Burhan Aykaç

Burhan Aykaçİnsan Kaynakları Yönetimi yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
45
Okunma
0
Beğeni
3.061
Görüntülenme

Burhan Aykaç

45 okunma, 0 beğeni - Burhan Aykaç kitapları, eserleri, Burhan Aykaç kimdir, öz geçmişi, Burhan Aykaç nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Burhan Aykaç sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

1952 Yılında Çorum-Alaca'da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Çorum'da tamamladı. 1971 Yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümünü Bitirdi. Fransız Hükümetince açılan bir burs sınavını kazanarak FRANCHE-COMPTE Üniversitesinde Genel Dil Bilim alanında lisans diploması aldı. 1980 yılında da Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden (AİTİA) mezun oldu. 1982 Yılında "Çevre Sorunları ve Halkla İlişkiler" konulu teziyle yüksek lisans, 1986 Yılında "Kamu Personelinin Değerlendirilmesi" konulu doktora teziyle doktor ünvanını aldı. 1987 Yılında Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1991 Yılında Doçent ünvanını aldı. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Dr. Burhan AYKAÇ, çok iyi derecede Fransızca, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, 1995-1996 öğretim yılında, araştırma yapmak üzere Belçika LOUVAIN Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1997 yılında Profesör olan Prof. Dr. Burhan AYKAÇ, halen Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Unvan:
Öğretim Görevlisi, Yazar
Doğum:
Çorum-Alaca, 1952

Okurlar

45 okur okudu.
1 okur okuyor.
16 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Şinasi Aksoy
Liberalizm, sendikal faaliyetlerin serbest piyasa ekonomisi içinde serbestçe işleyişine engel olan bir durum yarattığına işaret etmekte, temelinde politik olduğunu ileri sürdükleri bu alanın sınırlandırılması ve kontrol edilmesi gerektiğini savunmaktadırlar. Ekonomi dışı faaliyetlerin ekonomiye müdahalesinin bir çeşidi olarak yorumladıkları sendikal süreç, ücretlerin belirlenmesinde, değişen ekonomik koşullara uydurulmasındaki güçlüklerde, işe alma, işten çıkarma gibi uygulamalarda sendikal ağırlığın, üretim maliyetlerini gereksiz olarak yükselttiğini öne sürmektedirler.
Osmanlı İmparatorluğu Devrinde Ücret
Osmanlı İmparatorluğunda Orhan Gazi zamanında başlayan Tımar, zeamet ve has usulü, zamanın ücret rejiminin esasını teşkil ediyordu. Has, zeamet ve tımarların geliri, nitelik bakımından devletin kendisine hizmet edenlere ödediği birer aylıktan başka bir şey değildi. Ayrıca bugünkü profesörlere tekabül eden müderrisler mensup oldukları medresenin vakıf aidatı ile geçinir ve kadılarda iş sahiplerinden şeriye aidatı alırlardı.
Sayfa 94 - Yönetimi Bilimi 2
Reklam
Yeni Sağ
Niskanen’in bürokratik örgütlenmelerde örgütün parçalarını ayrılması, geleneksel yönetim-örgüt ilkelerinin belirttiğinin aksine, aynı işleri yapan birden fazla birimin oluşturulması, bu birimlerin birbirleriyle ve özel sektör kuruluşlarıyla rekabete açılması önerisi de bu bağlamda önem kazanmaktadır. Aslında yerinden yönetim diye adlandırabileceğiniz yapılanma özel sektörde ve genel olarak ekonomide görülen ve hizmet sektörünün genişlemesine paralel olarak gündeme gelen Post-Fordist yapılanmanın yaygın ve esnek yapılanma niteliğinin kamu kuruluşlarına yansıtılmasıdır. (...) Yerinden yönetimci bu görünüm altında oldukça güçlü bir merkezi ve hiyerarşik işleyişin korunduğu görülmektedir. (...) Çalışanın üstü tarafından yakından denetlenmesi hiyerarşik kanallar yerine amaçların gerçekleştirebilmesindeki başarı ve performans standartlarına göre bekleneni verip vermediğinin ağırlıklı bir şekilde denetlenmesi şekline dönüşmektedir. Dar bir şekilde kadro dışında -yönetici ve uzmanlar- örgütsel işleyiş git gide çoğu geçici olarak istihdam edilen okul dışı çalışan gençlerden, kadınlardan ve azınlık gruplarından oluşmakta, bu da doğal olarak sendika ve toplu pazarlık ve sözleşme ile benzeri örgüt içi uygulamaları erozyona uğratmaktadır. Böylece makro düzeyde sendika karşıtı yöneliş, örgütsel yapılanmalarda destek görmektedir.
Sayfa 557 - Şinasi AksoyKitabı okuyacak
Yurdumuzda ilk belediye idaresinin kurulması çalışmaları, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1854-1856 yıllarında batı ülkeleri ile artan ilişkiler sonunda başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğunda belediyeler kuruluncaya kadar, belediye işleri vakıflar tarafından yerine getiriliyordu. Bu dönemde hükümet, belediye ve yargı işleri ile kadılar ilgileniyordu. Kadılar esnaf denetimi, narh (fiyat tespiti) işlerine de bakıyorlardı.
Sayfa 1
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
·
Puan vermedi
kitabı satın almak istiyorum abdullah yılmaz eskiedirne asfaltı no 34 gaziosmanpasa istanbul.....05368101133
Mahalli İdareler
Mahalli İdarelerHüseyin Yayman · Nobel Yayın Dağıtım · 20068 okunma