Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Michael Albert

Michael AlbertEntelektüellerin Sorumluluğu yazarı
Yazar
8.7/10
18 Kişi
113
Okunma
5
Beğeni
1.225
Görüntülenme

Hakkında

1960'larda Students for a Democratic Society ve Vietnam Savaşı karşıtı akımın içinde yer almıştır. ZNet yayın kurulunda, Z Magazine'in ise ortakları arasında bulunmaktadır. South End Press'in kurucuları arasında da yer alan yazar birçok kitap ve bilimsel yazıya imza atmıştır.
Unvan:
ABD'li eylemci, ekonomist ve yazar
Doğum:
ABD, 8 Nisan 1947

Okurlar

5 okur beğendi.
113 okur okudu.
6 okur okuyor.
195 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aklı başında bir kişinin tek bir yöne gideceği doğru mu?
Reklam
Klonların işgal ettiği bir toplumda yaşamak ölmekten daha kötü. Eğer herkes birbirine benzeseydi bu hayat çekilmezdi.
+Siz bir vejetaryen misiniz? - Değilim, ama bunun ciddi bir soru olduğunu düşünüyorum. Eğer bir tahminde bulunmamı isterseniz, tahminim... Bir yüzyıl sonra herkes vejetaryen olacak.
+Tarihi silerseniz, delilleri yok ederseniz ve yalnızca bugünün bir fotoğrafını çekerseniz, bunun doğal bir şey olduğu tutarlı bir hipotez haline gelir. Bu zorunlu bir meşruiyet haline gelir. -Tabii ki. Yine bu argümanla köleliği haklı çıkartabilirsiniz. Köle toplumunun bir fotoğrafını çekerseniz, büyük olasılıkla kölelerin çoğu yalnızca bunu kabul etmekle kalmayacak, aynı zamanda olduk­ları gibi kalmak isteyeceklerdir. Bu, hayatta kalabildikleri tek yoldur. Kendilerini koruması için efendilerine bel bağlarlar. Bundan vaz­geçmek istemezler. Feodal toplumlar için de aynı şeyi söyleyebili­riz. Mutlakiyet için de. Belki hapishaneler için de. +Öyleyse yaşadığımız toplumda yanlış olan şeyin özü nedir? Neden kurtulmamız lazım? -Bence otoritenin, hâkimiyetin ve hiyerarşinin her türlüsü kendisi­ni haklı çıkarmak zorundadır. A priori bir haklılık yoktur. Haklı olduğunu kanıtlamak zorundadır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
336 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Umudu Gerçeğe Dönüştürmek & Michael Albert + Kapitalizmin ötesinde yaşam üzerine bir çalışma. Katılımcı ekonomi nasıl olmalı sorusuna, yönetim sistemi, akrabalık ilişkileri, spor, suç, eğitim, bilim/teknoloji, ekoloji, gazetecilik gibi birçok başlık altında yanıt aranıyor. + İnsanın doğasına itici gelen çalışmak değil, fazla çalışmaktır. Herkesin refahı için çalışmak değil, azınlığa lüks bir hayat temin etmek için fazla çalışmaktır. + Öyleyse mevcut siyasi sistemlerin yerine ne istiyoruz? Siyasete dair arzularımızla katılımcı bir ekonomi arasında nasıl bir bağ kurulacak?
Umudu Gerçeğe Dönüştürmek
Umudu Gerçeğe DönüştürmekMichael Albert · BGST · 20076 okunma
122 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
4 farklı konu üzerinden şekillenmiş bilimsel bir eser. Eserin ilk bölümü “dilbilim” e ayrılmış. Burada dilin ve konuşmanın kültürler arasındaki ilişkisi ve doğuştan olup olmayacağı incelenmiş. İkinci başlıkta Mikro ve Makro ekonomi incelemesi var. Bu bölümde özellikle neoklasik denge kuramına karşı çıkılır. Bunun nedeni neoklasik yapının haddinden fazla önkabuller içermesi olarak gösterilir. Arz-Talep üzerine oluşturulan dengeden burjuvazinin kazançlı çıktığı da araya sıkıştırılmış. Üçüncü kısım evrim kuramı üzerinden hareket eder. Mutasyonların gerçekleşmesi üzerine ağırlık verilen bölümde, evrimin birikimli mi yoksa sıçramalı mı olduğu irdelenir. Paleontologların bu husus üzerine belirttikleri görüşler değerlendirilir. Ayrıca fosil kalıtların incelenmesi sonucu ortaya çıkan sıçrama durumlarının soru işareti oluşturduğu ifade edilir. Dördüncü bölüm ise kaos kuramı üzerinedir. Hava tahmininden kalp atışına, zihnin çalışma prensibinden, kızamık hastalığına varıncaya dek çoğu sistemde kaotik bir durumun söz konusu olduğu belirtilir. Fizikte başlangıç koşullarına hassas bağlılık olarak ifade edilen bu durumun ön görülemez sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekilen bu bölüm gayet verimli. Zihinde kalın.
Çağımızın Bilimleri
Çağımızın BilimleriMichael Albert · BGST · 20084 okunma
98 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Gerçekler hakkında konuşmak aydınların sorumluluğudur.
Chomsky ile M. Albert ismindeki Amerikalı aktivist ve yazar abimizin söyleşisinin mini bir kitapçığa dökülmüş hali. Konuların dalları bakımından tanıtımlarda da bahsedildiği üzere sosyal bilimlerden, kültürel kurumdan, ABD’de ve dünyadaki sol hareketlerin başarıları ve başarısızlıklarından, aktivist bir etik ve özgürlükçü bir muhalif örgütlenmenin
Entelektüellerin Sorumluluğu
Entelektüellerin SorumluluğuNoam Chomsky · BGST Yayınları · 200584 okunma