Ian Almond

Ian Almondİbni Arabi ve Derrida yazarı
Yazar
8.9/10
22 Kişi
70
Okunma
11
Beğeni
2.240
Görüntülenme

Ian Almond Sözleri ve Alıntıları

Ian Almond sözleri ve alıntılarını, Ian Almond kitap alıntılarını, Ian Almond en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fusus al-Hikem, s. 200.
"Hidayete ermek insanın hayrete ulaşmasıdır."
Sayfa 37 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İbni Arabi, Fütuhat-ı Mekkiye'den
"Her kim Allah'ı yaratıcısı olarak bildiğini iddia ediyor da hayret içinde kalmıyorsa bu onun cehaletinin delilidir."
Sayfa 19 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Bütün bu yolculuk kendimden kendime imiş.
Her kim Allah'ı yaratıcısı olarak bildiğini iddia ediyor da hayret içinde kalmıyorsa bu onun cehaletinin delilidir. İbni Arabi, Fütfıhat-ı Mekkiye'den
AyrıntıKitabı okudu
Reklam
"Gıcırdamayı duyuyorum fakat herhangi bir zemin görmüyorum.”
Sayfa 24 - AyrıntıKitabı okudu
derrida, diffrance'ı zamansallığın bütün nosyonlarından uzak tutmaktadır çünkü husserl'ın içine düştüğü aynı metafiziki tuzak ile çarpışmak istememektedir, husserl'ın düştüğü bu tuzak, bütün düşünce sistemini "mevcutun'' söz-merkezcil bir nos­yonu üzerine dayandırmasıdır.
Sayfa 51 - ayrıntı yayınları.Kitabı okudu
" O bir şeyin dışında kalsaydı, o şey olmazdı. O bir şeyin içinde de olsaydı, o şey olmazdı. "
Sayfa 83 - Ayrıntı Yayınları (İbnü'l-Arabî-Fütuhat-ı Mekkiye)
" Her suret, Hakk'ın bir tecelligâhıdır. "
Sayfa 32 - Ayrıntı Yayınları
Reklam
" Hidayete ermek insanın hayrete ulaşmasıdır. Hayrete ulaştığında ise ulaşılabilecek şeyin hayret, hayretin sıkıntı ve hareket, hareketin ise hayat olduğunu anlar. Dolayısıyla durağanlık yoktur. Durağanlık yok ise ölüm de yoktur. Varoluş vardır. Öyleyse yokluk, söz konusu değildir. "
Sayfa 41 - Ayrıntı Yayınları (İbnü'l-Arabî-Fusus'ül Hikem)
"Bütün manevi ve duyusal suretler, O'nun mazharlarıdırlar (tecelli mahalleridirler). Öyleyse bütün suretlerden konuşan O'dur. Bütün gözlerle görülen O'dur. Bütün duyuşlarla duyulan O'dur."
Sayfa 125 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
" Kendine bir aynada baktığında aynanın kendisini görmeyi dene ve bunu yapamadığını keşfedeceksin... Alıcı hakikatin aynasında kendi suretinden başka bir şey göremez. O hakikatin kendisini göremez, bu mümkün değildir,o sadece kendisini [asıl suretini] O'nda görebileceğini bilmesine rağmen. Ayna ve bakan kimsenin hadisesindeki gibi, o aynada suretini görür fakat aynanın kendisini göremez. Ayna teşbihi bir ilahi keşfin görüntüsü için en yakın ve sadık olandır. "
Sayfa 60 - Ayrıntı Yayınları İbnü'l-Arabî-Fusus'ül Hikem
O BİR VARLIKTIR FAKAT DİĞER VARLIKLAR GİBİ DEĞİLDİR…
"O ne vücut, ne nesne, ne hacim, ne suret... O ne parçalardan, bölümler- den, uzuvlardan, azalardan müteşekkildir. . . O yaratılanlara uygulanabile- cek hiçbir tanım ile tasvir edilemez... O bir varlıktır fakat diğer varlıklar gibi değildir. . .
Sayfa 24 - AyrıntıKitabı okudu
"Geçmiş, geri dönmez. Dönseydi, varlıkta herhangi bir şey tekrarlanmış olurdu. İlahi genişlik (ile çelişeceği için), varlıkta tekrar yoktur. Hakk'ın dönüşü değişir, tecellileri başkalaşır, mazharları yinelenmeden çoğalır. Fakat arifler bilirler ki ; Hakk hiçbir zaman iki şahsa bir tek surette tecelli etmez, ne de bir surette iki kere."
Sayfa 32 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
204 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.