Seyyid Ali Hoşafçı

Seyyid Ali HoşafçıSelefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice Cevaplar yazarı
Yazar
Derleyen
7.9/10
6 Kişi
27
Okunma
9
Beğeni
4.932
Görüntülenme

Seyyid Ali Hoşafçı

27 okunma, 9 beğeni - Seyyid Ali Hoşafçı kitapları, eserleri, Seyyid Ali Hoşafçı kimdir, öz geçmişi, Seyyid Ali Hoşafçı nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Seyyid Ali Hoşafçı sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

DOĞUM YERİM İSTANBUL SİVAS DİVRİĞİ ORAYA SİVASIN KANGAL YELLİCE KAZASINDAN ORAYA MALATYA DAN MALATYA YA URFADAN URFAYA SURİYE DEN GELMİŞİZ 400 SENE EVVEL İMAM HASAN İBN ALİ (radiyallau anhu) TORUNLARINDAN İMAM EBU’L- HASANE’Ş- ŞAZELÎ SOYUNDAN GELİYORUZ. ,Evliyim iki çocuğum var,nakşi tarikatına mensubum. Tevessül,Rabıta,Teberrük,Şefaat,Ölü İşitirme ,İstiğase,Tesbek çekmek, İstiva, Tevil, Mecaz, Muska konularında selefilik adı altındaki görüşlere selefice cevaplar adlı bir kitab çalışmam var, yasin kitap evinden cıkma YANLIŞ ANLAŞILMASIN BİR KİTAB DERLEME YAPMIŞ OLMAM HOCA OLDUĞUMU GÖSTERMEZ BENİM İLMİM ÇOK AZ HOCA DEYİLİM AMA BU KONULARDA İYİ BİR ARAŞTIRMACI OLMAYA CALIŞIYORUM (Facebook adresinden alınmıştır.)
Tam adı:
Seyyid Ali Hoşafçı El-Haseni
Unvan:
Din alimi
Doğum:
İstanbul, 1967

