Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Necdet Sakaoğlu

Necdet SakaoğluBu Mülkün Sultanları yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.4/10
78 Kişi
315
Okunma
25
Beğeni
4.186
Görüntülenme

Necdet Sakaoğlu Sözleri ve Alıntıları

Necdet Sakaoğlu sözleri ve alıntılarını, Necdet Sakaoğlu kitap alıntılarını, Necdet Sakaoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Seneca:
''İnsan okul için değil, hayat için öğrenmelidir.''
Sayfa 78 - Alfa Yayınları
Kanuni Sultan Süleyman
Doğuya ve batıya yaptığı görkemli 13 seferle de padişahlar arasında bir rekor sahibidir ve sefer sırasında eceliyle ölen tek Osmanlı padişahıdır.
Sayfa 128Kitabı okudu
Reklam
"Dilber oldur ey Mehemmed hışm idince âşıka Boynuna bend eylerüm zülf-i hümayûnum diye."
II. Mahmud
O sabah erkenden, padişahın öldüğünü ilk öğrenen Hüsrev Paşa olmuş; Abdülmecid'i, Harem İskelesinden Topkapı Sarayına götürürken bir yandan da cülûs toplarını ateşletmişti. Bu cülûsun bir özelliği; 1648'de Sultan İbrahim'in yerini oğlu IV. Mehmed'in almasından 189 yıl sonra, padişahlığın bir kez daha babadan oğula geçiyor olmasıydı. Kapanışa değin de benzeri cülûs bir daha olmayacaktır.
Sayfa 525 - II. MahmudKitabı okudu
Yusuf Has Hâcib:
''Anlayışlı olan anlar, bilgili olan bilir, bilen ve anlayan her vakit dileğine ulaşır.''
Sayfa 26 - Alfa Yayınları
"Nitekim, genç padişah adaleti kurumlara ve yargıya bırakacak, suçlu ya da suçsuz, siyaseten idam hükmü vermeyen ilk padişah olarak, babası II. Mahmut'un idamlarla banalım ve yenilgilerle geçen saltanatından sonra Abdülmecid'in 22 yılı tarihe içte ve dışta barışçıl, monarşinin hissedilmediği bir dönem yazılacaktır."
Sayfa 413Kitabı okudu
Reklam
Eski Türklerin eğitim gelenekleri Uygurların dağılışından ve 10. yüzyılda da Müslümanlığın Türk boyları arasında yayılmasından sonra; töreyi giderek ikinci plana iten, ulusçu eğitim yerine din eğitimini öne çıkartan bir sürece girilmiştir.
Sayfa 28 - Alfa Yayınları
Yusuf Has Hâcib:
''Bilgisiz insan hep hastalıklı olur, hastalık sağaltılmazsa insan çabuk ölür. Ey bilgisiz, git hastalığını iyileştir. Ey mutlu bilgin, bilgisizliğin ilacını söyle.''
Sayfa 26 - Alfa Yayınları
Sultan III. Selim
"... III. Mustafa 1774'te öldüğünde Selim 13 yaşındaydı. Tahta geçen amcası I. Abdülhamid geleneğe uyup onu Kafes dairesine koydurmakla birlikte, bir ölçüde özgürlük tanımış, hiç değilse Kafes Kasrının penceresinden dış alemi gözlemesine izin vermişti. Ama günün birinde bir hasodalının, Sultan Abdülhamid'e, "Şehzade pencereden Çuhadar Hüseyin Ağa ile konuşuyor!" (geleceğin Küçük Hüseyin Paşası) demesi üzerine pencere ördürülmüştü."
Merzifon'daki Amerikan Koleji'nin bir Türk öğretmeninin, Milli Hükümete birtakım ihbarlarda bulunduğu için, okulun yabancı öğretmenleri ve azınlık öğrencilerince şehit edildiği, 1921 yılı Anadolu basınına yansıyan haberlerdendir.
Sayfa 232 - Alfa Yayınları
Reklam
Ahmet Mithat Efendi:
''Okumak, adam olmak istiyoruz. Gözümüz açılırsa buyruk altında tutulmamız zorlaşır gerekçesiyle câhil bırakılıyoruz. Gözümüz açılırsa ne gibi fenalıklar göreceksek ilkin onlar önlensin. Bizi okut, yücelt... göğsümüzü gererek Osmanlıyız diyelim. İlerleme istiyoruz, ey Sadrâzam!''
Sayfa 157 - Alfa Yayınları
Uygurlar'dan ulaşan bir belgede yazılanlar:
''Bilgili insan beline Taş kuşansa kaş olur. Bilgisizin yanına Altın konsa taş olur.''
Sayfa 27 - Alfa Yayınları
Yusuf Has Hâcib:
''Bilgiyi ve anlayışı ulu bil, seçkin kulu bu iki şey yükseltir.''
Sayfa 26 - Alfa Yayınları
Nihayet, Süleyman'ın, Hürrem'in ölümünden (1558) sonraki yıllarını "ihtiyar dul" olarak geçirdiği söylenebilir ki, diğer padişahların özgeçmişlerine bakıldığında buna ikinci bir örnek gösterilemez.
Sayfa 217 - Kanuni Sultan SüleymanKitabı okudu
Antik Çağ, insanlığa bir eğitim idealini miras bıraktı: Güzel vücut-gelişmiş zekâ, ahlâk temizliği.
Sayfa 75 - Alfa Yayınları
622 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.