Hüseyin Yayman

Hüseyin Yaymanİnsan Kaynakları Yönetimi yazarı
Yazar
10.0/10
3 Kişi
74
Okunma
0
Beğeni
3.154
Görüntülenme

Hüseyin Yayman

74 okunma, 0 beğeni - Hüseyin Yayman kitapları, eserleri, Hüseyin Yayman kimdir, öz geçmişi, Hüseyin Yayman nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Hüseyin Yayman sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Hüseyin Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Türkiye’nin İdari Reform Politiği” isimli doktora tez çalışmasıyla, Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi Doktoru unvanını aldı. Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ak Parti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.
Unvan:
Öğretim Görevlisi, Yazar
Doğum:
Hatay-Kırıkhan, 1969

Okurlar

74 okur okudu.
2 okur okuyor.
45 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
giriş
"Hangi boyutundan ele alırsak alalım,bugün gelinen noktada Kürt sorunu Türkiye için hem sürdürülmesi hem de yönetilmesi zor bir mesele haline gelmiştir."
MHP'nin Kürt siyaseti
"Türklerle Kürtler bin senelik ortak din,ortak tarih ve ortak bir coğrafya neticesi olarak hem maddi, hem manevi surette birleşmişlerdir.Bugün ise ortak düşmanlar, ortak tehlikeler karşısında bulunuyorlar.Bu tehlikelerden ancak ortak bir azimle kurtulabilirler.O halde büyük bir kanaatle diyebiliriz ki bu iki milletin biribirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem siyasi bir borçtur.Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir,Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir."
Sayfa 353Kitabı okudu
Reklam
Türk milliyetçilerinin Kürt sorununa yaklaşımı
Biz 900 yıldır kardeşiz. Benim yeğenlerim Kürt'tür. Kız kardeşim Kürt'le evli. Bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değildir. Alparslan Türkeş,1993
Sayfa 350Kitabı okudu
Şinasi Aksoy
Liberalizm, sendikal faaliyetlerin serbest piyasa ekonomisi içinde serbestçe işleyişine engel olan bir durum yarattığına işaret etmekte, temelinde politik olduğunu ileri sürdükleri bu alanın sınırlandırılması ve kontrol edilmesi gerektiğini savunmaktadırlar. Ekonomi dışı faaliyetlerin ekonomiye müdahalesinin bir çeşidi olarak yorumladıkları sendikal süreç, ücretlerin belirlenmesinde, değişen ekonomik koşullara uydurulmasındaki güçlüklerde, işe alma, işten çıkarma gibi uygulamalarda sendikal ağırlığın, üretim maliyetlerini gereksiz olarak yükselttiğini öne sürmektedirler.
Osmanlı İmparatorluğu Devrinde Ücret
Osmanlı İmparatorluğunda Orhan Gazi zamanında başlayan Tımar, zeamet ve has usulü, zamanın ücret rejiminin esasını teşkil ediyordu. Has, zeamet ve tımarların geliri, nitelik bakımından devletin kendisine hizmet edenlere ödediği birer aylıktan başka bir şey değildi. Ayrıca bugünkü profesörlere tekabül eden müderrisler mensup oldukları medresenin vakıf aidatı ile geçinir ve kadılarda iş sahiplerinden şeriye aidatı alırlardı.
Sayfa 94 - Yönetimi Bilimi 2
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
·
Puan vermedi
kitabı satın almak istiyorum abdullah yılmaz eskiedirne asfaltı no 34 gaziosmanpasa istanbul.....05368101133
Mahalli İdareler
Mahalli İdarelerHüseyin Yayman · Nobel Yayın Dağıtım · 20068 okunma