Altun Çiçek Çalasın

Altun Çiçek ÇalasınTanrıçalar Cadılar ve Aykırı Kadınlar yazarı
Yazar
8.9/10
9 Kişi
27
Okunma
2
Beğeni
542
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

2 okur beğendi.
27 okur okudu.
1 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Ve anladım ki, kırıklar birleşmeden savaş karşıtları bile savaşın nedeni olacak.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
248 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Banu Başeren ve Altun Çiçek Çalasın bir olup, tarihte siz erkeklerin erkek kahramanları yok sadece biz de vardık hep de olacağız diyerek çalmışlar sazı. Buna binaen birkaç ülkenin mitolojik kadın kahramanlarından tutun dünyaya aslında mal olmuş da farkedilmeyi bekleyen kadın öncüleri,kahramanları derleyerek kitap haline getirmişler.Bir de tüm bu kadın güzellerin içinde bir de erkek güzeli olarak Özgecan Arslan' ın babası Ahmet Arslan da var. Her şey bir yana da, okursanız siz de göreceksiniz gerçi, adı duyulan her kimsenin tek bir ortak yönleri var ki o da kendisini yaşamaları. Bedelini çoğunlukla yalnızlıkla, eziyetle, içlerine ölüm ekile ekile ödeseler de hiçbiri kendini sürmekten vazgeçmemiş. Ayrıksı otu olmalarına gülümsemiş bu kişiler. Sanırım hayatın en büyük düşmanı da bu, kendine benzetilemeyenler ordusu. Gerçi hepimiz soyunduğumuz an bir olduğumuzu görüp, aynılığımıza şaşıracağız. Şaşıracağız da o vakte kadar siz siz olmaktan vazgeçmeyin olur mu? Sağlıcakla...
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı Kadınlar
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı KadınlarBanu Başeren · Totem Yayınları · 201629 okunma
248 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı sizlere nasıl anlatmam gerektiğinden emin olamadım. Ama bu kitap benim için çok özel bir kitap oldu. Bu kitabın içerisindeki bazı kadınlara zaten hayran biriydim. Kendilerinin hikayelerini biliyorum. Ama bu kitabı okuduktan sonra önceden tanımadığım tanrıçalar keşfettim. İçerisinde birçok özel kadın vardı. Ve yine bu kadınlar beni kendilerine hayran bıraktılar. Kitabın içerisinde kırk altı tane kadın, bir tane erkeğin hikayesi var. İki yazarımız kendi yorumlarını da katıp çok güzel bir eser ortaya çıkarmışlar. Dili ve üslûbu ile kitap kendine çekiyor bizleri. Eğer sizlerde böyle özel kadınların hikayeleri merak ediyorsanız kitap tam sizlik diyebilirim. Bu kitabı okuduğum için kendimi özel hissediyorum. Kitap sayesinde daha önce tanıdığım ve tanımadığım birçok özel kadının yaşamlarını, hikayelerini ve savaşlarını öğrendim. Yeni insanlara hayran oldum.
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı Kadınlar
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı KadınlarBanu Başeren · Totem Yayınları · 201629 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
34 günde okudu
Tanıdığım kadınlar da vardı kitapta, yeni tanıştıklarım da. Birbirinden farklı birçok kadının kısa kısa hayatlarını okumak keyifli. Ancak çok kötü yazılmış, yazım hataları çok fazla (ayrılmamış de'lerle dolu) olduğu için okumakta zorlanıyor insan. Banu Başeren'in yazdığı ilk kısmı daha keyifli buldum. Keşke şiirler de daha keyifli olsaydı, şiirlerini hiç sevemedim..
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı Kadınlar
Tanrıçalar Cadılar ve Aykırı KadınlarBanu Başeren · Totem Yayınları · 201629 okunma