Atıf Kahraman

Atıf KahramanKoca Yusuf yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
176
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

6 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Osmanlı sarayındaki san'atkârlar için tutulmuş defterlerde, güreşçilerin de san'atkârlar sınıfına dahil edilip diğer sporculardan ayrıldığı görülür. Osmanlı çağı tarihçileri ve yazarları da aynı şekilde güreşçileri san'atkâr olarak tanımlarlar. Çünkü her san'at türünün pîri olduğu gibi güreşçilerin de pîri vardır. Bu pîrin adı, "Hazret-i Mahmud Burya-yi veli Pehlivan"dır.
Sayfa 19 - Kültür ve Turizm Bakanlığı 1987 BaskısıKitabı okudu
"Şu er meydanı Kırkpınar'da 20 senedir başpehlivanlığı kimseye vermeyip halâ 47 yaşında olduğu halde içindeki pehlivanlık aşkı ve ateşi bir parça olsun eksilmemiş bu Koca yiğit ile üç saattten fazla başabaş güreş çıkarmak benim için en büyük şereftir. Bu yaştaki ünlü geçmişi olan bir pehlivanı yenmek, bana şeref değil küçüklük getirir. Ben bu güreşimle ustaların ustası Aliço'dan hak ettiğim notu ve dereceyi aldım. Bu bana yeter..." Henüz 27 yaşındayken 20 yıllık başpehlivan 47 yaşındaki Aliço ile yaptığı ilk güreş sonrasında Koca Yusuf'un düşünceleri.
Sayfa 107 - Kültür ve Turizm Bakanlığı 1987 BaskısıKitabı okudu
Reklam
Yusuf'un o müthiş kuvvetinden korkan Amerika güreşçileri, ciddi güreşi kabul etmiyorlardı. Bu yüzden menajeri J. William Brady, Yusuf'un karşısına çıkıp da 15 dakika içinde yenilmeyene 100 dolar vereceğini ilân etmeye başladı.
Sayfa 210 - Kültür ve Turizm Bakanlığı 1987 BaskısıKitabı okudu
"Nasılki güneşin parlaklığını bazan bir bulut gölgelerse, benim de hayatımı gölgeleyen bazı bu gibi olaylar başıma geldi." Koca Yusuf
Sayfa 171 - Kültür ve Turizm Bakanlığı 1987 BaskısıKitabı okudu
"Folies-Bergéres yöneticileri tarafından gazetelerde yapılan ilânlar sonucu, Fransa'nın her tarafından pehlivan gelmeye başlamış. Hatta özellikle Türk pehlivanlarıyla güreşmek için Amerika'dan gelenler bile varmış. Bunların hepsi de ilk önce 1000, 2000 ve 5000 bin frank bahis koyuyorlar, sonra da Nurullah'ı uzaktan bir kere gördü mü, paralarını ceplerine koyup savuşup gidiyorlarmış."
Sayfa 203 - Kültür ve Turizm Bakanlığı 1987 BaskısıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok
Resim