Adem Eryiğit

8.7/10
3 Kişi
6
Okunma
2
Beğeni
385
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

2 okur beğendi.
6 okur okudu.
10 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İbn Teymiyye'ye göre, Aristo ve takipçileri, tabiî ilimlerde her ne kadar büyük kabul edilseler de ilahiyat meselelerini bilme bakımından insanların doğruya en uzak olanlarıdır. Müslümanların, Müslüman olmayanlardan alacağı hiçbir bilim yoktur.
Sayfa 55 - İbn Teymiyye, Minhâcü's-Sünne, c.1, s. 358.Kitabı okudu
O, Hulefa-i Raşidin'den sonraki dönemlerde insanların giderek bozulduğunu, bu sebeple de "Nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz." hadisi ve "Yaptıklarından dolayı zâlimleri, zâlimlere hükmeder kılarız." ayetinde bildirildiği gibi insanların başlarındaki yöneticilerin, onlara uygun hale geldiğini ve Müslümanların yönetiminin hilafetten saltanata dönüştüğünü dile getirir.
Reklam
İbn Teymiyye, yaptığı muhtelif tahlil ve tenkitler ile selef metodunu, İslam düşüncesindeki Kelam, Tasavvuf ve Felsefe gibi disiplinlere alternatif olacak bir konuma taşımıştır
Dünyevi işler adaletle yürütülürse -sahibinin ahirette nasibi yoksa dâhi- ayakta durur, adaletle yürütülmezse -sahibi imanlı dahi olsa- ayakta duramaz. İbn Teymiyye bu şekilde adaletin öneminin imanla ilişkilendirilmeden de anlaşılabileceğine işaret etmiş ve kâfirlerde bile olsa adil düzenin dünyevî bakımdan sağlam ve güçlü olacağına vurgu yapmıştır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Hz. Ömer döneminde, Kûfe valisi Hz. Sa'd b. Ebî Vakkas bir saray yaptırmış ve bunu duyan Hz. Ömer, yöneticinin kendine has binalar yaparak, kendisini halktan saklamasını kerih görmüş ve sarayın yıkılmasını emretmiştir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
253 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mutezili düşünceye sahip olan Zemahşeri'nin akıl ve vahiy çerçevesinde ki düşüncelerini deliller ışığın da açık ve akıcı bir dilde anlatılan muhteşem eser.
Zemahşeri'de Akıl Vahiy İlişkisi
Zemahşeri'de Akıl Vahiy İlişkisiAdem Eryiğit · Çıra Yayınları · 02 okunma