Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ayşegül Dede

Ayşegül DedeDuvarın Arkasında Ne Var? yazarı
Yazar
9.4/10
85 Kişi
360
Okunma
16
Beğeni
2.134
Görüntülenme

Hakkında

Üniversitede İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü “Masallarda Sembol Dilinin Görüntüleri” üzerine hazırladığı teziyle bitirdi. 2001 yılından beri masalların eğitim, edebiyat, sahne sanatları ve iletişim alanlarına etkisi üzerine araştırmalar yapıyor. Ağustos 2012’de “Kidsnook Masal Akademisi”ni kurdu ve bu çatı altında masallara dair eğitim ve atölye çalışmalarına devam etti. Hâlâ masal anlatmaya, yazmaya ve çizmeye devam ediyor. Hadi Masal Anlatalım ve Masal Mutfakta kitaplarının yazarı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1981

Okurlar

16 okur beğendi.
360 okur okudu.
4 okur okuyor.
47 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
-Eğer istersen sana dünyayı gösterebilirim. Sırtıma binmen yeterli. -Ya istemiyorsam, demiş elma kurdu. -Hiçbir zaman ne kaçırdığını bilemeyeceksin, demiş kuş.
-Eğer istersen benimle dünyanın öbür ucuna gelebilirsin... -Ya istemiyorsam... - Hiçbir zaman ne kaçırdığını bilemiyeceksin!
Dünya seni ısıtacak ve sana kucak açacak dostlarla dolu...
Timaş Çocuk YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
36 syf.
10/10 puan verdi
#çocuklarneokuyor Duvarın Arkasında Ne Var? ———————————————————— Her duvar engelleriyle birlikte merak duygusunu da beraber getirir. Duvarı görüp sınırlara razı mı olacağız, merak ettiklerimize tutunup hayallere mi dalacağız? Önemli olan hangisini seçeceğimizdir. “Hiçbir Duvar Mutlu Olmak İçin Engel Değil...” cümlesinden de anlaşılacağı üzere, kitap duvarlara rağmen merak ve hayalleri destekleyip çocuklara keşfetmenin yollarını açıyor. Kitabın arkasında yer alan karekod ile bir de tatlı bir şarkı sizi bekliyor. * Yazan: Ayşegül Dede * Resimleyen: Öykü Akarca * Yayınevi: Timaş Çocuk * Sayfa Sayısı: 36 *Yaş Grubu: 4 yaş ve üzeri
Duvarın Arkasında Ne Var?
Duvarın Arkasında Ne Var?Ayşegül Dede · Timaş Çocuk Yayınları · 2020116 okunma
36 syf.
10/10 puan verdi
༄ ༄Biri, Diğeri, Öteki, Beriki ༄ ༄ Sahip olduğu özelliklerle mutlu olabilmenin mümkün olduğunu hatırlatan sıcacık tatlı mı tatlı bir hikâyesi var Beriki’nin. Çocukların çok fazla kıyasa maruz bırakılıp durmadan kalıplaşmış özelliklere özendirildiği bir çağda, kendinde olanı farketme, bakış açısını değiştirme ve özgün olabilmeye dair bu kitabı siz de seveceksiniz. Hatta bir süre şarkısı da dilinizden düşmeyecek.. ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ “ Hepimiz hayatta birileri için “Biri, Diğeri, Öteki ve Beriki!” değil miyiz? BERİKİ, kendini eğri ve büğrü hâlleriyle kabul edip mutlu olmanın yolunu arayanların hikâyesi...” ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ •Ayşegül Dede •Öykü Karaca •Timaş Çocuk •32 sayfa •4 yaş ve üzeri
Biri Diğeri Öteki Beriki
Biri Diğeri Öteki BerikiAyşegül Dede · Timaş Çocuk · 202179 okunma
36 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
BAYILDIM! Bu aralar kendimin de sorun yaşadığı bir konu "mutlu olmak". Bu konuyla ilgili hem danışanlarıma hem bana faydalı olabilecek makale ve kitap arayışındaydım. İyi ki yolumuz bu kitapla kesişmiş. Artık her şey tekdüzeleşti. Hepimiz belli kalıplara sığmaya çalışıyoruz, çocuklarımız da bundan nasibini alıyor. Paylaşımlarımız yeterli beğeni almayınca yetersiz hissediyoruz, kendimizi bir türlü olduğumuz gibi kabul edemiyoruz. Aldığımız kilolar, kırışıklıklarımız, yüzümüzde çıkan sivilceler ya da iyi olmadığımız bir alan hepsi bize olmaması gereken şeylermiş gibi görünüyor bu da mutsuzluk getiriyor. Yaşadığımız olayları maalesef seçemiyoruz, karşılaştığımız kişileri de öyle ama mutlu olmayı biz seçebiliriz. Bu nedenle, karşılaştığı zorluklara rağmen ümidini kaybetmeyen, her şeye rağmen mutlu olan Beriki'den öğreneceğimiz çok şey var. Hepimiz aslında sadece varlığımız için değerliyiz ve olduğumuz şekilde yaşamak anlamlı. Not: 4 yaş üstü minik okurlara uygun olan bu kitap sayesinde çocuğumuz kendini olduğu gibi kabul edebilir fakat bu noktada ebeveynlerin de çocukları olduğu gibi kabul etmesi gerekir.
Biri Diğeri Öteki Beriki
Biri Diğeri Öteki BerikiAyşegül Dede · Timaş Çocuk · 202179 okunma