Ahmet Baydar

Ahmet BaydarEndülüslü Zidyâr yazarı
Yazar
8.4/10
12 Kişi
35
Okunma
0
Beğeni
1.459
Görüntülenme

Hakkında

Ahmet Baydar, 1952 de Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığında çalışırken İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü okudu. Yüksek tahsilden sonra Milli Eğitim Bakanlığına geçti. Bursa-Gemlik ve Burdur-Yeşilova İmam Hatip Liselerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 1999 yılında emekli oldu. Eserleri: İbrahimî Okuyuş, İki Deniz Arasında Vahiy, Kurân Açısından Korku ve Büyü, Modernleşme Sürecinde Kuran ve Müteşabihler, Endülüslü Zidyar (Son Anka), Modern Yalnızlığa Karşı Evrensel İslam Ailesi
Unvan:
Türk Yazar, Öğretmen
Doğum:
Sivas, Türkiye, 1952

Okurlar

35 okur okudu.
2 okur okuyor.
10 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Kur'an-ı Kerim, insanın tek ve belli bir kaderinin olmadığını, aksine serbest ve hür iradesiyle kendisini iyi ya da kötüye götürecek kaderlerden birini seçmeye ayarlandığını beyan eder."
Reklam
   "İlk dört halife; 'Resul'ün halifesi' ünvanını kullanmışlarken, Muaviye; 'Allah'ın halifesi' ünvanını kullanmaya başlar. Zamanla halife sözcüğü tamamen unutulur. Daha sonra onun yerini Sultan alır.      İşte bütün bunların dini gerekçeleri de bazı 'hadisler'le izah edilir.       Sonunda, Kur'an'ın açtığı çığıra ve onun konuştuğu dile yabancı olan yeni bir hayat tarzı gelişir."
 "İslam geleneğinde yönetim antlaşmalarındaki şura-seçim unsurunu iptal ederek, cebirle antlaşma yapan ilk kişinin de Muaviye olduğu bilinir. O, kendisinden sonrası için de oğlu Yezid'i veliaht belirler. Böylece hilafet, saltanata ve verasete dönüşür."
Duanın kaynağı ne zarar ne ıztırar ne de geçici korkulardır; hayatın kendisidir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
160 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Demek ki neymiş? Kitabı kapağına göre yargılamıyormuşuz. İşin şakası bi yana gerçekten de kitabın kapağının basit dizayn edildiğini düşününce içindekilerin de öyle olduğu algısına kapılıyoruz. Bana da bu kitapta böyle olmuştu maalesef. Fakat okuyunca, kitap beni haksız çıkartmayı başardı. Yazarın en önce beğendiğim olayı bir peygamberden bahsederken sadece Kuran kaynaklı değil, ama Kuran'ın ışığında ilerlemesidir. Kitapta da söylenildiği gibi Kuranda peygamberlerle ilgili kronolojik bir hayat hikayesi yok. Genel anlamda örnek alınacak, konuyla ilgisi olan olayları görüyoruz. Bu durumda bizi daha eski kaynaklar olan Eski Ahit, Yeni Ahit gibi kaynaklara yönlendiriyor. Ne kadar değiştirilmiş olsa da Kuran ışığında bakarsak önümüzde güzel, eleştirel bilgiler oluyor. Aslında çoğu peygamber hakkında edindiğimiz bilgilerin de bir çoğu Kuran da yokken, bize kimse Eski Ahit, Yeni Ahit kaynaklı gibi bir ifade kullanmıyor. Özellikle Hz. Adem üzerine yığınla şey söylenmiş ki, elemesini de bazı insanlar kafasına göre yapmış gibi. Her neyse biz kitaba dönelim. Kitapta; daha önce aydınlatılmamış ya da bizim %100 doğrudur olarak bildiğimiz ifadelere farklı açılardan ve derin bir Kuran analizi yapılarak bakılmış. Fakat kitapta çok her olayın çok dip ayrıntılarını göstermeden, yüzeysel de diyemeyeceğimiz yalın bir şekilde anlatılmış. Bu anlamda kitap bizlere bir ışık yakarak takip etmemiz gerektiğini söylemiş. Bu ışığın kaynağı da şüphesiz Kuran'dır. Benim büyük zevk ve heyecanla okuduğum bir kitaptı. Hatta son olarakta bu kitabın ufuk açıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
İbrahimî Okuyuş
İbrahimî OkuyuşAhmet Baydar · Beyan Yayıncılık · 20084 okunma