Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nicolae Jorga

Nicolae JorgaYenilmez Türk yazarı
Yazar
7.4/10
66 Kişi
282
Okunma
31
Beğeni
3.461
Görüntülenme

Nicolae Jorga Sözleri ve Alıntıları

Nicolae Jorga sözleri ve alıntılarını, Nicolae Jorga kitap alıntılarını, Nicolae Jorga en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Barış zamanlarında, ateşkes süresi boyunca ve ziyaretlerde Osmanlıların komşulukları oldukça iyi idi.
the magnificent
Kanuni’den itibaren Osmanlı İmparatorluğu, Avrupa için gerçek bir tehlike oldu. 1522'de Rodos'un fethedilmesi Batı ve Orta Avrupa'daki devletlerin gözlerini tekrar Türklere çevirmelerine sebep oldu. Rodos'un Osmanlı hakimiyetine geçmesi ile ilgili 1522-1523 yıllarında 80 tane kitap ve broşür yayınlandı.
Sunuş
Reklam
Osmanlı tarihinden ilginç detaylar.
"Sadrazamlığa getirilen eski Rusçuk ayanı Alemdar Mustafa Paşa, katillerin ve bu cinayete katılan, tolam 33 kişinin idamını emretti: III Selim'i öldüren katilin başı, gümüş tepsi üzerinde getirildi. IV. Mustafa'nın cinayet işlendiği sırada sevinç naraları atan cariyeleri bile çuvallara konulup, ağızları dikildikten sonra denize atıldılar."
Sayfa 176
Barış zamanlarında, ateşkes süresi boyunca ve ziyaretlerde Osmanlıların komşulukları oldukça iyi idi.
Eski Osmanlı soyunun çelebisi olarak, sınırsız bir güce sahip olmanın verdiği bilinçle hırsını körükleyen dünyaya soğuk ve biraz da yorgun gözlerle bakıyordu.
Her yıl baharda yeni bir savaş başlatmaya hazırdılar.
Reklam
Hiçbir ülke, yabancılar için Türkmenistan kadar kapalı bir kutu değildi ve hiçbir ülke yerlilerini bu kadar koruyamaz. Ancak hiçbiri de içinde yaşayan insanların gücünü bu kadar zora koşamaz.
Sayfa 49 - pdf
"İnsaflı olmayı ve sadaka vermeyi görev hâline getiren İslâm dininin derinliği ve içtenliği genelde dikkate şayandı..."
Yeditepe yayınevi/ Karar
Otağlar, en eski zamanlardan beri Türklerin tek evleri olmuştu. Soğuk kış günlerinde otağlar herhangi bir çukurda birbirine bitişik olarak kurulurlar ve ağaçtan bir isklelet üzerine keçeden bir kaplama serilirdi.
Sayfa 45 - Yeditepe
Reklam
Bir Garip Kişilik "Şah İsmail"
* Kaba şakaları ile tanınan Şah İsmail, "Sultan Bâyezid" adını verdiği bir domuz besliyordu. * Tebriz fethedildiğinde, Şah İsmail kendisine düşman saydığı amcası Yakub'un cesedini mezardan çıkartıp yaktırdı. Annesi buna itiraz edince onu denildiğine göre kendi elleriyle öldürdü. * Yenilenlerin tamamen yok edilmesini bir zorunluluk haline getiren Şah İsmail, ölen rakibinin (M. Şeybanî) cesedini parçalara ayırttı. Başını Sultan Bâyezid'a, sağ elini de Memlük sultanına gönderdi.
Sayfa 240 - 2. Cilt
"İnsaflı olmayı ve sadaka vermeyi görev hâline getiren İslâm dininin derinliği ve içtenliği genelde dikkate şayandı.."
Oğuz Han’ın her oğlu halkın altıda birini aldı. Bunlar daha sonra hüküm sürecek Oğuzların, Selçukluların ve Osmanlıların ataları idi.
"Fatih Sultan Mehmed; Rumların "Basileus"u, Slavların "Çar"ı, ilhak ettiği Romenlerin "İmparat"ı idi. Müslümanlar arasında unvanı "Melik" idi ve ataları artık Cengiz ve Timur'un halefleri gibi "Han" diye anılıyorlardı."
Yalan yere yeminler etmek İstanbul'daki avare takımının gelir kaynağı haline gelmişti.
522 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.