Daniel Goleman

Daniel GolemanDuygusal Zekâ EQ yazarı
Yazar
8.3/10
831 Kişi
3.586
Okunma
408
Beğeni
19,2bin
Görüntülenme

Daniel Goleman

3.586 okunma, 408 beğeni - Daniel Goleman kitapları, eserleri, Daniel Goleman kimdir, öz geçmişi, Daniel Goleman nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Daniel Goleman sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Dr. Daniel Goleman (d. 1946, Stockton, Kaliforniya), Amerikalı psikolog ve danışmandır. Özellikle, duygusal zekayla ilgili yazdığı kitapları farklı dillerde tercüme edilmiştir. The New York Times'ta davranış ve beyin bilimleri konularından sorumludur, makaleleri dünya çapında yayınlanmaktadır. Doktora derecesini aldığı Harvard Üniversitesi'nde ders vermiş, Psychology Today'in baş editörlüğünü yapmıştır.
Unvan:
Amerikalı Psikolog, Danışman, Yazar
Doğum:
Stockton, Kaliforniya , Amerika Birleşik Devletleri, 7 Mart 1946

Okurlar

408 okur beğendi.
3.586 okur okudu.
441 okur okuyor.
4.984 okur okuyacak.
296 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bir ulusun gerçek umudu, gençliğinin iyi eğitilmesinde yatar.
Reklam
“Öfke hiçbir zaman nedensiz değildir, ama nadiren iyi bir nedeni vardır.”
Kaygılı, öfkeli ya da bunalımlı öğrenciler öğrenemezler
2023~Mayıs
"Bir toplum için en büyük facia, okuma yazma bilme­yenlerin yüzde çoğunluğu değil, okuma yazma bilenlerin okuldan çıktıktan sonra artık kitap okumamalarından meydana gelen gizli kara
Reklam
DANIEL GOLEMAN DUYGUSAL ZEKÂ.
IQ ile ölçülen zekâ, insanların okul ve iş yaşamındaki başarısını belirleyen değişmez bir etken midir? Eğer öyleyse, yüksek IQ'lu çocuklar neden ortalama IQ'ya sahip arkadaşlarına göre hayatta daha başarısız olabiliyor? Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında EQ'nun IQ'dan daha önemli olduğunu belgeliyor. Duygusal zekâyı özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zekâ olarak tanımlıyor. Araştırma bulgularına göre, duygusal zeka yoksunluğu, kişinin aile yaşamından mesleki başarısına, toplumsal ilişkilerinden sağlık durumuna kadar birçok alanda çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ancak Dr. Goleman'a göre, duygusal zekâ doğuştan gelen bir özellik değil. İnsan beyninin yapısı dolayısıyla, çocuklukta alınan duygusal dersler, yaşam boyunca davranış tarzını belirliyor. Başta eğitimciler ve ana-babalar olmak üzere, herkesin ufkunu açan bu kitabın çok önemli bir toplumsal mesajı da var: Demokrasinin topluma ne ölçüde mal olduğu, bireylerin duygusal zekâ düzeyiyle doğrudan bağlantılı..
Daniel Goleman
Daniel Goleman

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
420 syf.
8/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Bu kitabi okuduktan sonra insanlara karşı daha tahammullu biri oldum. Çünkü bazı insanların prefrontal loblarinin hasarlı olduğunu ve duygusal zekadan yoksun olduklarını artık biliyorum. O yüzden ofkeme bile layık değilsiniz deyip hafif adımlarla geçip gitmenin eşsiz hazzını yaşıyorum...
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20192,761 okunma
420 syf.
8/10 puan verdi
Amerikalı bir psikolog olan Daniel Golemon aynı zamanda 12 yıldır Newyork Times’a davranış ve bilim konuları üzerine yazılar yazmaktadır. Psikoloji, eğitim, bilim, ekolojik kriz ve liderlik üzerine yazılmış çeşitli kitapları bulunmaktadır. Özellikle ‘duygusal zeka’ ile ilgili yazdığı kitaplar yıllarca Newyork Times’ın en çok satanları arasında yer almış ve farklı dillere tercüme edilmiştir. Yazdığı bu kitaplarda duygusal zekanın (eq) ıq’den daha önemli olduğunu vurgulamış; duygusal zekayı azim, özbilinç, dürtülerini engelleyebilme, başkalarının duygularını anlayabilme gibi özelliklerin tümü olarak tanımlamıştır. Yaptığı araştırmalara göre Duygusal Zeka kitabında, beynin yapısı nasıldır, duygusal zeka nedir ve eğitimde etkin olarak kullanımı nasıl olmalıdır sorularına cevaplar vermiş. Duygusal zekayı geliştirmek amaçlı yapılan eğitim programlarının ne derece iyi sonuçlar verdiğiyle ilgili istatistikler paylaşmış. Öncelikle duygusal zeka nedir? : Duygusal zeka, kişinin kendi duygularının ve başkalarının duygularının farkında olma becerisidir. Bu beceriye sahip insanların diğer insanlar tarafından sevilmesi beklenir. Yöneticilerde bulunması gereken özelliklerdendir. Yapılan kimi çalışmalarda EQ ‘su yüksek kimi insanların, kendilerinden yüksek IQ ‘ya sahip insanlardan daha iyi işlerde çalıştığı ortaya koyulmuştur.. Beğenerek okudum keyiflı okumalar ;)
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20192,761 okunma
488 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Kitap beklentilerimin çok üzerinde çıktı. Sosyal zeka, toplum psikolojisi, karşılıklı psikolojik etkileşimler çok güzel aktarılmış. Konular sadece teoriler üzerinden açıklanmayıp, nörolojik alt yapıya da yer verilmiş. Eserde bahsedilen görüşlerin çok sayıda deney, araştırma ve gözleme dayanıyor oluşu kitabı ciddi bir seviyeye çıkartmış. Nörolojiyle alakalı olarak bahsedilen ayna sinir hücreleri, beyinin yapısı, algılama biçimleri gibi konularda kitapta üst düzeyde veri ve bilgi bulunuyor. Konuyla ilgilenenlerin mutlaka okumalarını tavsiye ederim.
Sosyal Zeka
Sosyal ZekaDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 2007229 okunma