Veysel Sönmez

Veysel SönmezEğitim Felsefesi yazarı
Yazar
8.3/10
22 Kişi
202
Okunma
4
Beğeni
3.134
Görüntülenme
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Eğitim Sorunsalı
Kitap okuduğunu anlayabilen özellikle düşünce ve fikir yazıları üzerinde çıkarımda bulunabilen, salt roman okuma dönemini geride bırakıp fikri yaşantısını beslemeyi öğrenen kısaca aydınca bir tutum geliştirmiş herkes tarafından dikkatle okunmalıdır. İçeriğinde eğitimin farklı bakış açılarından değerlendirilmesi ve derlenmesi bulunuyor. Yeni bir bakış açısı olmasa da size yeni yollar açabilir. Spesifik olarak işin içinde olan üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere(Meb,yök,özel) şiddetle tavsiye ederim. J. Dewey ve Ivan Illich bu iki kişinin fikirleri özellikle modern ve postmodern çağın dikkate alınması gereken fikirleri. Okul artık sorgulanmalı ve hizmet ettiği kurum açığa çıkarılmalıdır. Eğitim kimsenin propoganda yaptığı beyin yıkayıp kendine yandaş yetiştirdiği yer olmamalıdır fakat tanımı gereği eğitim istendik davranış geliştirme yeridir bu da temel olarak iktidarlara kısacası dünyayı kaosa sürükleyen zihniyetlere bir toplumu şekillendirme ve değerlerini hatta insanlığını yok etme fırsatı verir. Özellikle bu durum Doğu ve Asya coğrafyalarında sıkça kullanılıyor. Herkes eğitimin ne olduğuna ve ne olması gerektiğine karar verdiğinde her şey eğitimden daha anlamlı hale gelecektir. Söylenecek çok şey var ama anlayan pek yok olsaydı böyle olmazdı değil mi?
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiVeysel Sönmez · Anı Yayıncılık · 20158 okunma
139 syf.
5/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Kitabın ilk bölümü inanılmaz sıkıcı. Lakin Veysel Hoca'nın hayatına dair paylaştığı anılar ilgimi çekti özellikle yılan hikayesi. Günümüzdeki eğitim felsefeleri ve yolları da özetlenerek paylaşılmış. Bir öğretmenin veya öğretmen adayının bi kere bileolsa okuması gerektiğini düşünüyorum.
Sevgi Eğitimi
Sevgi EğitimiVeysel Sönmez · Anı Yayıncılık · 200333 okunma
Reklam
139 syf.
·
Puan vermedi
Kitap toplam 4 bölümden oluşuyor. İçerik olarak baktığımızda ilk ve son bölümü daha çok kavramsal temeller üzerine kurulmuş. Birinci bölümde eğitim, açık bir sistem olarak eğitim, işlemler, girdiler, çıktılar gibi temel kavramlara yer verilmiş. İkinci bölüm ki bence kitabın en can alıcı kısımları iki ve üçüncü bölümde bulunmaktadır. Nedir sevgi? Seviyorum cümlesini hayatımızda defalarca kez kullandık belki. Kimi zaman bir nesneye, doğaya ,insana,canlı vecarsız tüm varlıklarıklara en azında bir kez dahi olsa sevgi duymuşumdur. Ama sevgi varken neden nükleer silahlanma var mesela kullanılması bile neden her yıl milyon dolar harcanıyor silahlara? halbuki bu para ile belki milyonlarca aç insan doyacak veya milyonlarca çocuğu eğitim için masrafları karşılanacak. Sevgi böyle olmaz. Sevgi böyle olmamalı. Eğer seviyorsak bir şeyi,hoyrat davranmamalıyız, kaba, hoşgörüsüz, saygısız değil. Eğer böyle bir sevgi varsa bu lafta sevgidir. Kitabın çoğu kısmında sevgi hakkımda Veysel hocanın başımdan geçmiş güzel olaylar var ve burdan çıkarılacak güzel patlar var bence. Okumanızı tavsiye ederim
Sevgi Eğitimi
Sevgi EğitimiVeysel Sönmez · Anı Yayıncılık · 200333 okunma
266 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın içeriğini, konu sıralamasını çok beğendim. Kitap 5 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde genel felsefeden bahsediyor. İkinci bölümde eğitim felsefesine değiniyor. Üçüncü bölümde eğitim akımlarından bahsediyor. Kitapta beni şaşırtan noktalardan biri de bu oldu. Yazarın yani Veysel Sönmez 'in de oluşturduğu bir akım var. Genelde hocalarımızda sadece kuru bilgi alıyoruz. Bir eyleme geçilmiş olması beni heyecanlandırdı. Dördüncü bölüm yine tatmin ediciydi benim adıma. Türk Eğitim Sistemi'nin geçmişten günümüze felsefesi akımlarını sıralamış. Son bölümde yine güzel düşünülmüştü. Hiçbir sınıflamaya girmeyen kişiler ve düşünceleri. En sonda da farklı kişilerin eğitim üzerine düşüncelerinden alıntılar vardı. Amasyalı Hüseyin Oğlu Ali(15.yy)'nin görüşlerini sevdim. O devirde bence ileti görüşlü davranmış. Kitap öyle kalın hacimli yoğun bir kitap değil. Eğitim felsefesine giriş niteliğinde okunabilecek faydalı bir eser.
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiVeysel Sönmez · Anı Yayıncılık · 201154 okunma
Resim