Oral Sander

Oral SanderSiyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e yazarı
Yazar
8.6/10
451 Kişi
2.191
Okunma
113
Beğeni
7,3bin
Görüntülenme

Oral Sander

2.191 okunma, 113 beğeni - Oral Sander kitapları, eserleri, Oral Sander kimdir, öz geçmişi, Oral Sander nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Oral Sander sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Oral Sander, (1941 - 1995) Türk akademisyen ve araştırmacı. Orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde yapıp 1960da liseyi bitirdi. Sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi' SBF'e girip 1964 yılında Siyasi Şube'sinden mezun oldu. Aynı yıl Siyasi Tarih Kürsüsü'ne asistan olarak girdi. 1968 yılında doktorasını verdi. 1975 yılında doçent, 1988 yılında profesörlüğe yükseltildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan yardımcılığı ve Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. ABD'nin çeşitli üniversitelerinde dersler ve seri konferanslar verdi. 10 Eylül 1995 yılında bağırsak düğümlenmesi nedeniyle vefat etti.
Unvan:
Türk Akademisyen ve Araştırmacı
Doğum:
1941
Ölüm:
10 Eylül 1995

Okurlar

113 okur beğendi.
2.191 okur okudu.
115 okur okuyor.
1.030 okur okuyacak.
84 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bismarck’ın anlayışına göre, ekonomik faaliyetin amacı, ulusal refahı artırmaktı. Ulusal güçlerin bunu gerçekleştiremediği alan ve durumlarda, merkezi hükümet işin içine girmeliydi.
Sayfa 130Kitabı okudu
Aslında tarih, bir anlamda değişiklik ile sürekliliğin çatışmasından başka bir şey değildir.
Reklam
Tarihin ne durduğu ne de başladığı sihirli bir nokta vardır.
Osmanlıların genişlemesinin maceracı ve çapulcu bir istila olmadığı, tarihte öteki Doğu istilalarının aksine, belirli bir program içinde bilinçli bir yayılma olduğu bilinmektedir.
Güncellendi
Uzun araştırmalarım sonucu yeni yıl için okuma listem hazır. 🥳Tavsiyelerini aldığım arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. 🙏🤗 İsteyen yararlanabilir 🤹‍♂️ Bilim; 1.
Evrenin Dokusu
Evrenin Dokusu
2.
Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi
Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi
3.
Beyin
Beyin
4.
Eski Başçavuş ve başarısız ressam…
Kavgam
Kavgam
’ı okurken dikkatimi çeken iki şey vardı; ilki, Hitler’e ırkçı düşünceleri aşılayan, Holokost’a giden yolun ilk taşı saydığım ilkokuldaki tarih öğretmeni ikincisi, Hitler’in Viyana sanat okuluna kabul edilmemesi sonucu yeni arayışlara girmesi. O tarih öğretmenine hiç rastlamasa, sanat okuluna kabul edilip ressam olsa dünya nasıl bir yer olurdu acaba diye düşünmüştüm uzunca bir süre. Ama kitabın devamından öğrendiğim bir şey daha vardı; tarihe geçmiş her insan gibi Hitler de çok çetrefilli yollardan geçmiş, büyük badirelerle olgunlaşmıştı. Fakat iyinin ve kötünün yol ayrımına geldiği vakit kötü olmayı yalnızca kendi seçmişti. Kötülük onun kaderi değil, tercihiydi. Şimdi yeniden düşündüğümde, senaryoyu en baştan yazdığımda, o tarih öğretmenini hayatından çıkarıp onu sanat okulunda öğrenci yaptığımda, bir tuvalin başında kafasında tilkiler dönerken görüyorum onu. Ve bir anda kalkıyor resminin başından, fırçaları, boyaları sağa sola itip, aynı kötülükleri yapmaya gidiyor alel acele. Evet,
Oral Sander
Oral Sander
’in bu güzel kitabı ile tarih yolculuğumun başında bu hislerimi de tarihe not düşeyim
Ayşe Sayım

