Jean Vercoutter

Jean VercoutterEski Mısır yazarı
Yazar
7.5/10
10 Kişi
47
Okunma
3
Beğeni
1.217
Görüntülenme

Jean Vercoutter

47 okunma, 3 beğeni - Jean Vercoutter kitapları, eserleri, Jean Vercoutter kimdir, öz geçmişi, Jean Vercoutter nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Jean Vercoutter sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Unvan:
Fransız Arkeolog
Doğum:
Lambersart , Nord, 20 Ocak 1911
Ölüm:
16 Temmuz 2000

Okurlar

3 okur beğendi.
47 okur okudu.
1 okur okuyor.
42 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Son şölenlerinde söyledikleri aydınlık şiirler...
"Gövdeler her zaman ölürler ve yeni nesiller onların yerini alırlar.Güneş sabah doğar, sonra batıdan batar, erkekler döl verir, kadınlar doğururlar ve ciğerler cömertçe soluk alırlar. Sonra gün sona erer ve onların çocukları çoktan mezardadırlar...Ben bu zamanlar bilgelerin konuşmalarını duymuştum.Onların yaşadıkları yerlere ne oldu? Duvarları yıkıldı, evleri sanki hiç yaşamamış gibi artık yoklar. Hiç kimse nasıl olduğunu anlatmak için gittikleri yerden geri gelmiyor...Ölüm gününe kadar dünyada neden zevk alıyorsan yap, çünkü ölüm tanrısı ağlayıp sızlamaları duymaz ve çığlıklar öbür dünyadan hiç kimseyi kurtarmaz.Günü neşe içinde geçir. Elbette, hiç kimse zenginliklerini beraberinde götüremez. Elbette,oraya giden hiç kimse geri dönemez."
Sayfa 118Kitabı okudu
M.S. IV. yüzyılda Bizans İmparatorluğu'nda Hıristiyanlık ağır bastı. 391'de İmparator I. Theodosius, imparatorluktaki tüm pagan tapınakların kapatıldığını duyurdu. Mısır'da ülkenin eski tanrı ve tanrıçalarına tapanların sayısı herhalde fazla değildi, ama tapınakların kapatılması beklenmedik bir başka sonuca yol açtı: O çağa dek yaşayan hiyegrolif birdenbire anlaşılırlığını yitirdi.
Sayfa 13 - 1. baskı - Haziran 2003
Reklam
Birçok mumya çalınmış, parçalanmış, ezilmiş ve toz haline getirilmişti, çünkü XVIII. yüzyıl sonuna kadar her derde deva bir ilaç olarak kabul ediliyorlardı.
Sayfa 24 - 1. baskı - Haziran 2003
Maat Anlayışı
Eski Mısır’da insanların birbirleri ile etkileşimlerinde ve tanrılarla olan ilişkilerinde belirleyici olan Maat anlayışı, inananlara erdemli bir yaşantının yolunu da göstermekteydi. Erdem ahlakına dair yazılı en eski metinlerinin oluşturulduğu Eski Mısır’da bin yıllar boyunca kabul gören Maat anlayışı, ideal insanı tarif etmekteydi. Eski Mısır’da
Mezopotamyada hekimler "suyu tanıyan kimse"olarak bilinirdi.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Eski Mısır'a ait elimizdeki bilgilerin nasıl ve hangi yollarla edinildiğini anlatan, sade anlatımlı bir kitap. Her sayfada anlatılan konuyla ilgili gösterilen resimler çok güzel. Bilim adamlarının eski Mısır'ın gizemini keşfetmek için verdikleri gayretleri, yazıtların deşifre edilebilmesinde yapılan uzun çalışmaları ayrıntısıyla görebiliyorsunuz. Eğlendirici bir kitap. Resim ve belgeler ise çok güzel, uzun süre hafızanızda kalacaktır.
Unutulmuş Mısır'ın İzinde
Unutulmuş Mısır'ın İzindeJean Vercoutter · Yapı Kredi Yayınları · 201018 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
·
29 günde okudu
Kitabı aslında beğendim. Daha öncesinde Antik Maya uygarlığını okuduğum kitapta hiç resim yoktu ve bu anlamamı fazlaca zorlaştırmıştı. Ama bu kitapta bolca resim ve bilgi var. Bazen resimler kafa karıştırsa da kitabın yapısına alışınca çok eğlenceli olabiliyor. Kitap Mısır'ın uzak geçmişinden çok yakın geçmişte eserlere yönelik tutumu ele almış. Benim bu kitaptan en çok anladığım Lourve Müzesi'nde Kahire Müzesi'nden daha çok eser olduğu ve Napolyon zamanından beri eserlerin Fransa'ya götürüldüğü oldu. Bence okumaya, beraber vakit geçirilmeye değecek bir kitaptı. Antik Mısır eserlerini öğrenmek isteyen biri için tavsiye edebilirim.
Unutulmuş Mısır'ın İzinde
Unutulmuş Mısır'ın İzindeJean Vercoutter · Yapı Kredi Yayınları · 201018 okunma