Okurlar

9 okur beğendi.
27 okur okudu.
5 okur okuyor.
27 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Allah'ın mahlûkatı hakkında tefekkür edin. Allah'ın zatı hakkında tefekkür etmeyin. Zira siz onun kadrini takdir edemezsiniz"
Sayfa 230Kitabı okudu
Reklam
Müslüman olduğunu söyleyen, (Kelime-i şehadet) okuyana, şüphe ile küfür damgası basılamaz. Müslüman olduğunu söyleyen bir kimsenin bir işinde veya sözünde birçok küfür ihtimali ile bir iman ihtimali veya küfür olması şüpheli olan bir ihtimal bulunsa, buna kâfir dememelidir. Çünkü Müslüman iyi zan olunur... Redd-ül-Muhtar..
tasavvuf nedir.
İbn Haldun’a göre tasavvuf, Müslümanlar arasında ortaya çıkmış şer’i ilimler olup, sahâbe, tabiîn ve onları izleyen Selef’in davranışlarında mev­cuttur. Aslı, ibadette yoğunlaşma Allah (Celle Celalühü) ile birlikte olma, dünya zevk ve süslerinden uzak durma, zevk, mal ve şöhrete karşı zûhd, halktan uzaklaşıp ibadet amacıyla halveti tercih etmedir. Bu tarz yaşantı sahâbe ve Selef’in genel manada tercihi olmuştur.
Sayfa 480Kitabı okudu
Hadîs-i şerîfte vârid olduğu üzere: "Dini iyi anlamak, yalnızca Allah'ın kendileri hakkında hayır dilediği kimselere nasiptir." Artık "Ben vefatından sonra, Resûlullâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem)'ın istiğfârından bir şey ummuyorum" diyene, "İnkârcının nasibi ancak mahrûmiyettir" demekten başka ne denebilir? Oysa görüldüğü üzere; biz, vefâtından sonra da, sağlığındaki gibi Resûlullâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem)'in duâ ve istiğfarından faydalanmaya devam etmekteyiz.
Oy kullanmak
Hz. Yusuf(aleyhisselam) un Mısır melikinden görev istemesini örnek gösterdiğimizde buna karşı çıkanlar şöyle diyorlar: Hz. Yusuf (aleyhisselam) ın Mısır melikinden görev istemesinin parti hareketi için bir delil teşkil edemeyeceğini çünkü Hz. Yusuf (aleyhisselam)'ın, söz konusu görevi isterken inandığı doğruları hayata geçirme yetkisi de aldığını ileri sürmektedirler. Oysa İbn Teymiyye, Hz. Yusuf (aleyhisselam)'ın, bahse konu göreve talip olurken böyle bir yetkiyle donatılmadığını söylemektedir. (MecmûutFetâvâ, XX, 56.) İbn Teymiyye: "Necași Kral olmasına rağmen, Allah'ın hükmünü hristiyan olan halkına tatbik edememiştir. Ömer bin Abdulaziz Rahimehullah adaleti tatbik etmek için yoğun çaba sarfetmiş, fakat büyük zorluklarla karşılaşmış ve bir görüşe göre bu yüzden zehirlenerek öldürülmüştür. Zamanımızda moğolların ele geçirdikleri İslam ülkelerinde görev yapan Müslüman hakimler, istemelerine rağmen her zaman Allah'ın indirdikleriyle hükmedemiyorlar. Onun için bu konuda sorumluluğun ölçüsü güç ve kudretin yetmesidir." (Mecmuu'l-Fetava 19/217) bu sözlerden sonra İbn Teymiyye Bakara 286. Ayetini zikretmiştir. Necaşi ve benzerleri tatbikine güç yetiremedikleri İslam hükümlerini uygulamadıkları halde cennette mutluluk içindedirler. Zira onlar, uygulamaya güç yetirebildikleri hükümleri uyguluyorlardı." (Minhac'us Sünne c: 5 s: 111-114)
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
1024 syf.
1/10 puan verdi
Yaptığı eleştiriler kendi eleştirileri değil. Kitabı bir ekip yazmış belli. Yazara özelden soru sorduğumda Ebubekir Sifil’e sormak lazım demişti. Bazı cımbız nakiller var. Söz gelimi İbn Teymiyye’den başkasını falan şeyi savunmuyor denen bir yerde İzz b. Abdusselamın da fetvası var. Başka yerlerde haddi zatında eleştiri olmayan yerleri eleştiri diye nakletmiş. Hiçbir selefi tevessüle küfür demez. Lakin zat ile tevessül meselesinde bidat olduğunu belirtirler. Delilleri tartışırlar. Tağuta muhakeme konusunda laf salatasından başka hiçbir delil yok. Haberi sıfatlar meselesinde zaten net bir şekilde selefiler ilk dönem ehli hadisini savunuyor. İsteseniz de kesin nasslara karşı bir tevil yahut savunma yapamazsınız. O yüzden İmam Maturidi ve İmam Eşari de haberi sıfatları tevil etmemişlerdir. Ama en nihayetinde daha kapsamlı bir inceleme gerekiyor. Benim yapabileceğim bu kadar.
Seyyid Ali Hoşafçı
Seyyid Ali Hoşafçı
‘nın bu kitabı
Ebu Hamid Bin Merzuk
Ebu Hamid Bin Merzuk
‘un
Ehli Sünnetin Müdafaası
Ehli Sünnetin Müdafaası
kitabı gibi zayıf kalmış. Arap Aleminde de bunlara benzer el-hanabile ve ihtilafuhum mea’s-selefiyyeti’l-muasıra diye bir kitap var. Bu kitapların zayıf kalmasının bir sebebi de günümüz selefilerinin çokça ihtilafa sahip olması. Yani reddiye yapılıyor ama kime? Kitabın en güncel hali Emrah Kurugöllünün iddialarına da cevap veriler Selefilik adı altındaki görüşlere ehli sünnetin cevapları hali. Son baskısının ismi budur.
Selefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice Cevaplar
Selefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice CevaplarSeyyid Ali Hoşafçı · Yasin Yayınevi · 201527 okunma
1020 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
76 günde okudu
Selefi görüşü üzere olduğunu iddia edenlerin savundukları görüşlerinde hatalı olabileceklerini ilmi delillerle göstermek, kendi fikirlerinde olmayan Müslümanları tekfir etmekten vazgeçmelerini sağlamaya çalışmak...Kesinlikle şuanda Türkiye de alanında tek kitap.
Selefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice Cevaplar
Selefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice CevaplarSeyyid Ali Hoşafçı · Yasin Yayınevi · 201527 okunma