Lu Hsun

Lu HsunBir Delinin Güncesi yazarı
Yazar
7.0/10
24 Kişi
76
Okunma
7
Beğeni
2.648
Görüntülenme
340 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
37 günde okudu
Başlıca kitabın isminden bahsetmek istiyorum hani diyor yaa 'Bir delinin güncesi' ,bi karektere bağlı anılar/ yaşam şeklini sohbet şeklinde anlatılacağını düşünmüştüm ,değil işte .Birbirinden güzel küçük küçük hikayeler bize sunmuş .Benim okurken en çok zevk aldığım kısım Ah Q' bulunduğu yerdi.Onu size anlatmasam içimde kalır :))). Hayatta ara ara kötü anlarımız olur ve anın modunu kurtarmak için beynimizi basit cümlelerle kandırırız .Şimdide bu özelliğinizin bütün yaşamınıza yansıtıldığını/sizden bir parçaymış gibi düşünün.Biraz can sıkıcı değil mi ? Her neyse söylemek istediğim Ah Q 'da böyle biri /deli.(Ah Q 'yu okurken çok zevk aldım ) Ha bide Çin Edebiyatı gerçekten kültürü geniş bi edebiyat ,her ne kadar kitapta küçük notlar şeklinde verse de biraz eksik kalıyor / insan anlamakta zorlanıyor.( O yüzden üsten bi Çin edebiyatına göz atın ) . Kitabın en derin kısmı intihar hakkındaki yorumuydu .(#127128174). Bu da intihar mektubu (#128909547) . Ben okurken çook keyif aldım şüphesiz sizde çok beğeneceksiniz :) . Hoş ve güzel kalın :)✿ .
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma
·
Puan vermedi
BİR DELİNİN GÜNCESİ & LU HSUN
Batıda Lu Xun adıyla bilinen, kendi ülkesi Çin'de Cu Su Jen adıyla anılan, yaşadığı dönemde Zhon Shuren, Lu Sin, Çun Lu ve Lu Hsun takma adlarını kullanan, gerçek ismi ise Zhou Zhangshou olan yazar, 1881 - 1936 yılları arasında yaşamış, öykü, deneme, şiir, roman, edebiyat tarihi, eleştiri ve çeviri olmak üzere birçok alanda eserler vermiştir.
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma
Reklam
340 syf.
7/10 puan verdi
Çin Edebiyatına Mo Yan ile giriş yapmak istemediğim için alıp okudum ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki bu kitabın içindeki öyküleri okumak çok zevkliydi. Sebepsizce Çin Edebiyatından bir kitabın okunmasının zor olduğunu düşünüyordum fakat bu kitabın içindeki hikayelerin hem okuması kolaydı hem de bu hikayeleri okuması zevkliydi. Çin Edebiyatını merak eden herkese tavsiye ederim.
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma
340 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Sun Tzu'nun Savaş Sanatı isimli eserini saymazsak, Çin edebiyatından okuduğum ilk kitap oldu Bir Delinin Güncesi. Kitabı bundan yıllar önce, fakültede kurulan bir kitap standında uygun fiyata denk getirdiğim birkaç kitapla birlikte aldığımı hatırlıyorum, aksi takdirde almazdım sanırım. Çok da bilerek aldığım bir kitap değildi. Yine de yıllar sonra merakla elime alıp Çin Edebiyatına bir giriş yapayım dedim bu kitapla ama gel gör ki kitaptaki öyküler gerçekten çok sıkıcı geldi. Biraz Rus Edebiyatına da öykünmüş gibi geldi yazar ama keşke akıcılık ve konu seçimi açısından da Rus yazarlara öykünseymiş. Öykü kitaplarını genel olarak pek sevmem; çünkü anlatılan konuya tam ısınmışken yeni bir öyküye geçiliyor, bu da benim için konu bütünlüğünün kaybolmasına sebep oluyor. Hoş öykü kitaplarında konu bütünlüğü aramak da çok yerinde değil ama ismi "Bir Delinin Güncesi" olan bir kitapta insan birbirinden bu kadar kopuk, birbiriyle bu kadar alâkasız hikâyeyi bir arada görmeyi de beklemiyor. En azından "bir deli"nin yaşadığı olayların öykü halinde anlatımını bekliyordum işin doğrusu. Bir Delinin Güncesi, çok okunan ve bilinen bir kitap değil; yine de biraz araştırdığımda okuyanların bir kısmı kitabı beğenmiş. Öykü okumayı seviyorsanız ve okuyacak çok daha iyi bir kitabınız yoksa, siz de bu kitaba bir şans verin derim. Kitapla kalın!
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma
242 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
1881-1936 yılları arasında yaşamış olan Çinli yazar Lu Sin, Çin’de Komünizm’in fikir öncülerinden sayılıyor. Daha çok edebi eserleriyle ön plana çıkan Lu Sin, gerçekten edebiyatın hakkını vermiş. Eserlerinde halkın sıkıntılarını ustalıkla yansıtan yazarın, dili ve üslubu da muhteşem. Kurgu da çok harika. Büyülü Gerçeklik akımını gördüm kitapta. Çok akıcı ve insanı yakalayan bir tarzı var Lu Sin’in. Özellikle Bir Ölünün Hatıra Defteri ile Mutlu Bir Aile hikayelerine bayıldım.
Çığlık
ÇığlıkLu Hsun · Yalçın Yayınları · 016 okunma
340 syf.
·
Puan vermedi
" Benim gibi bir adam 4000 yıllık bir tarihten sonra bundan başka hiçbir şey bilmese bile bir gün gerçek insanlarla buluşabilmeyi nasıl umut eder?" Benim için bu söz kitabın özeti. Daha metaforik bir okumayı tercih ettim bu kitapta. Daha hayvanı bir toplumu düzeltmeye çalışan ve umut eden bir delinin aklını okuyoruz. Ama herkesin sizi dışladığı bir dünyada nasıl davamızı savunabilirsiniz? Kitap her okuyanın kendi perspektifinden almaya izin veriyor. Okunmasını kesinlikle öneriyorum. Üstelik 1. Dünya Savaşı dönemindeki sosyokültürel yapıyı anlatan ve şimdiki dünya ile bağ kurduran bir eser.
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma
Reklam
340 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
20. yy Çin edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Lu Hsun 'un " Bir Delinin Güncesi" kitabını ilk kez okuyorum. Okurken Rus yazarlarının etkisini fazlasıyla hissediyorum. Bunu hissetmek kitabı daha kolay okumamı sağlıyor ama özellikle Gogol ve Dostoyevski'den etkilenişini fazlasıyla hissettirmesi içten içe rahatsız ediyor. Ama yine de okumaya değer
Bir Delinin Güncesi
Bir Delinin GüncesiLu Hsun · Aylak Adam · 201560 okunma