Ayşe Sayım

@Ascha
·
09 Şubat 22:42
Nazi Partisinin Kuruluşu
İleride alman iç ve dış politikasını ve giderek tüm dünya barışını temelinden değiştirip tehdit edecek olay, 1919 yılının Ocak ayında Münih’te alman işçi Partisi’nin kurulmasıdır. Bu partiyi kuranlar ve destekçileri, Versallies hükumetine göre terhis olmuş işsiz askerler, romantik serüvenciler ve siyasi tahrikcilerdi. Eylül ayında, bu zamana kadar hiç tanınmayan eski başçavuş ve başarısız ressam Adolf Hitler partinin siyasi komitesine katıldı 1920 yılındaysa partinin adı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (Nazi) olarak değiştirildi.
Reklam
Bir süredir 20.yy Avrupa Edebiyatına ait eserler okuyorum. Avrupa’nın yakın tarihine dair bilgim o kadar az ki, o döneme ait romanları okurken kendimi sallanan bir zeminin üzerinde ilerliyor gibi hissediyorum. Edebiyat tarihin satır aralarıdır fakat satır aralarının tarihi öğrenmeye yetmeyeceğinin farkına vardım. Demir perdenin arkasına bakmadan, iki bloklu dünyada yılan gibi kıvrılıp şekil değiştiren sınırları gözlemlemeden kurgu okuma yolculuğuma devam edemeyeceğime karar verdim. Bu sebeple
Oral Sander
Oral Sander
’in
Siyasi Tarih: 1918-1994
Siyasi Tarih: 1918-1994
kitabını okumaya başladım. Dili çok sade ve merak uyandıran bir üslubu ve gidişatı var kitabın. Şimdi gerçek tarihi öğrenmek suretiyle ayaklarımın altındaki zemini sağlamlaştırarak, kurgu eserlerle de 20. Yy Avrupa’sının ruhuna yolculuk etme zamanı benim için 🕵️🕵️

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
423 syf.
·
Puan vermedi
Üniversite yıllarında derslerime yardımcı olur diye okumuştum ve gayet faydalı da oldu açıkçası.Bir siyasi tarih kitabından beklenmeyecek kadar akıcı bir dili var;ayrıca olay ve olgulara sadece diplomasi açısından değil;ekonomik,sosyolojik ve kültürel açılardan da bakıyor. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler öğrencileri başta olmak üzere her okuyucuya önemli katkılar sağlayacağını düşündüğüm bir kitap.
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'eOral Sander · İmge Kitabevi Yayınları · 20161,129 okunma
423 syf.
8/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Tarih kitapları genelde akıcı olmaz ama bu kitap akıcı ve sıkmadan tarihi bizlere sunuyor. Oral Sander'in objektif bakış açısını seviyorum bu neden/sebep onun kitabını okumama vesile oldu. iyi ki de okumuşum. Kitabın içeriği genelde batı ülkelerini ve Osmanlıyı ele almakta. Avrupa’nın önemli gelişimlerini, savaşlarını, güçlü ülkelerin birbirleriyle olan siyasi ilişkilerini okuyabilirsiniz. Fransız devrimine büyük yer ayrılmış.. Zaten Fransız devrimi Avrupa için önemli olan bir olaydı. İngiltere’nin gücü, Fransa ve Almanya’nın yükselişi, Avusturya ve Osmanlı’nın yıkılışı hakkında incelikleri bulabilirsiniz. Kitap 1.Dünya savaşında yaşanmış olayların açıklığı ile son buluyor. Tarih ile ilgilenen herkesin okuması gereken bir eser.
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'eOral Sander · İmge Kitabevi Yayınları · 20161,129 okunma
423 syf.
·
Puan vermedi
·
77 günde okudu
Tarihin nereden başladığı veya nasıl başladığı sorusuna cevap veren yazar okuyucuya rehber olmuş. Tarihi, MÖ. önce Mezopotamya dan başlatıp daha sonra Fransız Devrimi, Endüstri Devrimi ve olayların silsilesine göre akan kitapta, Ülkeler açısından ele aldığı ve bu şekilde okuyucunun anlaması için kolaylık sağlamıştır.
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'eOral Sander · İmge Kitabevi Yayınları · 20161,129 okunma