Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Andrew Gregory

Andrew GregoryEvreka! yazarı
Yazar
8.6/10
26 Kişi
88
Okunma
3
Beğeni
569
Görüntülenme

Andrew Gregory Sözleri ve Alıntıları

Andrew Gregory sözleri ve alıntılarını, Andrew Gregory kitap alıntılarını, Andrew Gregory en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Demokritos'a göre, algıladığımız şeyler: Sıradan anlamda tatlı, acı, soğuk ya da renkli olabilir. Gerçekteyse hepsi atomlar ve boşluktur.
Planetes.. sevdim..
Gezegen anlamına gelen "planet" sözcüğü, amaçsızca dolaşan kişi ya da avare anlamındaki Yunanca "planetes" sözcüğünden gelir.
Sayfa 73 - Alfa BilimKitabı okudu
Reklam
Hipokrat
İyileşme zamanla ilgili, bazen de uygun zaman ve fırsatla ilgili bir meseledir.
Sayfa 103 - Alfa BilimKitabı okudu
Herakleitos
"Bu kozmos, ne tanrı ne de insan tarafından yaratılmıştır. Tersine, o her zaman değişmez ölçüye göre tutuşan ve değişmez ölçüye göre sönen sürekli, dirimli bir ateşti, öyledir ve öyle olacaktır."
Sayfa 20 - Alfa BilimKitabı okudu
Lucretius
Hiçbir şey hiçten var edilemez.
Sayfa 119 - Alfa BilimKitabı okudu
Plâton, geometri ve astronominin eğitimde de kullanılmasından yanaydı. Filozoflara verdiği eğitim, astronomi ve geometriden başlayarak iyinin özünün tasarlanmasıyla devam ediyordu. Efsaneye göre, Akademia’nın kapısında şöyle yazıyordu: “Geometriden anlamayanların girmesine izin vermeyin.”
Reklam
(...)Aristoteles aynı zamanda, gökyüzünde devinimi başlatan ama kendisi devinmeyen ('devinmeyen bir devindirici') bir "esas devindirici"nin varlığına inanıyordu. Bu devinmeyen devindirici, fiilen, Tanrı'ydı ve Tanrı bütün zamanını düşünme üzerine düşünerek geçiriyordu; Aristoteles'e göre bu, yapılabilecek en mükemmel etkinlikti. Bir filozofun tanrısı da olsa olsa böyle bir Tanrı olurdu!
(...) Başka Yunanlılarsa evrenin politik bir varlığa benzediğini öne sürmüştür. Onları bu düşünceye iten de, kırsal bölgeye has kaos ve kabalığa karşılık sitedeki düzenliliği ve kültürlülüğü vurgulama isteğidir. Bazı kişiler de evrenin, yaratıcısının imzasını taşıyan bir yapıntıyı andırdığını iddia etmiştir.
Doğa amaçsız ve yararsız olan hiçbir şey yapmaz. - Aristoteles
Gök gürlemesi ve şimşek gibi fenomenleri açıklamak, bunların, ya insanlara kızan ya da kendi aralarında kavgaya tutuşan tanrıların işi olduğunu söylemek kadar kolaydı. Miletliler, bu gibi olayları tanrıların müdahalesiyle açıklamayı reddettiler. Onlara göre, evrendeki tüm olayların nedeni doğaya dayanıyordu.
Sayfa 20 - ALFA | BİLİMKitabı okudu
Reklam
Platon, geometri ve astronominin eğitimde de kullanılmasından yanaydı. Filozoflara verdiği eğitim, astronomi ve geometriden başlayarak iyinin özünün tasarlanmasıyla devam ediyordu. Efsâneye göre, Akademia’nın kapısında şöyle yazıyordu: “Geometriden anlamayanların girmesine izin vermeyin."
Platon, geometri ve astronominin eğitimde de kullanılmasından yanaydı. Filozoflara verdiği eğitim, astronomi ve geometriden başlayarak iyinin özünün tasarlanmasıyla devam ediyordu. Efsaneye göre, Akademia’nın kapısında şöyle yazıyordu: “Geometriden anlamayanların girmesine izin vermeyin.”
Aslında bir fizikçiydi de
Arşimet dahi bir matematikçi ve mühendisti. Geometri alanında çalışarak Öklit'in çalışmalarını geliştirmeye çabalamıştı.
Sayfa 122Kitabı okudu
Platon'a göre tanrısı dünyayı matematik ve geometriden yola çıkarak inşa ettiği için dünyanın yapısını anlamak için de bu bilgi türlerini kullanmak gerekiyordu.Aynı şekilde demiourgos dünyayı olabilecek en iyi şekilde yarattığı için dünyaya dair açıklamalarımızın da basit,incelikli ve estetik bakımından güzel olması gerekirdi.
Sayfa 50 - ALFA|BİLİMKitabı okudu
"Yıldızlar, dünyadan yükselen nemle oluşmuştu; bu nem seyrelince ateş halini almıştır ve yıldızlar yükselen bu ateşten oluşmuştur. Canlılar, güneşle buharlaşan sudan oluşmuştu. İnsanlarsa başlangıçta, başka bir hayvana, yani balığa benziyordu." Evrenin kökenlerini ve yaşamı doğal koşullarla ilk olarak açıklayan Anaksimenes'tir.
Sayfa 29 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
97 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.