, Fransız yönetmelikli, Belçika silahlı, Türk kasketli, İngiliz kılıçlı ve dünyanın her yerinden gelen eğitmenli bir ordu... Talihsiz bir yaratma"
Fatih Sultan Mehmed'in kente verdiği ad olan İstanbul bunların hepsini, Stamboul, Pera, sonra Haliç ve Boğaziçi kıyılarında gelişecek yerleri içerirdi.
Sayfa 133
Avrupalılar Stamboul ya da Costantinopl derlerdi. Türkler de kentlerine Konstantiniyye derler, ama günlük konuşma dilinde Türkçe adı İstanbul'u kullanırlardı.
Sayfa 132
Reklam
Yeniçeriler on dördüncü yüzyılda kurulduklarından beri Bektaşilerle ilişkiliydiler ve derviş tekkeleri yeniçeri kışlalarının çevresinde toplanmıştı.
Sayfa 98
Konstantinopolis'in düşmesine karşı bu çelişkili tepkiler, Osmanlı imparatorluğu ile Batı Avrupa'nın arasındaki belirsiz ilişkinin habercisiydi. Hristiyanlar Türklerden nefret ediyorlar ve Schwobel'in dediği gibi "Osmanlı Sultanının Tanrı'nın zalim düşmanı ve Hz. Muhammed ve Şeytan'ın ordusunun beylerinden biri olduğuna ve Tanrı'nın yasalarını içe saydığına" inanıyorlardı.
Sayfa 39
"Türkleşmek" Avrupa'da bir hakaret sözcüğü idi ve batının bütün değer ve sosyal kurallarını reddetmeyi simgelerdi.
Sayfa 83