Önder Şenyapılı

Önder ŞenyapılıSeksin Yeniden Doğuşu yazarı
Yazar
7.1/10
45 Kişi
178
Okunma
3
Beğeni
2.157
Görüntülenme

Hakkında

Önder Şenyapılı, 1940 yılında dünyaya gelmiştir. ODTÜ Mimarlık Bölümünden ve Pennsylvania Üniversitesi Bölgesel Bilimler Bölümünden Yüksek Lisans diplomaları almıştır. Önder Şenyapılı, bir süre bürokrat, daha sonra da profesyonel gazeteci olarak çalışmıştır. Çok sayıda makaleleri, köşe yazıları, incelemeleri, araştırmaları ve dizi yazıları günlük, haftalık ve aylık yayın organlarında yayımlanmıştır. Sinema, iletişim, şehircilik ve sanat üzerine yazıları bulunan Önder Şenyapılı, televizyon ve radyo programları yapmıştır. Aynı zamanda da TRT Bilim ve Sanat ödülleri deneme dalında başarı ödülü, Yunus Nadi yarışması birincilik ödülü ve birçok ödül almıştır. Önder Şenyapılı, halen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde "Görsel Sanatlar ve İletişim", "Sinema ve Tasarım", "Medya ve Tasarım" ve "20. Yüzyılda Otomobil Tasarımı ve Tasarımcıları" dersleri vermektedir. Önder Şenyapılı, tarafından kaleme alınan son kitap "İbrahim Demirel'in Objektifinden Sinemamızın 200 Yüzü", Akıl Çelen Kitaplar tarafından okuyucuların beğenisine sunulmuştur.
Unvan:
Türk Mimar, Yazar
Doğum:
1940

Okurlar

3 okur beğendi.
178 okur okudu.
5 okur okuyor.
149 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Adını taşıyan kulesi ve dünyanın sekiz harikasından biri sayılan asma bahçeleriyle ünlü Babil'in adı Babil dilinde kapı anlamına gelen bab ve Tanrı anlamına gelen ilu sözcüklerinden oluşmuştur ve Tanrı kapısı anlamına gelmektedir.
ODTÜ YayınlarıKitabı okudu
Yasak ilişkilerin yoğun olduğunu sergileyen o dönemde yapılmış çok sayıda metres portresi kalmış bugünlere, örneğin. Ressamların gelir sağlama yollarından biri o dönemin ünlü kişilerinin metreslerinin tuval üstüne değil, paneller üstüne portrelerini yapmaları.
Sayfa 72 - BOYUT YAYIN GRUBU
Reklam
Zaten dırdır etmekten başka ne halta yarıyorlar?!
DIRDIR "Çok konuşana, "Dırdır etme!" deriz ya... 18. yüzyıl sonlarına doğru Mısır çıkışlı DIRDIRi'lik diye bir tarikat vardı. Kurucusu şeyh Ahmet, Derdiri'de doğduğundan önce Derdiriler deniyordu, ancak Anadolu'ya Dırdıri olarak girmiştir ve herhalde tarikatını halka tanıtmak için çok dil dökmüş ve galiba işi "kafa ütüleme" derecesine vardırmış ki "Dırdırilik", "dırdır etmek" deyiminin kaynağı olup çıkmış.
ODTÜ YayınlarıKitabı okudu
Benim yoktu. Tombul Safiyem vardı saçlarını mahvettiğim :')
İlk kez 1959 yılında piyasaya sürülen 30,5 cm boyundaki kız bebeğin adıdır Barbie. Satışa sunulduğu ylldan 1999 yılına değin dünyanın 144 ülkesinde 1 milyardan fazla satılan bu bebeğin üreticisi Mattel Oyuncakları adını taşıyan firmadır. Anılan firma Barbie'nin yanı sıra erkek bebek Ken'i de üretmektedir. Bu bebekleri tasarımlayıp yaşama getiren kişinin Mattel Oyuncakları'nın kurucusu Elliott Handler'in eşi Ruth Handler olduğu açıklanmıştır. Ruth Handler, kız bebeğin adı olan Barbie'yi kızı Barbara'dan esinlenerek koymuştu. Erkek bebek Ken ise, Ruth Handler'in oğlunun adını taşımaktadır.
ODTÜ YayınlarıKitabı okudu

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
108 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Kitap akıcı ve basit bi şekilde o dönemin toplumda bıraktığı izleri, cinselliği anlatmış , tek taraflı bakması basit olmasını sırıtmış. Tek taraflıdan kastım erkeklerin kadınlarda bıraktığı izlenimlerinin onların tablolarındaki yansımaları üzerinde tek durmuş . Nude tablolarından hoşlanıyorsanız kesinlikle bi bakın. Keyifle kalın :)*.
Seksin Yeniden Doğuşu
Seksin Yeniden DoğuşuÖnder Şenyapılı · Boyut Yayın Grubu · 200228 okunma
108 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın adı...
Kitaba dair ilk tesbitim; kitabın adının içerikle pek alakası olmaması ve hatta dikkat çekmek için konulduğunu düşündürmesidir. Kitaptaki asıl konu Rönesans ressamlarının Mitoloji(Roma ve Yunan) ve İnsanlık tarihindeki cinsel içerikli bilinen olayların kilise baskısından kurtulup resmedilmeye başlamasıdır. “Seksin yeniden doğuşu” ismi de bu duruma atıfta bulunuyor olsa da dikkat çekmeye yönelik olduğunu düşündüğümü tekrardan belirtmeliyim. Mitoloji ve insanlık tarihinde geçen; “İlk Günah” dan, Zeus’un azgınlıklarına kadar bir çok bilindik cinsel içerikli olayların konu edildiği, Rönesans ressamları tarafından yapılan orijinal resimlerinin fotolarını ve de bu resimlerin mitolojik hikaye ve açıklamalarını içeren sayfaları bir akşam kahvesi eşliğinde keyifle çevireceğinizi düşünüyorum. Mitoloji, din ve resim sanatına ilgi duyanların keyifle okuyup inceleyeceklerini düşündüğüm kitabı naçisane ben beğendim. Keyifli seyirler.
Seksin Yeniden Doğuşu
Seksin Yeniden DoğuşuÖnder Şenyapılı · Boyut Yayın Grubu · 200228 okunma
108 syf.
4/10 puan verdi
Kitap Adem ile Havva’nın hikayesi ile başlıyor. İşledikleri ilk günahın yani “her şeyi bilme isteğinin” sonucunda cennetten kovulmalarıyla ve bunun yanında Havva’nın Adem’i ikna etmek için dişiliğini kullanmasına değiniyor. Bilinenin aksine İlk günahın seks olmadığını vurguluyor. Cennette birbirleri için yaratılmış iki kişinin ve her şeyin serbest olduğu bir ortamda birbirlerine yasak olmadıklarını #kitap vurguluyor. #boyutkitapları’nın birçok kitabı gibi sıradışı olan bu eser #seksinyenidendoğuşu adıyla ön yargıları üzerinde toplasada; aslında içinde yaradılış, tarihin ilk çizimleri, #yunanmitolojisi ve ilk düşünce şekillerini anlatıyor. Dönemim ressamlarının yaptığı tablolar; o dönemin sekse bakış açısını bize aktararak, ressamlar hakkında da bilgi veriyor. Ressamlara ve düşünürlere, eserleriyle birlikte bolca yer verilmiş kitapta.
Seksin Yeniden Doğuşu
Seksin Yeniden DoğuşuÖnder Şenyapılı · Boyut Yayın Grubu · 200228 okunma