Ahmet Karabulut

Ahmet KarabulutKolesterol Yalan mı? Gerçek mi? yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
9.0/10
2 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
304
Görüntülenme

Hakkında

1976’da Malatya’da doğdu. İstanbul’da ilköğretim ve lise eğitimini bitirdi. 1993-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünde üniversite eğitimi gördü. 2000-2005 yılları arasında İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde kardiyoloji ihtisasını yaptı. 2006 yılında İstanbul Medicine Hospital’de invaziv kardiyolojiyi başlattı ve 2013 yılı sonuna kadar bu hastanede görev yaptı. 2010 yılında Kosova daki International Medicine Hospital kuruluşunda görev aldı ve 2013 yılına kadar bu merkezde kısmi zamanlı olarak görev yaptı. 2013 yılında Bahçelievler Medicana Hastanesi ve Küçükçekmece Doğan Hastanesinde kısmi zamanlı gece invaziv sorumlusu olarak görev yaptı. 2014 yılı itibariyle tıp fakültesi hastanesi olarak hizmet veren Acıbadem Atakent Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim dalı öğretim görevlisidir. Özellikle primer koroner anjiyoplasti (kalp krizi hastalarında acil şartlarda balon-stent uygulanması), invaziv kardiyoloji (kalp damarlarına balon-stent uygulaması), periferik balon-stent işlemleri (böbrek ve bacak damarlarına yönelik yapılan işlemler), karotis stentleme (boyun damarlarına yapılan stent işlemi), TAVİ (kasıktan giriş yolu ile aort kapak değişimi) ve ekokardiyografide uzmanlaşmıştır. Hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği takip ve tedavisinde tecrübeli olup bu konular ile ilgili aydınlatıcı yazıları mevcuttur.
Unvan:
Profesör Doktor
Doğum:
Malatya, 1976

Okurlar

2 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Kümes hayvanlarını tercih eden kişilerde kolesterol sorunu devam edebilir. Tavuk etindeki kolesterol oranı da kırmızı ete yakındır. Özellikle tavuk etini derisi ile birlikte tükettiğinizde kırmızı ete yakın kolesterol tüketiminde bulunabilirsiniz. Tavuk eti kolesterol düşürmek açısından kırmızı etin alternatifi değildir.
Sigaranın bırakılması HDL seviyesini arttıran temel faktörlerden biridir. Normal sigaradan elektronik sigaraya geçiş yapan kişilerde bile 5 mg/dl ye varan HDL artışı izlenmiştir.
Aşkın iyileştirici gücü
Yapılan ilginç bir çalışmada aşk mektubu yazan sağlıklı bireylerde kolesterol seviyesi daha düşük bulunmuş. Bu çalışmada 5 hafta süre içerisinde toplamda 3 kez araştırmaya katılan kişilerde 20 dakika süren mektup yazdırılmış. Aşk mektubu yazan kişilerde havadan sudan mektup yazan kişilere oranla toplam kolesterol daha düşük bulunmuş...Tam tersine akla aykırı imkansız ve platonik aşklar ise kolesterol dengesini olumsuz yönde etkilemektedir.
Kaliteli mikrobiyotaya sahip kişilerde alerjik hastalıklar, iltihabi hastalıklar, kolon kanseri, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklara daha az rastlanmaktadır.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok