Anita Nair

Anita NairKadınlar Vagonu yazarı
Yazar
7.2/10
7 Kişi
22
Okunma
2
Beğeni
1.417
Görüntülenme
560 syf.
5/10 puan verdi
Öncelikle bu kitabı okumak için biraz da olsa Hint mitolojisi ve kültürü hakkında biraz bir şey bilmeniz gerekiyor aksi takdirde kitap sizi bayabilir.Dil olarak sade olsa da gerek betimlemesi gerek anlatım teknikleri olarak biraz ağır işlenmiş.Yazarın bir olayı farklı karakterlerin üzerinden anlatması o kadar durağan anlatıma canlılık ve akıcılık katmış ve bu benim çok hoşuma gitti.Çevirmede bir kaç küçük hata var,bazı kelimeler yanlış yazılmış çevirilirken :) Konu olarak bakıcak olursak; Kitap Güney Hindistan'da geçmektedir.Genç bir kız olan Radha evliliğinden memnun değildir.Radha ilerleyen dönemlerde Chris adında yabancı bir turiste aşık olacaktır.Bütün kurgu bunun üzerine dönüyor.
Kalbin Dokuz Yüzü
Kalbin Dokuz YüzüAnita Nair · Pegasus Yayınları · 20136 okunma
302 syf.
8/10 puan verdi
. Küçük yaşta babasını kaybeden ve annesine, kardeşlerin bakmak zorunda kalan Akhila, günün birinde artık kırk beş yaşında evlenmemiş bir kadın olduğunu fark eder. Tüm gelenek ve kısıtlamalara rağmen artık kendi hayatını yaşamaya karar verir. Çıktığı tren yolculuğunda aynı kompartımandaki diğer beş kadının da hikâyesini öğrenir. . Hint toplumunun kadınlara bakışını, kadınların bununla nasıl başa çıktığını, neler yaşadığını anlatan güzel bir kitaptı. Tabii insanların aç gözlülüğü, nankörlüğü, bağnazlığı da yine sahnedeydi. . Bu arada 1998'e kadar Hindistan'daki bir çok istasyonda "kadınlar, yaşlılar ve engelliler" için ayrı bir gişe varmış. İkinci sınıf kompartımanı olan çoğu trende de gerçekten kadınlara özel bölümler varmış. . Alıntı: . Mutluluk, kişinin istediği yaşamı seçmesine izin verilmesidir, istediği gibi yaşamasıdır. Mutluluk, kişinin sevildiğini bilmesi ve sevdiği birinin olmasıdır. Mutluluk, yarınlar için umut besleyebilmesidir. . . . .
Kadınlar Vagonu
Kadınlar VagonuAnita Nair · Çitlembik Yayınevi · 200316 okunma
Reklam
302 syf.
6/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Anita Nair'e ait okuduğum ikinci eserdi.Kalbin Dokuz Yüzü'ne göre daha akıcı ve dinamikti ancak iki kitapta da feministliğin yanlış aktarıldığını düşünüyorum.Her seferinde kadınların kendi başına yetebildiği geri planda kalıyor daha çok kadın ne kadar kişiyle yatıp kalkarsa özgürlüğünü o kadar elde eder gibi mantık çıkıyor.Nedense ana karakterlerde hep bu vurguyu yapıyor.
Kadınlar Vagonu
Kadınlar VagonuAnita Nair · Çitlembik Yayınevi · 200316 okunma
302 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Kitapta hayatı anlatılan altı kadın, Hint toplumunda olduğu gibi diğer toplumların kadınlara hangi gözle baktıklarını ve nasıl davrandıklarını anlatan bir örnektir. Kadınlara olan bu zulüm ve işkence bakışları hakkedilmeyen bir davranıştır.
Kadınlar Vagonu
Kadınlar VagonuAnita Nair · Çitlembik Yayınevi · 200316 okunma
302 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
"Mutluluk" dedi, " kişinin istediği yaşamı sevmesine izin verilmesidir;istediği gibi yaşamasıdır." Fevri bir hareket ile mevcut düzeninden uzaklaşmak isteyen bir kadının, tren kopmartmanında rast geldiği diğer kadınlarla tanışma süreci ve akabinde her kadının yaşam hikayesine tanıklık etmesiyle roman sürüp gider. Her bir kadının çok farklı ve birbirinden uzak yaşamları olmalarına rağmen , tabiri caizse, onları ortak bir paydada buluşturan önemli bir etken vardır : mutluluk arayışı. Kadının bireyselliği, toplum içindeki rolü, evlilik hayatı, yaşam. mücadelesi, kadın olmanın zorluğu gibi... Kadınları envai bir perdeden incelemeye alır. Her ne kadar fazla karakter olup onların adlarını akılda tutmak güç olsada okunmaya değer bir yapıttır.
Kadınlar Vagonu
Kadınlar VagonuAnita Nair · Çitlembik Yayınevi · 200316 okunma
302 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Kitapta hayatı anlatılan altı kadın; Hint toplumunda olduğu gibi diğer toplumların kadınlara hangi gözle baktıklarını ve nasıl davrandıklarını anlatan güzel bir romandır. Romanda kadınlara hangi kriter ve durumda iyi gözle bakıldıklarını anlatan ayrıca öyle olmayanların nasıl zulüm ve işkenceye maruz kaldıklarına şahit oluyoruz.
Kadınlar Vagonu
Kadınlar VagonuAnita Nair · Çitlembik Yayınevi · 200316 okunma
Resim