Barry Charles Tharaud

Çukurova yazarı
Yazar
7.5/10
0 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
977
Görüntülenme

Hakkında

Barry Charles Tharaud Colorado Mesa Üniversitesi’nde emeritus profesör ve San Diego State Üniversitesi’nde misafir profesör olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 1984-1986’da Ankara’da Gazi, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinde, 1995-1996’da İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde, 2003-2005’te Fas’ta Abdelmalek Essaâdi Üniversitesi ’nde Fulbright profesörü olarak bulundu. 2016 yazında kapatılıncaya kadar Fatih Üniversitesi’nde bölüm başkanı olarak İngiliz ve Amerikan edebiyatı dersleri verdi ve karşılaştırmalı edebiyat doktora seminerlerini yönetti. "Middle Eastern Literatures” (Oxford) ve Talât Sait Halman’ın yönettiği "Journal of Turkish Literature” dergilerinde Yaşar Kemal üzerine makaleler yayımladı. "Yaşar Kemal Kendini Anlatıyor Alain Basquet ile Görüşmeler"i Fransızcasından Eugene Lyons Hebert ile birlikte "Yaşar Kemal on His Life and Art” adıyla İngilizceye çevirdi.
Ünvan:
Akademisyen

Okurlar

7 okur okudu.
1 okur okuyor.
12 okur okuyacak.

Okur demografisi

Kadın% 0.0
Erkek% 0.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Cumhuriyet öncesi dönemde köyü yöneten Muhtar Sefer'in babası Hıdır'a referanslar vardır, fakat daha önceki sistemin şimdiki sistemden daha az yozlaşmış, doğaya daha yakın veya daha ideal olduğuna dair hiçbir işaret yoktur - buna karşın İnce Memed 1, Dikenlidüzü'nün beş köyünün, bütün köylüleri yarıcı yapan ve o bölgeden ayrılmalarını bile yasaklayan Abdi Ağa gibi zalim bir kişinin her zaman mülkü ve tahakkümü altında olmadığını spesifik olarak anlatır. Kanaatimce Yaşar Kemal, köylüler gerçek dünyada fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığında karşı­ laştıkları sosyal ve bireysel sorunlara ideal çözümler sunmaktan kaçınmak amacıyla böyle düşünceleri genel olarak Dağın ôte Yüzü üçlemesinden ve özellikle de üçlemenin birinci cildinden çıkarır. Böyle yaparak Yaşar Kemal sadece sömürünün fi ziksel etkilerini değil, fakat ayrıca ekonomik zorunluluk ve sömürünün sosyal ve psikolojik etkilerini de gözlerimizin önüne serer.
Sayfa 235 - YKY yayınları subat 2017
İNCE MEMED 1 Koca Osman eğilerek: "İnce Memedden haberin var mı? Nerelerde olur o?" diye ya­ vaşça korkarak sordu. Koca Osman: "İnce Me m ed," dedi, "benim şahinim. Ben onu aramaya geldim." Sonra, onu niçin aradığını, ne istediğini uzun uzun anlattı. Bu arada konuşmaya Durmuş Alinin kansı da kulak misafirioluyordu. Koca Osman sözünü: "İnce Memed, şahinim," diye bitirdi gene. Diline pelesenk et­mişti bunu. İnce Memed
Sayfa 64 - YKY yayınları subat 2017
Reklam
Reklam