Gülay Er Pasin

Gülay Er PasinVampirin Kültür Tarihi yazarı
Yazar
6.7/10
6 Kişi
9
Okunma
0
Beğeni
1.774
Görüntülenme

Hakkında

1975 yılında Bursa’da doğdu. Bursa Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans öğrenimi gördü. Alan değiştirerek aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Halen aynı bölümde Sinema Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmakta; Sinemada Türler, Film Estetiği ve Psikolojisi, Film Çözümlemeleri dersleri vermektedir. Editörlüğünü de yaptığı Sihirli Ayna: Yeniden Çevrim Film İncelemeleri (Derin Yayınları, 2011) isimli kitapta “Yeniden Çevrim Filmlerin Tanımlanması” ve “Sahte Cennete Veda” başlıklı iki çalışması yayımlandı. “William Blake’in Ölüm Yürüyüşü: Dead Man” çalışması, Flanör Düşünce (der. Hüseyin Köse, Ayrıntı Yayınları, 2012) isimli kitapta yayımlandı.
Tam adı:
Esra Gülay ER PASİN
Unvan:
Türk Yazar-Öğretim Üyesi
Doğum:
Bursa, 1975

Okurlar

9 okur okudu.
2 okur okuyor.
26 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yaşam ilkesi olan unsur ruhtur,
Sayfa 24 - Ayrıntı Yayınları – 1. Baskı ~ 2013, İSTANBULKitabı okudu
Ölmek, insanın kendisinin gerçekleştirdiği bir edim değildir, kişinin başına gelen bir durumdur.
Sayfa 44 - Ayrıntı Yayınları – 1. Baskı ~ 2013, İSTANBULKitabı okudu
Reklam
[...] kültürel farklılıklar önemli rol oynamaktadır.
Sayfa 316 - Ayrıntı Yayınları – 1. Baskı ~ 2013, İSTANBULKitabı okudu
Fakat demokrasiyle başlayıp despotizmle son bulan bu büyük toplumsal devrime hem krallık kavramını hem de işlevini etkileyen bir entelektüel devrim eşlik etmektedir.
Sayfa 55 - Ayrıntı Yayınları – 1. Baskı ~ 2013, İSTANBULKitabı okudu
Hangi eylem ya da durum, ne sebep olursa olsun ölüm nasıl doğal kabul edilebilir ki!
Sayfa 21 - Ayrıntı Yayınları – 1. Baskı ~ 2013, İSTANBULKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
480 syf.
·
Puan vermedi
Ayrıntı yayınlarının sosyolojik eleştiri kitaplarından biri insanın temel korkularını ve arzularını simgeleyen vampirin kan emmesi metaforuyla açıklıyor.. tüketici bir toplumu gözler önüne seriyor insanın arzularının her geçen gün daha çok açlık hissi yarattığını belirtiyor bunun en açık örneğini popüler kültüre bağlıyor.İçinde bulunduğumuz yüzyıllın tüketime dayalı olduğunu söylersek abartı olmaz işte bunun getirdiği gereksinimler bizi bir vampire dönüştürüyor.Önüne geçemediğimiz alışveriş çılgınlığı bize dayatılan sosyal medyada ve ya televizyondaki reklam ürünleri çocukluktan başlayan bir açlık hissi uyandırıyor ....Okuması biraz zahmetli olan bir çalışma ama bu konuda iyi kitaplardan biri..
Vampirin Kültür Tarihi
Vampirin Kültür TarihiGülay Er Pasin · Ayrıntı Yayınları · 20139 okunma