Ali Kirman

Ali KirmanToplulukları İkna Sanatı yazarı
Yazar
6.3/10
4 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
387
Görüntülenme

Hakkında

Bankacı bir anne ve Cumhuriyet Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri M.I.T 'den BSc, MSc, ve Phd dereceleriyle mezun olan babanın çocuğudur. Aynı zamanda 1987 doğumlu bir çocuk ve iki torun babasıdır. Orta öğrenimimi TED Ankara Koleji ve İngiliz Erkek Lisesi (EHSB)'de, yüksek öğrenimimi İngiltere'de, University of The West of England (UWE)'de ekonomi dalında B.A Economics derecesi alarak tamamladı. İş yaşamıma Koç Şirketler Grubunda başladı. Çokuluslu şirketlerde önce orta ve sonra üst düzey yönetici kademelerine çalışarak kariyerine devam etti. Bu süre zarfında yurt içinde ve dışında birçok seminer ve kursa katıldı. Birçok şirketten CEO'luk teklifleri almasına rağmen babasının tavsiyesi ve ricasıyla eğitim sektörüne geçiş yaptı. Bir dönem sonra eğitim sektöründe mutlu ve verimli olduğunu görünce tamamen çalışmalarını bu yönde geliştirdi. Yurt içinde ve dışında edindiği tecrübeler ışığında ülkemizin sosyokültürel yapısını da göz önüne alarak hazırladığı yeni eğitim programlarımı tanıtmaya başladı. Kısa süre içerisinde dünyanın sayılı şirketleri eğitim programlarına ve konferanslarına katılmaya başladılar ve halen katılmayı sürdürmektedirler. Bunlar içinde Coca Cola, Mc. Donalds, Festo, 3M, HP, Türk Telekom, Cisco, Daikin, BP vb. gibi daha birçoklarını sayabiliriz. Bugüne kadar yaptığı birçok seminerine katılanların sayısı 40.000 kişiye ulaşmıştır.
Doğum:
Ankara, 1955

Okurlar

6 okur okudu.
1 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sekülerleşme aslında dini aktiviteler, inançlar, düşünme biçimleri ve kurumlardaki bir çöküş süreciyle ilgilidir.
Dini ibadetler toplumun üyeleri için zorunlu olmaktan çıkmış ve bütünüyle gönüllü hale gelmiştir.
Reklam
Sekülerleşme, dini bilincin, faaliyetlerin ve kurumların toplumsal önemini kaybettiği bir süreçtir.
Tutumlar, davranış ve eylem için rehber olarak Tanrı'nın iradesi daha az anılır ve duaya veya bedduaya nadiren müracaat edilir olmuştur. Dini semboller anlamlarını, canlılıklarını ve cazibelerini kaybetmiş, haçlar ve tespihler geniş oranda dekoratif araçlar haline gelmiştir. Örneğin büyü, popüler biçimde astroloji, insanın zevkini okşayan bir eğlence haline gelmiştir. Gündelik hayat pragmatik tutumlar sebep sonuç düşüncesiyle doldurulur.
Bir zamanlar sekülerleşmeden söz ederken, fonksiyonalist tanımlamalar kullanıldığında, din belli kaçınılmaz fonksiyonlan yerine getirmekle tanımlandığından, belirli fonksiyonlar toplumun devamı ve uyumu için kaçınılmaz olarak değerlendirildigi kadar, o şey imkansız olmasa da zor hale gelir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok