Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ali Aydın

Ali AydınNebi ve Resul Arasındaki Farklar yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
10.0/10
1 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
707
Görüntülenme

Ali Aydın Sözleri ve Alıntıları

Ali Aydın sözleri ve alıntılarını, Ali Aydın kitap alıntılarını, Ali Aydın en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam dininde yaklaştırıcıya ve şefaatçiye değil, aydınlatıcıya, ahlaka, takvaya ihtiyaç vardır.
Şirkin ne olduğu, nasıl olduğu, ne kadar büyük bir zulüm ve günah, tehlike bir yol olduğu ancak içinde yaşamış şuurlu muvahhidler idrak edebilir.
İnsanlık Tarihinde Şirk Hulul İnancı ve Batınılik
İnsanlık Tarihinde Şirk Hulul İnancı ve Batınılik
Reklam
İlme, akla ve fıtrata dayalı tevhid dini, hep cehalet, taklit ve korkunun ürünü şirk dininin karşısında yer almıştır. Tevhid dini inkılâpçı bir dindir, yenilikçidir. İnsanlığa bilmediğini öğretmek için gelmiştir.
İnsanları bireysel ve toplumsal kargaşadan ve karanlıklardan kurtaracak olan işte bu Allah'a özel kılınmış din olacaktır
Kur'an, insanı fosile tapmaktan kurtarıp ilkelere bağlanma noktasına yükseltmek ister. Bunun için Kur'an herşeyden önce dini, kişiye bağlı bir kurum olmaktan çıkarır..
Şirk dini elçiler döneminde kapalı değildi, açık ve netti. Müşrikler açık olarak "Bunlar bizim ilahlarımızdır." derlerdi. Bugün ise şirk, görkemli camiiler inşa ediyor, medreseler yapıyor, Kur'an kursları açıyor.
Reklam
Kuran, hem din, hem güzel ahlak, hem hidayet, hem merhamet,  hem öğüt olarak kıyamet gününe kadar gelecek insanlara yeterli bir kitaptır.
Kur'an,  mübarek bir kitap olduğu için bereketi gereği, hem Nebi (a.s)  döneminde yaşayan insanların inanç ve  sorunlarını ele almış,  hemde Resul kavramını kullanarak kıyamet gününe kadar gelecek insanların inanç ve ahlak  sorunlarını kayıt altına almıştır.  Yani Kuran, hem din, hem güzel ahlak, hem hidayet, hem merhamet,  hem öğüt olarak kıyamet gününe kadar
Kur'an,  " Allah'a davet, taat, isyan, hidayet, rahmet, aydınlık, sırat-ı müstakim, helal ve haram kılma, istihza, küfür, hak, mübin, tebliğ, kitabı tilavet, ittiba,  kerim, aziz, hakem olma, tebyin, karanlıklardan aydınlığa çıkarma" gibi birçok kavramı "Resul" bağlamında kullanmıştır.
Nebi'nin yaşamış olduğu Medine coğrafyasıyla kıyamet gününe kadar gelecek insanların  kültür ve gelenekleri hiç şüphesiz ki  birbirinden farklı olacaktır.  Yani şimdi Medine halkının yaşamış olduğu ekonomik, sosyal, psikolojik, aile,  gelenek ve kültürleri, kıyamet gününe kadar gelecek insanların kültür ve geleneklerinden birçok yönden ayrılmaktadır.
Reklam
Kur'an'a baktığımızda Nebi"ye ayrılan yer ile Resul'e ayrılan yer arasında büyük bir açının  olduğunu görüyoruz.