Salim Aydüz

Salim AydüzOsmanlı Biliminin Öncüleri yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
7.6/10
6 Kişi
24
Okunma
0
Beğeni
1.363
Görüntülenme

Hakkında

1990 Yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü, 1994 yılında aynı fakültenin bilim tarihi bölümünde Osmanlı Astronomi tarihi ile ilgili teziyle yüksek lisans, 1998 yılında da Osmanlı Ateşli silahlar tarihi üzerine yaptığı tez ile doktora programını bitirdi. 1999 yılında Fatih Üniversitesi’nde çalışmaya başladı; 2000 Yılında doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere Amerika’ya Indiana Üniversitesi’ne; 2003 yılında da İngiltere’nin Manchester şehrine giden Aydüz halen burada çalışmalarıma devam etmektedir. Pek çoğu Osmanlı bilim ve teknoloji tarihi konularına ait çok sayıda kitap ve makale çalışması bulunmaktadır. 2004 yılında Doçent unvanını alan ve halen Foundation for Science, Technology and Civilization (FSTC) kurumunda uzman araştırmacı olarak çalışan Aydüz 2010 yılında İstanbul’da açılan 1001 İcat sergisinin ve 1001 İcat Dünyamızdaki İslam Mirası (İstanbul 2010) isimli kitabın da yardımcı editörüdür.
Unvan:
Araştırmacı

Okurlar

24 okur okudu.
19 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Bugünkü modern ordularda kullanılan "General" unvanının karşılığı Osmanlı Devleti'nde "Paşa" idi. Sultan I. Murad döneminden itibaren Osmanlıların en yüksek askerî ve mülki unvanı olan paşalık kurumunda çok sayıda kıymetli devlet adamı görev yapmıştır.
Sayfa 175Kitabı okudu
(Sabuncuoğlu) "...Bu kitabı Türkî yazdum. Türkî yazduğum şol ecilden oldu ki Kavm-i Rûm Türkî dilin söylerler... okuyanları dahi Türkî kitablar okurlar.." diyerek (eseri) Türkçe yazmasındaki sebebi açıklar.
Bizde aydınların yanlış bir değerlendirmesi vardır: Türkiye Rönesans'tan geçmemiştir. Oysa on beşinci ve on altıncı yüzyılda Osmanlı medeniyeti tanınsaydı böyle bir hataya düşülmezdi.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
256 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Osmanlı Devleti üzerine yazılan onlarca kaynak, fikir ve teori içerisinde elbette Osmanlı'nın geri kalmışlığı, döneme ayak uyduramaması gibi düşünceler de mutlaka gündeme gelmiştir. Klasik Dönem denilen ve 1300 - 1600 arasındaki tarihi süreci ifade eden devirden sonra Osmanlı Devleti bir inhitat sürecine girmiş ve adım adım çöküşe ilerlemişti.
Osmanlı Biliminin Öncüleri
Osmanlı Biliminin ÖncüleriSalim Aydüz · Timaş Yayıncılık · 201624 okunma
256 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 saatte okudu
Kitap konusu bakımından sayılı kitaplardan ve çok güzel bir örnek. Ancak kitap popüler tarihten ziyade bazı kısımlarda ansiklopedik bir tarzda ilerliyor ki bu da okuru bazen sıkabiliyor.
Osmanlı Biliminin Öncüleri
Osmanlı Biliminin ÖncüleriSalim Aydüz · Timaş Yayıncılık · 201624 okunma