Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sinan Meydan

Sinan MeydanAtatürk ve Kayıp Kıta Mu yazarı
Yazar
8.6/10
2.405 Kişi
7,9bin
Okunma
759
Beğeni
23,1bin
Görüntülenme

Sinan Meydan Sözleri ve Alıntıları

Sinan Meydan sözleri ve alıntılarını, Sinan Meydan kitap alıntılarını, Sinan Meydan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bu topraklarda yaşayan aklı başında birinin -eğer cahil veya hain değilse- Atatürk'e düşman olması mümkün müdür Allah aşkına?"
Sayfa 364 - İnkılâp 91.YılKitabı okudu
Düşünemeyen bir toplumu yönetmek ve şekillendirmek, düşünen bir toplumu yönetmek ve şekillendirmekten daha kolaydır..
Sayfa 367Kitabı okudu
Reklam
Cehaletle savaşın karargâhı okullar, orduları ise öğretmenlerdir.
Sayfa 294Kitabı okudu
Yurt gezilerinde masraflı törenlerden kaçınılmasını, kurban kesilmemesini istemiştir. Hiçbir zaman bir koruma ordusuyla gezmemiş, hep halkın içinde, halkla birlikte olmuştur. Kendisi de dahil hiçkimseye ayrıcalık tanınmasını istememiştir.
Bu yüzden laikliğe karşıdırlar !!!
Tekke ve tarikat kültürü dinsel kaynaklı bir “biat” kültürüne yol açar. İşte laiklik her şeyden önce bu “biat” kültürüne karşıdır.
Reklam
Seyit Rıza yakalanınca :))
"Ben deli bir adamım! Cumhuriyet'e karşı durulur mu hiç! Beni tımarhaneye atın!"
Sayfa 513Kitabı okudu
Atatürkçü laiklikte ''dine'' değil, din ticareti yapan ''dinciye'' düşmanlık vardır.
Aynen öyle!
Atatürk'ün inancı veya inançsızlığı onun değerini arttırıp azaltmadığı gibi kimseyi de ilgilendirmez!
Sayfa 180 - İnkılâp Kitabevi
Şeriat isteyen kadınlar, bu alıntıyı dikkatle okusun lütfen!
Osmanlı'da kadınların erkeklere birlikte kayıklara binmesi yasaktır. Bu yasak Fatih'ten II. Abdülhamid döneminin sonlarına kadar devam etmiştir. Osmanlı'da kadınların belirlenen kıyafet dışında sokağa çıkmaları yasaklanmıştır. Osmanlı'da kadınların mesire yerlerine girmesi yasaklanmıştır. Osmanlı'da kadınların erkeklerle arabada, vapurda ve tramvayda yan yana oturmaları da yasaktır. Araçlar bir perdeyle bölünmüştür. Osmanlı'da kadınların Eyüp'te kaymakçı dükkanına girmeleri bile yasaklanmıştır. İşte Atatürk, Müslüman Türk kadınının bu ezilmişliğine, bu dışlanmışlığına, bu tutsaklığına, bu eşitsizliğine isyan etmiştir.
Sayfa 500 - İnkılâp Kitabevi
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk
"La vie est breve / Hayat kısadır Un peu de reve / Biraz hayal Un peu d'amour / Biraz aşk Es puis bonjoir / ve sonra günaydın La vie est vaine / Hayat boştur Un peu de haine / Biraz kin Un peu d'espoir / Biraz ümit Et puis bonsoir / ve sonra iyi akşamlar . "Salih bunları ezberle ,ve sen hayatı nasıl anladinsa ona göre bunlardan birini benimse "
Sayfa 89 - salih bozok a gönderdiği mektup 31 ekim 1914Kitabı okudu
"Nasıl olur da bir Türk kadını, kendisine insanlık onuruna yaraşır haklar veren Atatürk'e düşman olur?"
Yaşa Gazi Paşa!
"Bu toprakların kötü kaderini değiştiren etki; Mustafa Kemal Atatürk Etkisidir."
Sayfa 372 - İnkılâp Kitabevi, 1.Baskı, Atatürk EtkisiKitabı okudu
Yakin bir zamanda Pensilvanya'daki o şarlatanin olduğu gibi !!!
"Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına göre İskipli Atıf Hoca gelmiş geçmiş en büyük din adamlarından biridir! O adeta bulunmaz hint kumaşıdır!"
Sayfa 578Kitabı okudu
30'lu yıllarda "Etrüskler Türktür dediği için Atatürk'ü eleştirenler,bu ve benzeri tezlerin bilimsellikten uzak, sadece “konjektürel"çalışmalar olduğunu ileri sürenler, Amerika, İtalya ve İspanya Ünıversıtelerınden bir grup “özgür bilim insanının" “genetik araştırmalar’ sonucunda “Etrüsklerin Türk olduklarını kanıtlamaları" karşısında şaşkınlığa düşmüşe benzemektedirler. Kanımca, Ferrara Üniversitesi’nin 2004 yılında yayınladığı “Etrüsklerin Türklüğüne ilişkin Rapor hem Antik tarihin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır, hem de Türklerin “uygarlıktan nasibini almamış, barbar ve geri bir ulus olduğunu” bilimsel bir gerçeklik olarak kabul eden “Batı merkezli tarih tezinin” şuursuz savunucularına çok anlamlı bir yanıt niteliği taşımaktadır. "Türk’ün manevi vasfı bir güneş gibi doğacaktır. " ve "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapacaktır.'' diyerek 30’lu yıllarda "Türklerin saklı tarihini" gün ışığına çıkarmak için olağanüstü bir mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar haklı olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.