Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Volkan Ertit

Volkan ErtitEndişeli Muhafazakar Çağı yazarı
Yazar
8.2/10
32 Kişi
122
Okunma
25
Beğeni
2.843
Görüntülenme

Volkan Ertit

122 okunma, 25 beğeni - Volkan Ertit kitapları, eserleri, Volkan Ertit kimdir, öz geçmişi, Volkan Ertit nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Volkan Ertit sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün 3. sınıfında iken Felsefe bölümüne geçiş yapmış olan Ertit lisansını ODTÜ-Felsefe Bölümü'nden almıştır. Ertit yüksek lisansını Belçika'daki Katolik Leuven Üniversitesi'nin Avrupa Çalışmaları Bölümü'nden "Avrupa Sekülerleşme Tarihi" üzerine yazdığı tez ile almıştır. İkinci yüksek lisansını ise Fransa-Nice merkezli Avrupa Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü'nde Türkiye'nin sekülarizm tarihi üzerine yaptığı çalışma ile almıştır. Halen Hollanda'daki Radboud Üniversitesi'nde Din Sosyolojisi alanında doktora çalışmalarına devam eden Ertit 2008 yılında Amerikalı düşünce kuruluşu olan ATLAS Economic Forum'unun "İbn-i Haldun" adına düzenlediği makale yarışmasında "The Articulation of Islamic Practices and Free Market Principles – Not That Far From Reality" adlı çalışması ile birincilik ödülü almıştır. Çalışma alanları içerisinde sekülerleşme, sekülerleşme tarihi, laiklik, post-seküler toplum, liberalizm ve Batı Medeniyeti Modernleşme Tarihi olan Ertit, 2008-2009 yılları arasında Ludwig von Mises Enstitüsü'nün Brüksel merkezli gençlik kuruluşunun yönetim kurulunda yer almıştır.
Unvan:
Yazar, Araştırma Görevlisi, Felsefeci
Doğum:
1983

Okurlar

25 okur beğendi.
122 okur okudu.
9 okur okuyor.
143 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sekülerleşme birey ve toplumla, laiklik ise devlet ile ilgili kavramlardır.
Sayfa 80
Günümüzde din-bilim arasındaki çatışma tezi, Avrupa tarihinin Aydınlanma dönemine özgüdür...Öncelikle ifade edilmeli ki, din ve Katolik Kilisesi aynı şeyler değildir ve kavram olarak birbirlerinin yerlerine kullanılmamalıdırlar (Erit, 2018: 161)
Reklam
Kavramlar hiçbir zaman masum değillerdir. Sadece çevremizdeki gerçekliği anlamamızı sağlamazlar, aynı zamanda o gerçekliğe şekil vermemiz konusunda araç konumundalardır.
Sayfa 99 - Evert van der Zweerde
Bir büyük kentin kenar ve gecekondu mahallesindeki papaza niçin burada faaliyet yaptığını sorarlar. Papaz yanıt verir: "Tanrı'nın dedikosu bari tamamen ortalıktan kaybolmasın diye"
Sayfa 193
Desekülerleşme ise, sekülerleşme sürecinin tersinin yaşandığı, yani doğaüstü alanın süreç içerisinde gündelik yaşamı şekillendirme gücünün arttığı dönemler için kullanılmaktadır.
Sayfa 47
İnancın, bilimle meşrulaştırmaya ihtiyacı yoktur.
Volkan Ertit
Volkan Ertit
Seminer Duyurusu
"Marx, birkaç haftalığına Türkiye'ye gelseydi, ve bu hızlı sekülerleşme sürecini görseydi nasıl yorumlardı?" sorusuna yanıt arayan Doktor Öğretim Üyesi
Volkan Ertit
Volkan Ertit
Ankara'da ÖNCÜL Felsefe Dergisinin katkılarıyla 1 Aralıkta seminer verecek. İlgilenenlere duyurulur." i.hizliresim.com/1p3lGY.jpg
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
432 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Sekülerleşme Teorisi - Volkan Erit
Gerçekten güzel bir kitap. Akademisyen yazar, sekülerleşmenin tanımını yaparak, sekülerizmin Avrupa ve Amerika'daki kısa tarihini ve bu kavramın geçirdiği dönüşümleri anlatıyor. Daha sonra, sekülerizmin; sosyal, siyasal, ekonomik, bilimsel boyutlarını ve zaman-mekân-algı ilişkilerini tek tek anlatıyor. Bunun yanında, sekülerizm ile laiklik/modernleşme/dindarlık gibi kavramlar arasındaki farkları da anlatıyor. Ve son olarak, Türkiye'de sekülerizmin pratiklerini inceliyor. Bu kitabın ana tezi, anladığım kadarıyla, Türkiye'nin sekülerleştiği yönündedir. Bu kitabın okunmasını elzem görüyorum. Çünkü gündelik hayatta, akademide, siyaset arenasında bir kavram kargaşası var. Kavram kargaşasını bitirmenin yolu bu kitabı okumaktır. Puan olarak, 9/10 veriyorum. Siyaset-bilimciler ve sosyologlar başta olmak üzere, sekülarizm kavramına merak eden herkesin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Sekülerleşme Teorisi
Sekülerleşme TeorisiVolkan Ertit · Liberte Yayınları · 201942 okunma
220 syf.
9/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
2000'li yılların başinda yaygın olarak kullanılan ve ilk defa akademisyen Binnaz Toprak tarafından dile getirilen 'Endişeli Modern' kavramına reddiye şeklinde hazırlanan kitap, genel algının aksine toplumun gitgide dindarlaşmadığını, hızlı şekilde seķülerleştiğini, bunun modernleşmeden kaynaklandığını, tüm dünyada yaşanilan bilimsel gelişmelerin, endüstriyel kapitalizmin ve kentleşme sürecinin sekülerleşmeyi nasıl etkilediğini detayli şekilde anlatan, yer yer özet tablalar kullanan sade, anlaşılır bir dilde yazılmış, güzel bir sosyolojik çalışma
Endişeli Muhafazakar Çağı
Endişeli Muhafazakar ÇağıVolkan Ertit · Orient Yayınları · 201560 okunma
220 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Bu çağ bizim çokça endişelerle boğustuğumuz bir çağ. Bazı çevrelerce kasıtlı biçimde iddia edilenin aksine yeni kuşağın yöneticilerle aynı hassasiyetleri duymadığı bir çağ. Dini çağrışımların anlamını yitirmeye başladığı, gelene ek yapıl(a)madığı, sınırların gevşediği, kuralların 'tercih'lere indirgendiği, uç noktaların törpülendiği, herkesin her şeyi ihtimal/imkan olarak gördüğü bir dünyada ne Yahudi dindarın ne Müslümanın kendi kimliğiyle değil seküler kimlikle var olabileceği bir dünya. Yeni dünya dedikleri yer, dini literatürü bile pazara çıktığı ve ne modaysa onun makbul olduğu bir dünya. Kitap seküler kavramının ne olduğu ve ne olmadığı ile başlayarak sayısal verilerle, yakın geçmişimizden bolca örnekle asıl "endişeli" olanın muhafazakarlar olması gerektiğini vurguluyor. Sosyolojiye ilginiz varsa, ülkede neler olup bitiyor diye başınızı gösterilen fotoğraflardan baska taraftara çevirmeyi seviyorsanız mutlaka okuyun.
Endişeli Muhafazakar Çağı
Endişeli Muhafazakar ÇağıVolkan Ertit · Orient Yayınları · 201560 okunma