Kaya Şahin

Kaya ŞahinKanuni Devrinde İmparatorluk ve İktidar yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.0/10
1 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
1.492
Görüntülenme

Hakkında

Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans, Sabancı Üniversitesi Tarih bölümünden master, University of Chicago Tarih bölümünden İslam/Ortadoğu tarihi alanında doktora derecesi aldı. University of Chicago, Northwestern University ve Tulane University’de Osmanlı, İslam ve Ortadoğu tarihi alanında dersler verdi. Halen Indiana University’nin Tarih bölümünde çalışmakta, ayrıca aynı üniversitenin Merkezi Avrasya Araştırmaları (CEUS) ve Yakındoğu Dilleri ve Kültürleri (NELC) bölümlerinin kadrosunda yer almaktadır.
Unvan:
Akademisyen, Yazar

Okurlar

14 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Kurdukları nizamın başarısızlıklarını saklama ihtiyacı hissedenler, yüksek sosyal statülerindeki kaybın sıkıntısını yaşayanlar, siyasi otoriteleri azalanlar, bir zamanlar cemiyet hayatında önemli rol oynayan iktidar ve otorite sahiplerine prestijlerini sağlayan ve onların hal ve tavırlarla yön veren değerlerin ortadan kalktığını hissedenler için bu kayıp davayı telafi edecek kullanışlı bir geçmiş arayışı siyasi anlamda olmasa bile ideolojik anlamda kullanışlı diyelim) önemli bir meşgale haline gelir. (...) İdeoloji burada yitip giden zafer hülyalarını yeniden canlandırmak, eskinin saiklerini aklamak, istenmeyen ve menfaate aykırı tarihsel değişimlere tanık olmanın yarattığı hoşnutsuzluğun üzerini örtmek maksadını güder. Bu hüsran tarihsel dönüşümlerden kaynaklandığı için geçmiş bu hülya ve arzuların saklandığı yer haline gelir. Zira geçmiş hem bir zamanlar var olmuş ama artık olmayan şeylere dair teselli edici bir imaj sunar, hem de şimdinin tatsız haline alternatif bir vizyon öne sürebilecek, mücadeleyi yeniden başlatabilecek değerleri bünyesinde saklı tutar.
Sayfa 213Kitabı okudu
Osmanlılarla Safeviler ,şimdiye kadar öneminin üzerinde tam olarak durulmamış olsa da, 16.yüzyıl boyunca siyasi,dini ve kültürel söylem boyutu ile teşkilatlanma yapıları bakımından birbirlerini derinden etkiledi. Osmanlı ve Safevi mirası 20. yüzyılda Türk ve İran Ulus devletlerinin kendi kimliklerinin oluşturulmasında önemli bir rol oynadı. her iki örnekte de sekülerizme Ve kadim Türk ve İran tarihlerine vurgu yapan paradigmayı, merkezinde modern Ulus devletlerinin öncülü olarak Osmanlı ve Safevi imparatorluklarının bulunduğu anlatılar izledi...(sayfa:233)
Sayfa 233 - 2.BaskıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok