Ali Murat Daryal

8.7/10
21 Kişi
61
Okunma
14
Beğeni
2.442
Görüntülenme

Ali Murat Daryal Gönderileri

Ali Murat Daryal kitaplarını, Ali Murat Daryal sözleri ve alıntılarını, Ali Murat Daryal yazarlarını, Ali Murat Daryal yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah kendi dinini insanlara anlatmak için gönderdiği peygamberini, zamanın şartlarına,insanların idrakine ve tasavvurlarına, cemiyetin iktisadi-sosyal yapısına ve bunlar istikametinde gelişmiş, coğrafi konumuna, diğer cemiyetlerle olan beşeri ilişkilerine ve diğer hususiyetlerine cevap verecek şekilde donanımlı kılmıştır.
Reklam
Hz. Peygamber bir hadisinde"Üstteki el alttaki elden daha hayırlıdır"buyurmuştur da "veren el alan elden daha hayırlıdır" dememiştir. Çünkü Hz. Peygamber ümmetine dilencilik ve dilenciliği çağrıştıracak herhangi bir kelime, tabir, hareket ve davranışlar bütünüyle hitap etmeği kesinlikle istemiyordu.
"Dünyaya birçok önder gelmiştir. Hemen hemen hepsi etrafındakileri küçükterek büyümüştür;ancak Hz. Peygamber müstesna. O, etrafındakileri büyüterek büyümüştür"
“Duygu ve düşünceler, çoğu zaman değer yargıları tarafından yönlendirilir. Değer yargıları, insanların inançlarında gelişen sistem içinde oluşur. Çünkü insan, Özde inanan; inanma kabiliyet ve ihtiyacı olan bir varlıktır.”
Reklam
Şayet inanç olmasaydı ve her şeyin alışıldığı gibi devam edeceğine inanılmasaydı hiç kimse bir işe başlayamaz ve kimse bir işi bitiremezdi. Hayat durur ve her şey son bulurdu. Bu arada tabii pozitif ilimler kurulamaz ve aklî ilimler gelişemezdi.
Sayfa 76
Pozitif ilimler de ortaya çıkan olgular temellerinde mantıki zaruret taşımazlar. Aksine bu ilimlerin temellerinde bir psikolojik yatkınlık ve bir ön kabul vardır. Mesela güneşin yarın doğacağını hiç kimse daha bugünden ispat edemez ve belgeleyemez. Pekala Güneş bir patlama sonucu parçalanabilir ve yarın doğmayabilir.
Sayfa 73
Bir nesnenin mahiyetinin bilinmemesi ondan istifade edilmemesi demek değildir. Bu itibarla imanın mevzu yönüyle bilinmemesi ve bu sebeple pozitif ilimlerin konusu olamayacağı şeklinde geliştirilmiş mantık tarzı, hiçbir zaman geçerli ve tutarlı olmayacaktır.
Sayfa 72
Reklam
Garip değil mi? Sıradan insan bilime tam inanmaya başlamışken laboratuvar adamı inancını kaybediyor. Russell
Sayfa 68
Taklit; kişide şahsiyeti yıkar, medeniyetleri de çökertir, eritir ve yok eder. Bir medeniyeti taklit eden hiçbir medeniyet, medeniyetler camiasında değer bulamaz.
Sayfa 15
58 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.