Ayşe Böhürler

Ayşe BöhürlerDuvarların Arkasında yazarı
Yazar
8.2/10
6 Kişi
34
Okunma
3
Beğeni
2.069
Görüntülenme

Hakkında

1963 yılında Nevşehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu. 1992-1995 yılları arasında İzlenim ve Aksiyon dergilerinde editör; 1995-2006 yılları arasında Kanal 7 televizyonunda program yapımcısı ve yönetici olarak çalıştı. 2005-2008 yılları arasında “Duvarların Arkasında/Müslüman Ülkelerde Kadın” ismi ile 13 İslam ülkesini kapsayan belgeseller yaptı. 2008-2011 arasında “Biz İngiliz Müslüman Kadınlar“ “Hayme Ana”, “Orhun Yazıtlarından Nobel’e Türk Edebiyatı”, "Kitaba Adanmış Bir Ömür/Ali Emiri Efendi" yapımcılığını yaptığı belgesel projeleri arasında yer alıyor. Halen yapımcılığın yanında Yeni Şafak gazetesinde yazıyor. Ak Parti kurucusu ve MKYK üyesidir.
Unvan:
Siyasetçi, gazeteci, yazar
Doğum:
Nevşehir, 1963

Okurlar

3 okur beğendi.
34 okur okudu.
4 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Suçun olmadığı bir toplum yok ve hiçbir zaman olmayacak. Çünkü suç dediğimiz şey göreceli bir şeydir. Örneğin Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı yıllarında o dönemin padişahı ve işgal kuvvetleri tarafından hain ilân edilmişti ve yakalansa kurşuna dizilecekti. Ama şu an Mustafa Kemal bizim ulusal kahramanımız; Cumhuriyet'i kuran insan.
İnsan, diğer canlılardan hikâye okuması veya anlatması ile olduğu gibi monotonluktan hastalanma ve monotonluk yüzünden dünyayı değiştirmeye çalışma özelliğiyle de ayrılır. Yani o yüzden global bir dünyanın yer aldığı gelecek çağlarda insanlık buna başkaldıracaktır. Çünkü insanın başka türlü var olması mümkün değil. Bugün Türkiye'ye niye bu kadar turist geliyor zannediyorsunuz. Aynı paraya başka bir yere gidebilir ama farklı şeyler görmek istiyor insanlar. O monotonluktan, çok rahat hayat düzenlerinden kalkıp sıkıntılı, kaldırımlarında yürünemeyen bir ülkeye geliyorlar. Aldıkları yiyecekte bakteri var mı yok mu diye inceleyen insanlar akın akın buraya geliyorlar. Bunun asıl nedeni merak ve insan denen canlının aslında globalleşmenin bize dayattığı tekdüzeliğe başkaldırı olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak tek tip, monoton bir köyde yaşamaya insanın direneceğini düşünüyorum. Çünkü tekdüzelik insan ruhunu hasta eden öğelerden birisi. Mutlaka çeşitlilik ister insan.
Reklam
"Mahathir, dünyada idealist Müslüman lider imajı ile tanınsa da ülkesindeki Müslüman liderlerin çoğundan, liberal düşünceleri ile ayrılıyor. İslamî ülke olmanın anayasadaki 'İslam' ibaresiyle veya şeriatın belli kurallarının ülkede uygulanması ile ölçülemeyeceğini savunan Mahathir'e göre; bir ülke ancak adaletli olursa, halka refah ve modern hayat standartları sağlarsa Müslüman bir ülke olabilir."
Sayfa 420Kitabı okudu
"Biz, dünyanın her tarafındaki kadınlar, sanırım kendimizi ispatlamak zorundayız. Erkeklerse bunu yapmak zorunda değiller."
Sayfa 293 - Prenses Vicdan AliKitabı okudu
"Şahsen bir özgürlük tarifim yok. Sokakta çok modern kıyafetler giymiş, hatta yarı çıplak vaziyette bir kadın gördüğümde asla, gerçekte ne kadar özgür olduğunu düşünmem; onu umursamam bile. Çünkü Beyrut sokaklarında çarşaf giymiş bir kadını -ki bu Beyrut'un güzelliğidir- şort ve göbeğini açıkta bırakan bir tişört giymiş bir arkadaşıyla yürürken görebilirsiniz. Bazen bu birbirine zıt manzarayı görmek beni çok mutlu ediyor. Bu bana, şehrin bütün zıt unsurları barışçı bir şekilde harmanlayabileceğinin teminatını veriyor. Çıplak olanın, örtülü olandan daha özgür olup olmadığını bilmiyorum ve bu umrumda da değil. Çünkü kadının açık kıyafetler giymesi, onun özgür olduğu anlamına gelmez. Aynı zamanda kadının örtünmesi de özgür olduğunu veya olmadığını göstermez. Bence kıstas, kendisiyle barışık olmasıdır, kendisini sevmesidir."
Sayfa 221 - İman HudaydanKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
392 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 günde okudu
Kitabı sokak satıcısında gördüm. Okumakta çok geç kaldığım bir kitapmış. Hem yazmak hem de okumak isteyenler için çok güzel bir eser keşke daha fazla yazar ile gerçekleştirilmiş olsa. Bu kitap bana okumam gereken daha çok kitap olduğunu gösterdi. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap. Ayşe Böhürler Hanım olmak üzere herkesin emeğine sağlık...
Yazmasam Ölürdüm
Yazmasam ÖlürdümAyşe Böhürler · Profil Yayıncılık · 201014 okunma
392 syf.
·
Puan vermedi
Eser çok değerli bir çalışma olmasına rağmen röportaj çözümlemesi olduğundan mıdır nedir, zor okunan bir eser oldu benim için. Yazar olmak isteyenler okumalı yine de.
Yazmasam Ölürdüm
Yazmasam ÖlürdümAyşe Böhürler · Profil Yayıncılık · 201014 okunma
Resim