Uygar Şirin, 1972 yılında doğdu. Galatasaray Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1994te Antrakt dergisinde film eleştirileri ve sinema yazıları yazmaya başladı.
1996da çekilen Karışık Pizza adlı filmin senaryosuna Tamer Baranla birlikte imza attı. 1997de profesyonel metin yazarlığı da yapmaya başladı. Uzun yıllar süren sinema yazarlığı boyunca okuma zevki veren, sinemaseverle edebiyat okurunu buluşturan özgün bir biçem geliştirmeyi başarmıştır.
Uygar Şirin'in ilk romanı olan "Anne Tut Elimi", 2004 yılında yayımlandı. 11 yaşında bir kızın gizemli dünyasını işlerken kullandığı akıcı anlatım ve insan gerçeğine sade, alçakgönüllü yaklaşımıyla çeşitli övgüler aldı.
2010'da vizyona giren "Ses"in senaryosunu yazdı.
Uygar Şirin sinema yazılarını halen aylık "Sinema" dergisinde sürdürmektedir.
Bir yıldızla evleneceğimi biliyordum da hangi yildız olduğunu bilmiyordum. Onu ilk gördüğümde öyle bir parladı, öyle bir gözlerimi aldı ki “İşte bu yıldız" dedim.
Kitap akıcı konusma dili ile yazılmıs. Konu ilginç gelmişti ama cümleler çok sıradan… edebilikten tamamen uzak ve acı acı acı..
Ben beğenmedim, acının ticareti gibi geldi.. İyi yanı sıkılmadan okudum.
Anne, Tut ElimiUygar Şirin · Kırmızı Kedi Yayınları · 201348 okunma
Puanım 3/5 (%65/100)
Bir proje için okumam gerekiyordu kitabı ve daha önce ne yazarı ne de kitabı duymuştum. Genel olarak beğendim, özellikle sonu hoşuma gitti ama beğenmediğim kısımlar da vardı tabi ki. Kitabı kısaca özetleyecek olursam; Kürşat, Çağrı ve Ada adlı üç ana karakter üzerinden
Çocukluğu benim gibi 90'larda geçen ve yine benim gibi o dönemlerde illa ki karışık kaset dolduran ya da doldurtan, Akın'dan Rebeka'yı, Rengin'den Aldatıldık'ı dinleyen bir nesil için o güzel günleri hatırlatan güzel bir kitap. 1990 yılında başlayan hatta tam da başlayamayan İrem ile Ulaş'ın hikayesi, sadece 10'ar yılda bir görüşmeler ile 2000 ve nihayetinde 2010 yılına kadar uzanıyor. Dolayısıyla bu nesilleri de içeren bir kitaba evriliyor. Çok büyük beklenti içine girmeden okunabilecek güzel bir kitap. Artı dipnot: Kitapta adı geçen ve isminden çıkartamadığınız şarkıları keşfetmek, spotify/youtube açmak için yanınızda telefon mutlaka olmalı:)
Karışık KasetUygar Şirin · Kırmızıkedi Yayınevi · 2013133 okunma