Sıtkı Karaca

Sıtkı KaracaMazeret Yok yazarı
Yazar
8.0/10
4 Kişi
23
Okunma
1
Beğeni
2.755
Görüntülenme

Sıtkı Karaca

23 okunma, 1 beğeni - Sıtkı Karaca kitapları, eserleri, Sıtkı Karaca kimdir, öz geçmişi, Sıtkı Karaca nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Sıtkı Karaca sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Balıkesir'de dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde bir yıl okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamladı. Uzmanlığını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde psikiyatri bölümünde yaptı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü'nde ruh sağlığı uzmanı olarak görev aldı. Eskişehir Devlet Hastanesi psikiyatri bölümünde ise on yıl uzman doktor olarak çalıştı. Özel sağlık kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sorumluluklar almıştır. MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanlığı görevini yürütmektedir. Çok sayıda bilimsel yayını ile değişik dergi ve gazetelerde yayınlanmış yazıları vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Batı düşüncesinin içyapısındaki çelişkiyi incelediği "Kendi Gerçeğinin Üstünü Örtmek ya da Fasıklık" isimli kitabı 2009 yılında Hayat Yayınlarından ç;ıkmıştır. 2011 yılında ise bir siyasetçi görünüşünün psikolojik ve sosyolojik yönüyle ele aldığı "Demirel Ya Da Kendi Gerçeğini Örtmenin Siyasi Tezahürü" adındaki kitabı yayınlanmıştır. Ayrıca "Dikkati Dağınık, Haşarı Çocuklar," "Herkes İçin 7 Sayfada Ruhsal Hastalıklar" ve "Masallar, Hikayeler ve Fıkralarla Terapi" adlı psikiyatri alanında yazdığı kitapları bulunmaktadır.
Unvan:
Türk Psikiyatri Uzmanı, Yazar
Doğum:
Balıkesir

Okurlar

1 okur beğendi.
23 okur okudu.
15 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eğer fırtına çıkınca yolcular gemiyi terk etmiş olsalardı, kimse okyanusu geçemezdi.
Sayfa 116Kitabı okudu
Geçmişin ürettiği inançlar, geleceğimizin kalıplarını oluşturacaktır.
Reklam
Boşluk hissi, “yaşamın anlamanı arama çabasında kapsamlı bir yenilgiye uğramak”tan kaynaklanmaktadır.
Yol bir yöne gitmez. Sen nereye gitmek istediğini bilmiyorsan yolun nereye gittiğinin ne anlamı var.
Sayfa 101Kitabı okudu
“Dünle gitti cancağızım düne ait ne varsa, artık yeni bir şey söylemek lazım.” Mevlana
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
135 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
İlk önce Sıtkı Bey'e kitabından bizi haberdar ettiği için çok teşekkür etmek istiyorum.Aslında her zaman vicdanım sızlamıştır çocuklarıma karşı yanlış veya eksik davranıyor olma ihtimalim olmasından.Çünkü bizim karar ve tutumlarımız gelecekteki bireylerin kişiliklerinin şekillenmesinde rol oynuyor.Fakat bizler de çocuklarımızla birlikte öğrenmeye devam ediyoruz.Onlar hayatı ve bilmediklerini öğrenirlerken bizlerse anne baba olmayı, olmaya çalışmayı öğreniyoruz, belki de onlarla büyüyoruz.Kitapda o kadar güzel anlatımlar ve püf noktaları var ki;bakış açınız değişiyor.Olayların arkasını görebiliyorsunuz.Bazı anlatımlar beni çocukluğuma kadar götürdü.Eğer okursanız, öncelikle yaramaz ve uyumsuz diye adlandırılan olmak üzere bütün çocukların bizlere ne kadar ihtiyaçları olduğunu anlayabilirsiniz.Her yaramazlığın ardında haklı bir neden olduğunu görüyorsunuz.Onların ihtiyacı sadece ve sadece koşulsuz- şartsız sevgi...
Dikkati Bozuk Haşarı Çocuklar
Dikkati Bozuk Haşarı ÇocuklarSıtkı Karaca · İnsancıl Sahaf Yayınları · 20117 okunma
183 syf.
4/10 puan verdi
Bir seyahatim esnasında tanıştığım minyatür sanatçısının çizimlerini görmek için kitabı takip edip almıştım. Öncelikle baskı, yapılan çizimleri öldürdüğünden büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. Ayrıca yazar Ferîdüddîn-i Attâr'ın Mantıku't-Tayr adlı manzum eserinden epey etkilenmiş olmalı ki neredeyse eseri kopyalamış. Mantıku't-Tayr'ı okuduysanız ve anladıysanız bu kitabı okumaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Mazeret Yok
Mazeret YokSıtkı Karaca · Damla Yayınevi · 20127 okunma
183 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap önce mazeret psikolojisini bilimsel olarak ele almış daha sonrasında da Mantıku't Tayr (Kuşların Dili) eserinden özetler paylaşıp bunları inceleyerek en sık karşımıza çıkan mazeretlerden bahsetmiş. Yazar son bölümde de mazeretleri hayatımızdan çıkarmamız için bize tavsiyelerde bulunmuş. Kitabın en çok hoşuma giden yönü ise; bilimin ve felsefenin, doğunun ve batının bir sentezi şeklinde sunuluşu. Bu tür kitapları okumayı seven kişilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Mazeret Yok
Mazeret YokSıtkı Karaca · Damla Yayınevi · 20127 okunma