Aleksandr R. Luriya

Hiçbir Şeyi Unutmayan Adam yazarı
Yazar
7.5/10
0 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
165
Görüntülenme

Hakkında

Alexander Romanovich Luria (Russian: Алекса́ндр Рома́нович Лу́рия; 16 July 1902 – 14 August 1977) was a Soviet neuropsychologist, often credited as a father of modern neuropsychology. He developed an extensive and original battery of neuropsychological tests during his clinical work with brain-injured victims of World War II, which are still used in various forms. He made an in-depth analysis of the functioning of various brain regions and integrative processes of the brain in general. Luria's magnum opus, Higher Cortical Functions in Man (1962), is a much-used psychological textbook which has been translated into many languages and which he supplemented with The Working Brain in 1973.
Tam adı:
Alexander Romanovich Luria
Ünvan:
Neuropsychologist
Doğum:
16 Temmuz 1902
Ölüm:
14 Ağustos 1977

Okurlar

1 okur beğendi.
14 okur okudu.
1 okur okuyor.
8 okur okuyacak.

Okur demografisi

Kadın% 0.0
Erkek% 0.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
''İşte dişçiye gidiyorum.Bir sandalyeye oturup diş deldirmenin ne kadar hoş olduğunu biliyor musunuz?Eskiden bundan çok korkardım.Şimdiyse bütün bunların çok basit olduğunu anladım.Dişim ağrıyor...Önce kırmızı,turuncu bir iplik beliriyor...Beni rahatsız ediyor...Biliyorum ki onu olduğu gibi bırakırsam iplik genişleyecek,yoğun bir kütleye dönüşecek...Derken bir nokta haline geliyor ve ağrı kayboluyor.Sonra bunu farklı şekilde yapmaya başlıyorum.Koltuğa oturuyorum mesela.Hayır,bu ben değilim,başka biri,'o' oturuyor koltukta.Ben,yani Ş.ise,yanında durmuş,'onun'dişinin delinmesini izliyorum...Yani,bırak 'onun' canı yansın.Sonuçta canın yanan ben değilim,'o'.Ve ben bir acı hissetmiyorum...''
“Kelimeler konusunda çok tutucuyum ben. Ben daha önce ‘önleyici önlemlerin’ sadece tıpta, ‘fasılın’ da ancak müzikte olabileceğini düşünürdüm. İnsanlar sözcükleri başka alanlarda nasıl bu kadar zekice kullanabiliyorlar, diye düşünürdüm. Bu bir kandırmaca, bir sofistlik… Hayır, anlamak için, her kelimeyi gördüğümde imgeler doğmasın diye daha da hızlı okumam gerekiyor.”
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam