Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alexandra David-Néel

Alexandra David-NéelTibet'te Büyü ve Gizem yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
8
Okunma
3
Beğeni
947
Görüntülenme

Hakkında

Fransız gezgin, kaşif, şarkıcı, feminist. doğu araştırmaları öncüsü, doğunun ilk kadın gurusu, tibet in yasak kenti lhasa ya ve dalai lama nın sarayı potalaya giren ilk batılı.
Unvan:
Fransız Yazar
Doğum:
Saint-Mandé, Fransa, 24 Ekim 1868
Ölüm:
Digne-les-Bains, Fransa, 8 Eylül 1969

Okurlar

3 okur beğendi.
8 okur okudu.
1 okur okuyor.
14 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bundan dolayi hepsine tapınak yapılır
Varlığına artık inanılmayan,kendisine artık tapılmayan bir ilah varolmayı bırakırdı. Eski zamanların ve yok olmuş toplulukların ilahları gibi ölmüş olurlardı.
Reklam
Vanaprastha zamanımın geldiğini hissediyorum ama Grihastadan cikamiyorum
Vedalardaki (kutsal kitapları) anlayışa göre insanın hayatı başlar başlamaz birbirinden kesin çizgilerle ayrılan üç bölüme ayrılır. İlki öğrenim zamanıdır, Brahmaharya denilir, ikincisi olan Grihasta kişinin evlendiği ve bir aile kurduğu dönemdir. Hayatın üçüncü safhası ise ailevi sorumluluklarını yerine getirdikten ve topluma faydalı olduktan sonra kendisini felsefe öğrenimine, kutsal kitaplara vermeye ve fazlasıyla meditasyon yapmak için ormanın yalnızlığına geri çekildiği dönem, ki ona da Vanaprastha denir.
Sayfa 200Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
7/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
Bir Hindistan seyahatnamesi. Ama bir seyahatle kayıtlı değil. Hindistan ve doğu kültürü hayranı olan yazarımız, Hindistan'a görmek ve anlamak niyetiyle gitti tüm seferlerinde karşılaştıklarından bahsetmiş. Bilhassa Tanrıların çokluğu, onlara ibadetlerin, ritüel ve ayinlerin çeşitliliği gidecek görecek bolca şey sunmuş gerçi yazarımıza. Ama birçok ayının gizli ve özel davet istiyor olması (dinsel tören esnasında veya akabinde seks veya toplu seks, keçi kesme ve kanına bulanma gibi sebeplerden dolayı) gibi zorlukları bile, dostları ve paranın sayesinde aşmış. Kast sisteminin hayata yansımaları, dini liderler, toplum içindeki yerleri, adetleri ve inandırıcılıkları sorgulanmış ve eleştirilmiş. Budist ve budizim konusunda uzman olan yazar konferanslara da davet edilmiş. Bunlardan da bahsediyor zaman zaman. Son olarak kitapta pek hayranı olmadığı Gandi ve Hindistan'ın bölünmesine bahsediyor. İlginç bir kitaptı. Ama yazarı pek sempatik bulmadım. Hem kendi milletinin Doğu kültürüyle ilgilenmeyen kadınlarına hem de tetkik ettiği dini liderlere tepeden bakmasıyla birkaç kez dikkatimi çekti ve antipatimi kazandı. Kitap okunur mu? Okunur. Ama herkesin hoşuna gitmeyebilir. Kitapla kalın...
Mein Indien
Mein IndienAlexandra David-Néel · Knaur Verlag · 19931 okunma
192 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Ölen ustasının katilini aramak için yola çıkan keşiş ve başına gelenlerin anlatıldığı, Tibet’in kutsal topraklarından çıkmış bir yol hikayesi. Gerçek sandığımız bu dünya aslında, sadece huzursuz zihnimizin boşluğa yansıttığı çeşitli gölgelerden oluşmuyor mu? Her şey zihinden doğar ve zihne dönüp yok olur…
Yaşam Boşluğa Çizilmiş Bir Resimdir
Yaşam Boşluğa Çizilmiş Bir Resimdir
Alexandra David-Néel
Alexandra David-Néel
Yaşam Boşluğa Çizilmiş Bir Resimdir
Yaşam Boşluğa Çizilmiş Bir ResimdirAlexandra David-Néel · Okyanus Yayınları · 20012 okunma