Akif Toprak

Akif ToprakMahir ve İbrahim yazarı
Yazar
7.8/10
13 Kişi
60
Okunma
0
Beğeni
1.302
Görüntülenme
Ulusal değerlere sahip çıkmak anlamında ulusçuluk enternasyonalizm (dünyada hiçbir ırkın diğer ırklardan üstün olmayacağını anlatan bir görüş) ile asla çelişmez. Büyük Fransız sosyalisti Jean Jaures, vatanseverliğin azı, seni enternasyonelden uzaklaştırır, çoğu yakınlaştırır.
Sayfa 129 - İlya yayıneviKitabı okudu
Kemalizm, ülkemizde asker, sivil, aydın zümrenin geleceğini yansıtan, antiemperyalist ve antifeodal bir tavır alıştır. Bu yüzden Kemalizmin sağı solu olmaz.
Reklam
İnanamadım
"Ama o günden beri, Yedi Temmuz Seksen iki Ben, ben değilim. Seni bir yerlerde sanmak, Düşünmek, Ummak, Beklemek, İnanmak, inanmaktı yaşamak... Şimdi ben, neylerim?"
Tek suçunuz geri kalmış bir ülkenin çocukları olmamız ve emperyalizmin ne olduğunu bilmemizdir.
Dünya ve Faşizm
Demokratik biçimleri masallaştırılmış bir çok gelişmiş ülkelerde , faşist partiler , faşist örgütler ve eğimlimler çoğalıyor...
Sayfa 19 - Kod yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Hayat denilen kavgaya girdik, çocuk adımlarla yürüyoruz, biz bu işin sonunda, kendimizi dağlarda buluyoruz."
Sayfa 63 - Ergin GünceKitabı okudu
İşçi,kendi üretim araçların sahip olmayan ve geçimini sağlamak için,emek gücünü,iş gücü piyasasında serbestçe satan kişidir.
Kapitalizm çağında ücretli işçiyi tanımlamakta kullanılarn proletarya kavramının tarihsel kökü çok eskilere uzanmaktadır. Bu kavram,antik Roma'da orduya katılabilecek düzeyde mülkü olmadığı için,topluma tek katkısı çocuk doğurarak nüfusu arttırmaktan ibaret olan proletarii kelimesinden gelmektedir.
Toyluğuna, gençliğine doyamadığım Özgürlük diye diye namerde mi çattın?
Reklam
İşçi sendikalarının , öğrenci örgütlerinin, işsizlik ve yoksullukla mücadele derneklerinin, kapıları mühürlenmişti ve kapatılmıştı. Hele o "balyoz harekatı" sonrasında , üzerine " kan sıçramış" çuvallar dolusu kitaplar, gazeteler, dergiler, kışlalarda yakılıyor ve askerler başında ısınıyorlardı
İbrahim, önce gönüllerde eş zamanlı olarak da akıllarda ufuklar açar, yoksulluğun ve sömürünün kader olmadığına inandırır insanları. Yoksul köylülerin evlerinde sofraya buyur edildiğinde yoldaşlarını uyarır: Bu insanlar, yoksulluklarına rağmen neleri var neleri yok önümüze koyarlar. Arkada başka bir şeyleri kalmamıştır, onları da düşünüp az yiyin ki, aç kalmasınlar...
"Ama o günden beri, Yedi temmuz seksen iki Ben, ben değilim. Seni bir yerlerde sanmak, Düşünmek, Ummak, Beklemek, İnanmak, inanmaktı yaşamak.. Şimdi ben neylerim?" Fahriye Gözen tek oğlunun Filistinde öldürüldüğünü yaklaşık 10 yıl sonra öyrendiyi zaman yazdığı şiir...
Marx,"Bizim proletarya ekonomik bakımdan,sermayeyi üreten ve artıran ve Pecqueur'un taktığı adla Mösyö Kapital'in genişleme ihtiyacı için fazlalık haline gelir gelmez sokağa atılan ücretli-işçiden başkası değildir"demektedir.
Kısacası,kim emperyalist boyunduruğa karşı,halkının kurtuluşu için,bütün varlığını ortaya koyarak savaşıyorsa ihtilalci de,devrimci de ilerici de odur!
Resim