Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Levent Sepici

Levent SepiciGöbekli Tepe yazarı
Yazar
7.3/10
22 Kişi
71
Okunma
0
Beğeni
2.636
Görüntülenme

Levent Sepici Sözleri ve Alıntıları

Levent Sepici sözleri ve alıntılarını, Levent Sepici kitap alıntılarını, Levent Sepici en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Anadolu’yla etkileşim içinde olan Mezopotamya bölgesindeki uygarlıkların atalarını da Mu’dan göç edenler oluşturmuşlardır.
Einkorn günümüzden yaklaşık 10.500 yıl önce Karacadağ’ın eteklerinde yani Urfa’ya 100 km mesafede gelişmişti. Einkornun özelliği başaklarının baş aşağı durmasıydı, yani olgunlaştığında tohumları toprağa dökülüyordu. O dönemde insanlar bu yabani buğdayı dökülmeden topluyor hatta depoluyorlardı. Bir dahaki sezona kadar, yani dökülen tohumların yeniden başak olmasını beklemek zorundaydılar. Sonra insan bu yabani buğdayı ehlileştirdi. Yani olgunlaşan başakların eğilmeden, içindeki evinleri dökmeden dik durması sağlandı. Bunun nasıl başarıldı halen bilinmiyor. Tesadüf olduğu, çeşitli denemelerle bu sağlandığı, o bölgedeki toprağın yapısının bunda etkili olduğu, iklim koşullarının dönemsel olarak buna olanak sağladığı, insanın merak ve ihtiyaçları, azmi, ya da hepsi. Her nasılsa insan bunu başarmış. Öyle ya da böyle sonunda buğdayın ehlileştirilerek dik durması sağlanmış. Günümüzde ıslah edilmiş haldeki buğday başakları olgunlaştığında da içindeki evinleri dökmeyecek şekilde dik durumda kalmaktadır.
Reklam
Fark edilen başka bir özellik ise görsel seçicilikte gizlidir. Çünkü T sütunların üzerindeki üç boyutlu kabartmalar gece meşale tutulduğunda, gün ışığındankinden daha iyi görülüyor. Kabartma figürler güneş tam öyle vaktinde iken iki boyutlu gözükmekte, üç boyutlu algılanamamaktadır.
T sütunlarının çok önemli başka bir özelliği de sütunlara vurulduğunda düşük titreşimli tınlama sesi çıkmasıdır. Bu özelliğe, yani tınlayan taşlara Malta’da bulunan kireç taşından yapılmış mabetlerde de rastlanmaktadır.
"Korkunun kabuğunu kırarsak altından bilgi çıkar. İnsan bilmediği şeyden korkar. Bildiğinden korkmaz. Bilginin kabuğunu da kırarsak içinden sevgi çıkar. Insan bildikçe tanıdıkça sever."
Sayfa 142Kitabı okudu
Sofi Hikayesi
Hani adam deniz hakkındaki tüm kitapları okumuş ve ben deniz hakkında her şeyi biliyorum demiş ve herkese denizi anlatmaya başlamış. Deniz kenarına gelip de denizi görünce ben deniz hakkında hiçbir şey biliyorum demiş. Sonra elini denize sokmuş ve ben demiş, denizle bir oldum. İşte ben deniz oldum. Ve denize girmiş suyun dibine batınca da susmuş, artık suskun olmuş.
Reklam
“Korkunun kabuğunu kırarsak altından bilgi çıkar.İnsan bilmediği şeyden korkar.Bildiğinden korkmaz.Bilginin kabuğunu da kırarsak içinden sevgi çıkar.İnsan bildikçe tanıdıkça sever. (...) Elbetteki sevginin de kabuğunu kırınca içinden hakikat yani TANRI çıkar.”
Sayfa 142
HARRANLI SABİİLER
“ ‘Eğer bir insanın yaşamından daha değerli bir şeyi yoksa yaşamının da bir değeri yoktur.’ diyor Konfüçyüs.Bu insanların yaşamlarından daha değerli şeyleri olduğu açık.”
Sayfa 142
Peter Tompkins :
Mısır hiyeroglif, Babil ve Sümer çivi yazıları üzerinde yaptığım son araştırmalar da, günümüzden 5000 sene önce Orta Doğu'da yüksek seviyede bir bilim mevcuttu, matematiği icat etmekle itibar edilen Pythagoras, Eratosthenes, Hipparchus gibiler sadece geçmişteki atalarının geliştirdiği kadim bir bilimin kalan parçalarını toplamışlardır.
Sayfa 125Kitabı okudu
Toplumun bilinci sembollerinin idaresiyle canlı tutulmalıdır.
Sayfa 100 - Anthony CohenKitabı okudu
Reklam
Hopi Kızılderilileri’ne ait efsanelerde de dünyanın yedi çağı oldukça ayrıntılı bir şekilde mitolojik bir uslupla anlatılmıştır. Hopi Kızılderililerinin efsanelerinde dünyanın ilk yaratılışında her şeyin mükemmel olduğundan söz edilir ancak ne var ki bu cennet hayatı belli bir süre sonra ırkların birbirleriyle rekabete girmelerinden dolayı
Arkeologlara ve jeologlara göre eğer kendi haline bırakılırsa doğa bin yılda insan eliyle yapılmış her yapıyı yok etmekte ve geriye iz bırakmamaktadır. Jeologların söylediğine göre bugün insan ırkı ortadan kalksa bin yıl sonra dünyada çok nadir bir ya da iki barajın izine rastlanabilir, Çin seddi dahil her şey toprak olur.
Sayfa 67 - Sınır Ötesi YayınlarıKitabı okudu
Bugünkü teknolojiyle bile vinç ve elektro optik aletler kullanarak bu taşları kaidelerindeki yuvalarına bu hassasiyetle oturtmak çok zordur ve ileri bir matematik bilgisi gerektirmektedir. Üstelik 20 tonluk sütunların tamamının aynı hassasiyetle konik yuvalara tam istenildiği gibi yerleştirilmesi bugünkü inşaat teknolojisinde bile hiç de kolay değildir.(...) Bizim bugün optik aletler ile yapmakta zorlandığımızı bu insanlar 12.000 yıl önce başarmışlardır. Hem de tüm sütunlarda.
Sayfa 81 - Sınır Ötesi YayınlarıKitabı okudu
Derler ki geleceğe bir şey bırakmak istersen onu taşa yaz.
Anthony Cohen :
Toplumun bilinci sembollerinin idaresiyle canlı tutulmalıdır.
Sayfa 100Kitabı okudu
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.