Şebnem Şenyener

Şebnem Şenyener30 Şubat yazarı
Yazar
6.1/10
10 Kişi
40
Okunma
2
Beğeni
1.396
Görüntülenme

Hakkında

Çalıştığı Demokrat gazetesinin 1980 askeri darbesiyle kapanmasından kısa bir süre sonra New York'a yerleşti. Dış muhabir olarak ilk yazılarını Yeni Gündem dergisi için yazdı. Paris'te bir yıl geçirdikten sonra Columbia üniversitesi Gazetecilik Okulunda master yaptı. Cumhuriyet, Sabah, Yeni Yüzyıl gazetelerinde New York muhabirliğine 14 yıl devam etti. 1998'de New York'taki Gazetecileri Koruma Komitesiyle birlikte, Işık Yurtçu ve 80 tutuklu gazetecinin serbest bırakılması için yasa değişikliğiyle sonuçlanan düşünce ve ifade özgürlüğü kampanyasına ön ayak oldu. Ayrıca, Aktüel, Milliyet Sanat, Varlık olmak üzere çeşitli yayınlarda yazmaya devam etti. Başlıca eserleri şunlardır: Bir Türk Casusunun Mektupları, (ilk baskı 2001, ikinci baskı 2005, üçüncü baskı 2008 ) 30 Şubat, (ilk baskı 2004, ikinci baskı 2008) Dansözün Ölümü (2006) Karakter Taciri (2008)
Unvan:
Türk gazeteci ve yazar
Doğum:
İzmir

Okurlar

2 okur beğendi.
40 okur okudu.
1 okur okuyor.
31 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Gece yarısı büyüteç gibidir. Altında her karanlık daha koyu, her yalnızlık daha büyük, her bıçak daha sivri, her öfke daha sert görünür.
Geçmiş bir daha geri dönemeyeceğimiz kıyıdan bizi uğurlayan densiz bir özleme dönüşecek. Kısacası bizi aniden terk eden geçmişe kızgın, kandıran geleceğe küs olarak tahammül edemediğimiz şimdiki zamana sıkışıp kalacağız.
Reklam
Kahkahalara boğuldu şehir Bir nehir Aktı üzerinden yıldızlarla beraber Sel bastı gökdelenleri Rüya bindi kuşların kanadına Terk etti Cenneti, cehennemi.
Bir insanın hayatında var olmanın çeşitli biçimleri var.
Bir günden ötekine gülen bir gemiyle, dalgaların üzerinden, çalkalanarak, her an güverteden denize kayma endişesiyle karanlıkta, etrafta dalga köpüklerinden başka bir şey görmeden sonu belirsiz yolculuktayız.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
254 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Farklı okumalara açık bir roman
Değişik bir okuma süreci yaşadım bu kitapla birlikte. Yazarın çok farklı, şiirsel ve masalsı bir dili vardı. Bir yandan da satır aralarında bir çok konu hakkında göndermeler yer alıyordu. Her okuyucunun birikimine ve hayata bakış açısına göre yorumlanabilen kitaplardan. Belli bir okuma olgunluğuna erişmiş olanların daha çok seveceğini düşünüyorum. Benim için de orta karar bir kitaptı. . Konusuna gelirsek; Bir şehirde yaşanan gülme salgını anlatılıyordu kitapta. Bir aile ekseninde yaşanan gelişmeler üzerinden ilerleyen bir kurgusu vardı. Bu salgının çıkması ile paralel şehirdeki güvercinlerin de birer birer ölümü de aktarılmıştı. Aynı zamanda insanlar da bu salgın ile rüya görmemeye başlar. Yaşanan salgının detayları çok iyi kurgulanmıştı. İnsanların gülme salgını ile nasıl öldükleri bir Tıp doktoru gibi neden sonuç ilişkisine bağlı olarak anlatılmış olması çok iyiydi. Satır aralarında çarpıcı mesajlar çoğunluktaydı. Kitaptaki kumar bağımlısı Afsane karakterinin kumar oyunundaki hamlelerinin çok derinlemesine uzun uzun anlatılması bana çok sıkıcı geldi açıkçası. . Salgının tek çaresinin rüya makineleri icat etmek olduğunu düşünen doktor Hobson bu iş için çalışmalara başlar. Ütopik öğeler içeren, değişik okumalara açık bir kitaptı.
30 Şubat
30 ŞubatŞebnem Şenyener · Can Yayınları · 20099 okunma
96 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Güzel bir polisiye roman. Aslında tiyatro metni gibi her karakter kendi kısmını okuyor. Kuşlar üzerine ihtisas yapmış bir sanat eseri dedektifi ile Parlak Cevriye lakaplı bir hırsızın mücadelesini anlatan iki adet polisiye hikaye mevcut. Biri piyano diğeri de Osmanlı zamanından kalma bir binanın tapusunun hırsızlığı ile ilgili bu kitap zevkle okunanlardan.
Bin Gözle Sevdik Birbirimizi
Bin Gözle Sevdik BirbirimiziŞebnem Şenyener · Labirent Yayınları · 20149 okunma
260 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İdare eder diyebileceğim bir polisiye roman. Yazar Türk olmasına rağmen Amerika'da geçen bir roman yazmış ki bu hiç hoşuma gitmedi. Ancak polisiye roman türünün ilk örneklerinden biri olan Auguste Dupin ve yazarı olan Edgar Allan Poe'den bahsetmesi güzeldi. Diyaloglar da fena değildi. Polisiye severlerin okuyabileceği bir roman.
Ölümün Şarkısı Özgürdür
Ölümün Şarkısı ÖzgürdürŞebnem Şenyener · Everest Yayınları · 20144 okunma