Ali Ulvi Özbey

Ali Ulvi ÖzbeySinema ve Toplum yazarı
Yazar
8.3/10
4 Kişi
31
Okunma
0
Beğeni
488
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

31 okur okudu.
1 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Arap Milliyetçiliği hem kültürel anlamda hem de siyasi anlamda ilk olarak Hristiyan Araplar arasında ortaya çıkmaya başlamıştır. Zira onların Osmanlı Devleti'ne sadakat bağıyla bağlı kalmasını gerektirecek duygusal bağ Müslüman Araplara oranla daha zayıftı. Hristiyan Arapların başlatmış olduğu Arap Milliyetçiliği Osmanlı'dan ayrılma, bağımsız olma yönünde gelişerek sonraları Müslümanların da desteklediği bir hareket halini almıştır.
Sayfa 15 - Önsöz YayıncılıkKitabı okudu
On dokuzuncu yüzyılın sonları ve yirminci yüzyılın başlarındaki Arap Uyanış (Nahda) hareketi, genel olarak eğitim kurumlarındaki öğrencilerinin Arap geçmişleriyle gurur duyması ve kendilerini toplumlarının modern liderleri olarak yeniden yaratması için azami gayret sarf etmiştir.
Sayfa 48 - Önsöz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Kaynaklara göre Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen önce Ortadoğu bölgesinde yaklaşık iki bin civarında misyoner okulu vardı.
Sayfa 75 - Önsöz YayıncılıkKitabı okudu
Arap milliyetçiliği, Birinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar küçük bir grup tarafından savunulmuş olup, Arapların çoğunluğu, sadık birer Osmanlıcı olarak kalmıştır.
Sayfa 38 - Önsöz YayıncılıkKitabı okudu
Misyonerliğin aracı okuldur. Zira okul ideolojinin devamını sağlayan toplumsallaşma sürecinin bir parçasıdır.
Sayfa 88
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
112 syf.
7/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
Ali Ulvi Özbey'in yüksek lisans tezi olan bu eser, yazarın belirttiğine göre sadeleştirilerek yayınlanmıştır. Bu eserde Arap milliyetçiliğinin fikir zemini, ortaya çıkma şartları ve bu düşünce akımının üzerinde misyonerliğin etkisi anlatılmıştır. Bu etkinin spesifik olarak ele alınması için de Suriye Protestan Koleji örnek olarak okuyucuya sunulmuştur.
Arap Milliyetçiliği Ve Batılı Misyonerler
Arap Milliyetçiliği Ve Batılı MisyonerlerAli Ulvi Özbey · Nazenin Kitap · 20211 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Dijital çağa geçmemizle birlikte birçok teknolojik gelişme hayatımıza dahil oldu. Bunlara sosyal medya, akıllı telefonlar, yapay zekâ gibi misalleri verebiliriz. Bunların yaşam alanımıza girip bizi etkisi altına alması, artık bir parçamız olduğu gerçeğini de yüzümüze vurmuştur. Birey ve toplumu bu denli etkileyen sanallığın, sosyolojisinin de yapılması gereklidir. Bu alanda çalışmalar yeni yeni başlamıştır. Nitekim bu eser de alt başlığından anlaşılacağı üzere “kısa bir giriş denemesi”dir. Ali Ulvi Özbey ve Zekiye Tan, dijital çağ sayesinde hayatımıza giren gelişme, kavram ve düşünceleri giriş mahiyetinde izah etmiş. Bunların getirileri olduğu gibi götürüleri olduğunu da bize bildirmeye çalışmış. Bence eser, sanallık sosyolojisine giriş olarak takdir edilesi bir adım olmuş. Yazarlarını tebrik ederim.
Sanallık Sosyolojisi
Sanallık SosyolojisiAli Ulvi Özbey · Ahenk Kitap · 20232 okunma