Cafer İskenderoğlu

Cafer İskenderoğluHalef yazarı
Yazar
4.3/10
88 Kişi
97
Okunma
49
Beğeni
7,6bin
Görüntülenme

Cafer İskenderoğlu Sözleri ve Alıntıları

Cafer İskenderoğlu sözleri ve alıntılarını, Cafer İskenderoğlu kitap alıntılarını, Cafer İskenderoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Allah ile Tanışmak" kendi varlığınızla tanışmanızdır. "Allah ile Tanışmak" kendini bilmektir. "Allah ile Tanışmak" sizdeki İlahi tecellilerin hepsini, ilmen ve hâl olarak anlamaktır. "Allah ile Tanışmak"kendi sonsuzluğunuzun halini bilmektir. "Allah ile Tanışmak" sizdeki İlhai hâli, sizdeki Allah'ı bulmaktır.(Celle Celalühü)
1400 yıl evvel gelmiş Kur'an'ın ayetleri bugün her ferde ayrı ayrı tecelli eder ve her ferdin orada ayrı ayrı ilim nasibi vardır.
Sayfa 86 - Enoch yay.Kitabı okudu
Reklam
İnsan kainatı kaplayacak şekilde nura, insanlığa, ahlaka ve ilme sahiptir.
''Ben sizden uzak değilim, sakın ha beni uzaklarda aramayın.''
Üzülecek sıkılacak bir şey yoktur. İnşa eden, yapan Allah’tır.(C.C)
İnsanlar diyorlar ki “ben tasavvuf talebesiyim”. E, ne yapıyorsunuz? Cevap; “ zikir çekiyorum”. Bu yetmez, olmaz, bu kadarla tamamlanmazsınız. Allahu Teala Rahman Suresinde matematik ilminden bahsediyor. Bunu düşünmek lazım. Bunu yapmak için üç şey gerekir. 0,1 ve sonsuzluk. Bu matematik sistemi ile geri kalanın hepsini çözebilirsiniz.
Reklam
Zamanımızda din bilgisi bilimsellikten çıkarılmış, yerini birçok uydurma hurafe ve İslam’da olmayan bilgilerle doldurulmuş, İslam’ın insanlara sunduğu ilim kısıtlanıp kaybolmuştur. Ortaçağın Hrıstiyan din adamlarının bilimin önüne din adına engel koymalarıyla başlayan engizisyon, bu gün İslam adına kendilerini İslam alimi sanan kişiler
Allah'a Yolculuk
Cafer İskenderoğlu ENOCH Yayınları Biz tüm sohbetlerimizde, kitaplarımızda insanı, insanın basit bir varlık olmadığını, Allahü Teâlâ’nın kâinattaki halifesi olduğunu, İnsân-ı Kebîr olduğunu, İsm-i Azâm olduğunu anlatıyor ve söylüyoruz. Bu kitabımızda da daha önce duymadığınız ilimleri, bilgileri size hatırlatacağız biiznillahi.
Cafer İskenderoğlu ENOCH YayınlarıKitabı okuyor
"Nasıl buldun beni?" "Hiç kaybetmedim ki seni."
Reklam
Ruh ve insanın ahlakı
"......Bu devirde cemaatlerin çoğu cahil kaldılar. İnsanlara, götüremeyeceği zikirler, virdler yüklediler. İnsanlar da bu yükün altında ezilirken, ilim öğrenmeye vakitleri kalmadı. Oysa bir insan; kalben bir defa “Allah” derse, Allahü Teâlâ o anda “lebbeyk kulum! Ben geldim” der. Yani, “ben sendeyim, senin varlığındayım” buyurur.
Sayfa 228Kitabı okudu
Halef
Mümin gerçek manada İnsan-ı Kâmil olmalıdır. Değil dünyaya (Biiznillah) bütün kâinata sahip olmalıdır. Mümin (Allah (c.c) adına Biiznillah) bütün yeryüzünde ve kâinatta görev yapmalıdır. Yeryüzünde de Resulullah (s.a.v.) adına bu ilimleri yaymalıdır İnşallah. Allahü Teâlâ bizleri şu in sanlık makamından düşürmesin. Hamdimiz sonuna kadar bunadır, Biiznillahi. Başka bir beklentimiz de yoktur. Ama uyarmazsak vicdanımız sızlıyor. Bu gerçekleri bilip de anlatmazsak vicdanımız sızlıyor. Hani Lut Kavmini helak etmek için Allahü Teâlâ melekleri gönderiyor ya… Cebrail (a.s) diyor ki; “Ya Rabbi bunların içinde alimlerde var. Bunları ne yapalım? Bunları da mı helak edelim?”. Allahü Teâlâ’da; “Onları da helak edin, onlar halkı uyarmıyorlardı” buyuruyor. Allah (c.c) muhafaza etsin. Biz bir alim değiliz ama bildiğimiz kadarıyla bunları size İnşallah tebliğ ve tevdi ediyoruz. Ve detaylarını da (bütün dünya alem üstümüze gelse de) öğreteceğiz, anlatacağız. Hatta daha da detaylarını anlatacağız. Biz hepinizin ayak Turabıyız. Bütün insanlara hizmetçiyiz İnşallah. .........."
Amâ? Amâ, Allahü Teâlâ’nın kendi sonsuz ve sınırsız varlığından yine kendi sonsuz ve sınırsız varlığına tecelli etmeden yani kâinatı ve içindeki varlıkları yaratmadan önceki halidir. Amâ’da İlah, kendi varlığındaki sayısız isim ve kudretlerini sükûn halinde ihtiva eder. Allahü Teâlâ sonsuz mülkünde, sonsuz Amâ halinde sayısız isimlerinden önce insanı sonra kâinatı ve içindekileri yaratmayı dilemiştir. Zatından Zatına tecellisi ile bütün yaratılmış canlı, cansız varlıkları kâinattaki tüm insanları, insanlardan sonra melekleri, meleklerden sonra cinleri ve şeytanları ve daha sonra da, bu varlıkların beden alemlerindeki yaşayacakları yerler olan, kâinat içerisindeki galaksileri ve gezegenleri yaratmıştır. Allahü Teâlâ insan ve kâinatın yaratılışını ışıktan hücreye altı aşamada yaratmıştır. Her şey yaradılışla başlar. Bu nedenle öncelikle nasıl yaradıldığımızı çok iyi kavramamız gerekir. Şimdi gelin hep birlikte Kur’ân-ı Kerîm’deki ayetler ışığında nasıl yaratıldığımızı öğrenelim.
Allah'a Yolculuk
Biz tüm sohbetlerimizde, kitaplarımızda insanı, insanın basit bir varlık olmadığını, Allahü Teâlâ’nın kâinattaki halifesi olduğunu, İnsân-ı Kebîr olduğunu, İsm-i Azâm olduğunu anlatıyor ve söylüyoruz. Bu kitabımızda da daha önce duymadığınız ilimleri, bilgileri size hatırlatacağız biiznillahi.
Cafer İskenderoğlu ENOCH YayınlarıKitabı okuyor
Allaha Yolculuk
Resûl-i Ekrem, parmağını kaldırıp çevresindekilere dönüp “Refîk-i a’lâ’ya” dedi. O öyle bir hal ki Allahü Teâlâ’nın isimleri O’na isim olmuş, Allahü Teâlâ’nın isimleri O’na arkadaş olmuştur. Demek ki O’na gerçekten bir İsm-i Azâm veya başka türlü yüce bir isim olmuş ki; giderken “en güzel arkadaşa” diyor.
Allaha Yolculuk Cafer İskenderoğluKitabı okuyor
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.