Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şener Dilek

Şener DilekNiçin Yaratıldı Şu İnsan yazarı
Yazar
7.3/10
11 Kişi
100
Okunma
28
Beğeni
5,6bin
Görüntülenme

Hakkında

1970 yılında Atatürk üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesini bitirdi. 2,5 yıl kadar Erzurum ticaret lisesinde öğretmenlik yaptı. 1976 yılında doktor, 1983 yılında doçent, 1987 yılında profesör oldu. 2006 yılında emekli olan Prof. Şener Dilek’in Risale-i Nur ilgili birçok çalışmaları vardır.
Unvan:
Prof. Dr.
Doğum:
Hınıs, 1 Ocak 1949

Okurlar

28 okur beğendi.
100 okur okudu.
6 okur okuyor.
72 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fıtrata uygun libas giydirmek, hizmette başarılı olabilmenin altyapılarından birisidir.
Dünya esma-i İlahiye’nin talim mektebidir.
Fıtrata nakşedilen bu öğrenme programından en büyük maksat, bütün ilimlerin şahı ve sultanı olan “marifetullah”da derinleşmektir. Bu maksada uruc için çalışmayanlar, hakikat ilminde tufeyli kalırlar.
Reklam
Risale-i Nur niçin sürekli okunmalı?
• Daire-i vücubun sır ve esrarlarında, envar ve hakikatlerinde daha ziyade derinleşmek için okunmalı.
Üç beş günlük dünya hayatı için gam çekmeye değmez. Çünkü, müminin gerçek hayatı, saadet ve süruru, ferah ve sevinci ahirettedir..
Gavvas olmak..
Mücevherler denizlerin derinliklerindedirler. O denizlere dalmak, gavvas olmak ise, her şeyden önce nefes ister, emek ister, gayret ister, metot ister, tahammül ve sabır ister.
Mazeret Bulma Hastalığı
Bir dergide bir karikatür görmüştüm: Barbaros Hayrettin Paşa ile Andre Dorya ellerinde kılıç, birbirleriyle çarpışıyorlar. Yanlarında onları seyreden bir çocuk var. Koltuğunun altında bir tarih kitabı. Çocuk kaşlarını çatarak onlara şöyle çıkışıyor: “Dövüşmekten utanmıyor musunuz? Bakın! Sizin yüzünüzden tarih dersinden kırık not alıyoruz!
Şener Dilek
Şener Dilek
İdrak harmanını açmak için, “soru-cevap tekniği”ni devreye sokmak gerekir
Çünkü, Filtre edilmemiş bilgiler, analiz ve tahlil ile yoğrulmamış düşünceler çoğu zaman çiğdir, dokunur; dikenlidir, batar, sert ve keskindir kanatır; soğuktur, üşütür; kabadır, ürkütür. Ölçüsüz ve mizansızdır, insanları ya ifrata çeker ya da tefrite düşürür.
Risale-i Nur’da Derinleşme
Risale-i Nur’da Derinleşme
Şener Dilek
Şener Dilek
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Reklam
Öğrenme ve İnsan Beyni
“Birşahıs bir şahsa tamamen benzemediği gibi, fehim dahi fehme benzemez. Delil bir olsa da, tarz-ı telâkki ve tarik-i tefehhüm ayrı ayrıdır.” (Âsâr-ı Bedîiyye, Envar Neşriyat, s.22)
Risale-i Nur’da Derinleşme
Risale-i Nur’da Derinleşme
Şener Dilek
Şener Dilek
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Asar-ı Bediiyye
Asar-ı Bediiyye

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
182 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Niçin yaratıldı şu insan? Biz bu dünya'ya niçin geldik? Ne için yaşıyoruz? Sorumluluklarımız neler?...gibi bir çok soruyu çok güzel bir şekilde cevaplandırmış. Kısa kısa hikayelerle de cevapları anlamamızı, pekiştirmemizi sağlamış. İyi ki okumuşum, sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Anlatım dili yeni öğrenenlere ağır gelebilir, ama anladığınız da, anlamaya başladığınız da bakış açınız da çok büyük değişiklikler olacak.
Niçin Yaratıldı Şu İnsan
Niçin Yaratıldı Şu İnsanŞener Dilek · Feyza Yayıncılık · 200921 okunma
352 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Nurlu yolculuk
Bu kitap risale i nura başlangıç için harika bir eser. Yani risalei nura tanıtım ve önsöz olarak yazılmış diyebilirim. Merak ve ilgiyle okuyabileceginiz güzel bir eser.
Nur Mektebi 1
Nur Mektebi 1Şener Dilek · Feyza Yayıncılık · 05 okunma