Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alisa Ganieva

Alisa GanievaBayram Dağı yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
253
Görüntülenme

Hakkında

1985 doğumlu. Edebiyat dünyasına kısa düzyazılar yazarak girdi. 2009’da Gulla Kiraşev mahlasıyla yazdığı Салам тебе, Далгат! (Selam Sana, Dalgat!) isimli, genç bir adamın Mahaçkale’de geçirdiği bir günü anlattığı romanıyla ilk roman ödülünü aldı. Moskova’da doğan ve Avarlı bir aileye mensup olan Ganieva daha sonra ailesiyle birlikte Dağıstan’a taşındı, Mahaçkale’de okudu. 2002 yılında Moskova’ya geri döndü ve Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü’nden mezun oldu. Hâlihazırda Nezavisimaya Gazeta’da edebiyat eleştirmenliği yapmaktadır. Eserlerinde Dağıstanlıların günlük hayatlarını, gelenekle ve dinle olan ilişkilerini anlatan Ganieva’nın bu romanı 2012 yılının başlarında henüz dosya halindeyken Ulusal Çok Satanlar Ödülü’ne aday gösterilmiş ve 2012’nin sonbaharında yayımlanmıştır. 2014 yılında Almancaya, 2015 yılında İtalyanca ve İngilizceye çevrilmiştir. Yazarın son eseri 2015 yılının Nisan ayında Rusya’da yayımlanan Жених и невеста (Gelin ve Damat) isimli romandır. Yazdığı hikâyeler ve masallarla kurmaca dalında pek çok ödül kazanan Ganieva, 2008 yılında Gorki Edebiyat Ödülü’nü almıştır. Ayrıca, Guardian gazetesi tarafından Moskova’da yaşayan en yetenekli ve etkileyici genç yazarlardan birisi seçilmiştir.
Unvan:
Yazar
Doğum:
1985

Okurlar

3 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Burada savaş başlattılar, kardeş kardeşi öldürdü...
-Şimdi gerçekten değişebilir mi insanlar? Şimdi yeni hükümet sadece sermayeyi değil, hakikati, adaleti ve ahlakı da koruyacak. -Buna inanıyor musun?...
Reklam
...Bu Türkler Atilla’yla birlikte İskandinavyaya yazıyı, sabanı, metal işlemeciliğini götürdüler. Bu Türkler Ruslara alfabeyi verdiler.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
232 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Arka kapaktaki tanıtım yazısı ve yazarın 2008 de Gorki ödülü alması nedeniyle farklı bir kitap olduğunu düşünerek sahafta görüp almıştım. Kitap hakkında daha önce herhangi bir yorum okumamıştım (Zaten bu platformda da 2 kişi okumuş). Konu olarak; SSCB dağıldıktan sonra ama cep telefonu kullanılan 90’ların Dağıstanındaki siyasi karışıklık dönemini, şeriata doğru geçişi Şamil adlı karakter üzerinden anlatıyor. Aslında anlatılan bölge ve tarihi açısından ilgi çekici bir kitap. Fakat yazarın anlatım tarzı beni çok yordu. Bir filmi ortasında açıp izlemek gibiydi. Zaten fazla bilinmeyen bir coğrafya, farklı bir sürü etnik gruplar, cinsiyeti cümlenin sonuna doğru anlaşılan özel adlar, kimin attığını anlamadığım patlayan bombalar.. tüm bunlar okumayı çok zorlaştırdı benim için. Ama yine de klasik yerli, Avrupa, Amerika veya Rus edebiyatı dışında farklı bölgelere yelken açmak için okunabilinir.
Bayram Dağı
Bayram DağıAlisa Ganieva · Tekin Yayınevi · 20163 okunma