Andrew Bennett

Andrew BennettŞu Edebiyat Denen Şey yazarı
Yazar
7.8/10
9 Kişi
37
Okunma
2
Beğeni
530
Görüntülenme

Hakkında

Romantizm ve romantizm sonrası döneme odaklanan Andrew Bennett özellikle Keats, Emily Brontë, Sylvia Plath, James Joyce, Kazuo Ishiguro, Philip Roth gibi isimler üzerinde araştırmalar yapmaktadır. Halen Bristol Üniversitesi’nde ders veren Bennett’ın Eleşiri, Edebiyat ve Kurama Giriş kitabının yanı sıra yine Nicholas Royle ile birlikte yazdığı This Thing Called Literature: Reading, Thinking, Writing (2015) isimli bir kitabı daha vardır. Diğer eserlerinden bazıları; The Author (2005), Katherine Mansfield (2004).
Unvan:
Yazar
Doğum:
Surrey, Birleşik Krallık, 6 Aralık 1960

Okurlar

2 okur beğendi.
37 okur okudu.
2 okur okuyor.
40 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Edebiyat metinleri bizi yolculuğa çıkararak yılları ve yaşamları aşar, geleceğe fırlatır ya da geçmişe sürükler. Nicholas Royle Şu Edebiyat Denen Şey , Nicholas Royle
Sayfa 148Kitabı okudu
"Dünya gevezelikten başka bir şey değil: Karşılaştığım herkes söylemesi gerekenden faz­lasını söylüyor. Hayatımızın yarısını böyle harcıyoruz."
Sayfa 143 - Notos Kitap
Reklam
Kaleme alınmaya layık tek kitap; yazmaya cesaretimizin ya da gücümüzün olmadığı kitaptır. Cixous
Yaratıcı Yazarlık Üzerine Okuma Listesi:
1.Emin Özdemir-Eleştirel Okuma 2.Dorethe Brande-Yazar Olmak 3.Edgar Allen Poe-Yazının Felsefesi 4.Hakan Bıçakçı-Uydurmanın İncelikleri 5.Ursula K. Le Guin-Dümeni Yaratıcılığa Kırmak 6.Okunması Gereken 501 Kitap 7.Virginia Woolf-Bir Okur Olarak I-II 8.Danell Jones-Virginia Woolf'tan Yazarlık Dersleri 9.Guiseppe Culicchia-Demek Yazar Olmak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
216 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Okuma yaparken metin ya da paragrafta anlatılanın okura düşündürdüğü şeyler ve hissettirdiklerinden büyük bir payda alabilmesi, doğru okuyabilme ile ilişkilidir. Andrew Bennett ve Nicholas Royle; insanın, hayatın tekdüze yaşamlarında hayat-insan, yaşam-ölüm arasındaki ince çizgideki düşüncelerin, ruhbiliminde incelenen insan psikolojisini, insanın anlayacağı üslupla aktarılan yazım türü edebiyatın okurlara yeni düşünceler katabilmesinin etkisini kendi deneyim ve bilgi birikimlerini #şuedebiyatdenenşey isimli kitapta keyifli bir okuma ile biz kitap severlere sunmuşlar. Üç ana başlık: OKUMAK, DÜŞÜNMEK,YAZMAK ve Ek bölümünden oluşan, edebiyat okuyucuları için olduğu kadar yazarlarında fayda sağlayacağı kitabı herkesin kesinlikle okuması gerekir diye düşünüyorum. Özellikle okumak bölümünde oyun okumak ta yaptığım hataları görüp doğru okumayı öğrendim. Tekrar tekrar okuyacağım #tavsiyekitap Okuyun okutturun.
Şu Edebiyat Denen Şey
Şu Edebiyat Denen ŞeyNicholas Royle · Notos Kitap · 20207 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Sürekli elimin altında bulundurduğum kıymetli kitaplardan, Şu Edebiyat Denen Şey! Okumanın, düşünmenin ve yazmanın ayrı düşünülemediği kurmaca dünyanın düzeni üzerinde duruluyor. Teknik detaylarıyla birlikte kalemin kıvraklığını da düşünen bu kitapta, roman, öykü, şiir, deneme ve oyun yazmanın inceliklerine de değiniliyor. Tüm bu türlerin yolunun yaratıcılıktan geçtiğini unutmazsak beslendiğimiz temel kaynağın okumak olduğunu da hatırlıyoruz. Eleştirel ve yaratıcı düşünmenin izini sürerek yazma eylemini canlı tutan Şu Edebiyat Denen Şey, yine kıymetli kitaplardan biri. Başvurmaktan kaçınmadığım, sürekli bana fikir veren bu kitabı okuyan, yazan herkese tavsiye ederim.
Şu Edebiyat Denen Şey
Şu Edebiyat Denen ŞeyNicholas Royle · Notos Kitap · 20207 okunma
360 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
3/5 Stars (%65/100) Though the title says "introduction," this book also works for people who have some knowledge about the subjects. I've used this book quite a lot as a textbook. The arguments were really well-put and actually interesting to read. I especially loved the chapter dealing with Shelley's "Ozymandias" as well as the ones with William Wordsworth. This is a pretty good book.