Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet Hikmet Eroğlu

Ahmet Hikmet EroğluDinler Tarihi yazarı
Yazar
Editör
8.1/10
20 Kişi
174
Okunma
0
Beğeni
748
Görüntülenme

Ahmet Hikmet Eroğlu Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Hikmet Eroğlu sözleri ve alıntılarını, Ahmet Hikmet Eroğlu kitap alıntılarını, Ahmet Hikmet Eroğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yahudiliğin tarihî Hz İbrahim ile başlar . Hz İbrahim, hz İshak ve hz yakup Yahudilerin üç büyük atasıdır
tanıdık geldi mi :/
Hz. İsa'nın dönemindeki Yahudi din liderleri, hukuku kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayıp uygulamakta; dini inanç, beklenti ve mekanları kendi kişisel amaçlarına uygun şekilde anlayıp kullanmaktaydılar.
Sayfa 142
Reklam
Reformist Yahudiler
Moses Mendolsshon, Abraham Geiger, Ludwig Philipson ve Samuel Holdheim öncülerindendir.
Natürizm (Doğacılık)
Fiziksel evrendeki görülen, karşılaşılan olguların tanrılaştırılması anlamına gelir.
Batı dillerinin çoğunda kullanılan "religion" kelimesi, Latince'de saygı, tazim, titizlik gibi anlamlar taşıyan "religio" kökünden gelmektedir.
animizm
Doğada insan ruhuna benzer ruhların bulunduğunu kabul eden dini düşünceye denir. .....Bu tür inanca 18. yüzyılda Fetişizm adı verilmişti.
Reklam
Fetiş
Manaya sahip olduğuna ve taşıyanlara güç verdiğine inanılan tuhaf şekilli kaba nesnelere, muskalara, maskotlara "fetiş" denir. Büyü ve tılsım amaçlı kullanılır. 16 yüzyılda Batı Afrika'ya giden Portekizli tüccarlar orada gördükleri suretlere, sihir ve büyü tılsımlarına kendi dillerinde fetiş dediler. ......
Tabu
Polinezyaca bir kelime olan "Tabu"; dokunulması tehlikeli, yasak ve haram olan şey demektir. Aslı "topu" ya da "tafoo" olan bu kelime ilk olarak Kaptan Cook (1784) tarafından tanıtılmıştır......... Örneğin; totem hayvan bir tabudur; özel durumları nedeniyle murdar sayılan insan (Örneğin âdet gören kadın), yeni doğmuş çocuk, ölü ve başka şeyler tabudur. Tabunun bulaşıcı olduğuna İnanılır. ..,
Totem (Kabilenin atası)
Kelime olarak işaret, alâmet anlamına gelen totem; genellikle ilkel kabile üyelerinin kendilerine akraba saydıkları hayvana verilen addır.
Reklam
"Şinto" ismi, MS. VI. Yüzyılda, Budizm gibi dışarıdan Japonya'ya giren dinlerden geleneksel millî inançları ayırmak için kullanılmıştır.
Söyleten ne güzel söyletmiş...
"Her kalpte aynı ışık, yani Tanrı'nın ışığı vardır. O her ruhu aydınlatır ve herkese ışığını verir. " Guru Nanak(AG 663)
Sayfa 414Kitabı okudu
Bir devleti büyüten onun bir nehir havzası gibi olması; ülkede kadının rolünü oynamasıdır.
On Emir
1- Seni Mısır diyarından, esaret evinden çıkaran Tanrı benim. Benden başka tanrın olmayacak. 2- Kendin için yontma put yapmayacaksın. Hiçbir şeyin resmini yapıp tapmayacaksın. 3- Tanrı’nın adını boş yere ağzına almayacaksın. 4- Cumartesi gününü daima hatırlayıp onu kutsal bileceksin. Haftanın altı gününde çalışacak, yedinci günü dinleneceksin. Cumartesi, Rabbine tahsis edilmiş genel dinlenme günüdür. O gün, ne sen, ne oğlun, ne kızın, ne hizmetçilerin, ne de hayvanların bir iş yapacaktır. 5- Babana ve annene hürmet edeceksin. 6- Öldürmeyeceksin. 7- Zina yapmayacaksın. 8- Çalmayacaksın. 9-Komşuna karşı yalancı şahitlik yapmayacaksın. 10- Komşunun evine tamah etmeyeceksin; komşunun evine, kölesine, cariyesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.
Sayfa 72
Mitosları köken, kült, prestij ve kıyamet mitosları olmak üzere 4 kategoriye ayırmak mümkündür.
176 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.