Ayşe Buğra

Ayşe BuğraKapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal Politika yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.0/10
49 Kişi
288
Okunma
26
Beğeni
2.800
Görüntülenme

Ayşe Buğra Yorumları ve İncelemeleri

Ayşe Buğra yorumları ve incelemelerini, Ayşe Buğra kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ayşe Buğra puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
154 syf.
·
Puan vermedi
·
122 günde okudu
Karşılıklılik ilkesi
Ekonomik bir terim gibi görünse de karşılıklılık tam olarak alma verme dengesinden bahsediyor. Sistemin gerçek ihtiyaçları karşılamaktan çok, tüketicileri ihtiyaclari olmayan, ihtiyaçlara inandırmak noktasında nasıl ikna ettiğinden ve devamında bu ihtiyaçların karşılanması gibi bir çok detay içeren bir sistemin nasıl da aksamadan yürüdüğünü açıkliyor. Dili yer yer ağır olsa da zevkle okudum. Ne anladın derseniz. Konu her zaman Para zannederiz ya. Aşk, mutluluk, adalet, insan ve aklınıza gelen her kavram Para ile ilgili sanırız. Aslında tek kavram var: Aç Gözlülük Sarsıcı değil mi? Aç gözlülük. Keyifli okumalar.
Devlet-Piyasa Karşıtlığının Ötesinde
Devlet-Piyasa Karşıtlığının ÖtesindeAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 201113 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Kitabın faydalı olduğuna hiç şüphe yok ama Ayşe Buğra'nın ardına sığındığı devlet teorisini anlamakta epey güçlük çekiyorum. Yeterince açıklayamadığını düşünüyorum. Bir devlet var, zamanında burjuvazi yaratmaya çabalayan ama sonra onunla itişen kakışan, nihayetinde başka bir devlet daha var yaratılmış burjuvaziyi yok sayıp yenisini yaratmaya
Türkiye'de Yeni Kapitalizm
Türkiye'de Yeni KapitalizmAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 201519 okunma
Reklam
407 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İktisatçılar ve İnsanlar
Ayşe hoca'nın kitaplarını okumaya devam ediyorum. "İktisatçılar ve İnsanlar" kitabıyla beni yine mest etti. Türkiye'de verilen ekonomi eğitimi genelleme yapacak olursak 200 yılık bir ezber üzerine kuruludur. Özgün bir görüş ve farklı bir görüş açısını çok nadir öğrenebilirsiniz. İktisadi Düşünceler Tarihi dersinde bile yıllar önce ölmüş insanların farklı düşüncelerini radikal ve alternatif görüş olarak okuturlar. Yani iktisat statik bir bilim olarak anlatılır. 《☆☆☆》 "Ceteris Paribus" yani "diğer tüm durumlar sabitken" ilkesi gerçekten geçerlidir. Bakmayın siz bireylerin rasyonel olduğunun söylendiğine. 19 yaşında blog yazarken rasyonel birey kavramını eleştirmişim. Keşke o zamanlar Ayşe hocayı okuyabilseydim. Toplum içerisinde hepimiz aynı anda üretici, tüketici, seçmen ve seçilen olabiliyoruz. Rasyonel ya da akılcı kararlar aldığımız için mi ekonomiler bu halde, demokrasiler her geçen gün geriliyor, sansür artıyor. 《☆☆☆》 Yine bu kitapta bilim felsefesi içindeki farklı görüşleri anlatıyor Ayşe hoca. Karl Popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesini, Thomas Kuhn'un bilim felsefesine katkılarını, Lakatos'un bilimsel araştırma programları ve Feyeraband'ın anarşist gerekliliği... Sindire sindire okunacak ve anladıkça geçmişte okuduklarınızla taşların yerine oturacağı muazzam bir bilgi birikimi.
İktisatçılar ve İnsanlar
İktisatçılar ve İnsanlarAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 201364 okunma
275 syf.
10/10 puan verdi
Avrupa'dan Türkiye'ye sosyal politikanın doğuşu ve devinimine dair kusursuz bir başvuru kitabı. Ayşe Hoca'nın akıcı ve yalın dili sayesinde sosyal politika alanına ilgi duyan, bu konuda çalışan herkes için temel kaynaklar arasında yer alacak bir eser.
Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal Politika
Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal PolitikaAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 2015100 okunma
275 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal Politika
Son zamanlarda Ayşe Buğra hocanın ismi sıkça gündemdeydi. Onun mükemmel akademik kariyerini bilmeyenler o kadar çok ki. Bu yüzden literatüre yaptığı o değerli katkıları okumak bu günlerde çok önemliydi. 《☆☆☆》 Okumaktan çok büyük zevk aldığım bir kitap oldu. Yeni kurulan Cumhuriyet'in yoksulluk mücadelesi, sosyal politikaları, vakıf ve soysal
Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal Politika
Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye'de Sosyal PolitikaAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 2015100 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Türkiye'nin 80 darbesi ve darbeyle birlikte düşen/yükselen kesimlerin günümüze kadar gelmesiyle ilgili bir başvuru kitabı. Yaşadığımız dönemin sermaye-iktidar ilişkilerini çok kısa biçimde özetliyor. Zaten sermaye-iktidar ilişkisi, günümüz ekonomisini ve onun aksaklıklarını anlamada, devletin 1. seviyede işveren olması nedeniyle tek önemli nokta diyebiliriz. Kitap 2013'e kadar olan bölümü ele almış, o dönemden sonraki baskılar için sanırım güncelleme yapılmamış, o yüzden bir nostalji havasında da ilerliyor (5 sene önce olan şeyin ne nostaljisi olabilirse artık)
Türkiye'de Yeni Kapitalizm
Türkiye'de Yeni KapitalizmAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 201519 okunma
Reklam
384 syf.
10/10 puan verdi
Güzel bir araştırma kitabı. Konuyu tamamen rakamlarla ve istatistiklerle anlatıyor. Bazı sözde yazarlar gibi ideolojik kaygı taşımıyor. Tarafsız olduğundan emin olabilirsiniz.
Devlet ve İşadamları
Devlet ve İşadamlarıAyşe Buğra · İletişim Yayınları · 201539 okunma