Bassam Tibi

Bassam TibiDünya, İslamiyet, Demokrasi yazarı
Yazar
8.3/10
3 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
1.103
Görüntülenme

Hakkında

Bassam Tibi 1944'te Şam'da doğdu. 1973'ten beri Göttingen Üniversitesi Uluslararası Politika Kürsüsü'nde profesör; 1988'den bu yana da Harvard'da araştırma görevlisi. Arap İnsan Hakları Derneği'nin kurucularından olan Tibi, Alman ZDF televizyonu için yaptığı yorumların yanı sıra önemli gazete ve dergilerde çıkan yazıları, ama özellikle kitaplarıyla, "siyasî İslam" konusunda önemli bir araştırmacı olarak tanınmıştır.
Unvan:
Profesör, Yazar
Doğum:
Şam, Suriye, 1944

Okurlar

11 okur okudu.
1 okur okuyor.
13 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
El-Husri'nin görüşleri
Temelde el-Husri, İslâm’ı Arap millî kültürünün bir parçası olarak kabul eder, fakat İslâm’ın tek başına Arap kültürünü oluşturduğunu düşünmez. Pan-İslâmcıların ve İslâm tarihçilerinin “Arap tarihî sadece İslâm’ın yükselişi ile başlar ve bundan önce Araplar ilkel kan davalı bir kabile hayatı yaşıyorlardı” iddiasına ise şiddetle karşı çıkar.
Sayfa 252Kitabı okudu
Geçmişten >>> Günümüze Işık oluyor.....
Sa’ada, SSMP’nin (Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi) genel prensiplerini ve Suriye Sosyal Milliyetçiliğinin reform için gerekli gördüğü prensipleri 1950’de Şam’da çıkan Te’alim ve Şuruh fi’l-Akideti’l-Kavmiyyeti’l-Suriyye (Suriye Milliyetçiliği Doktirinin İlkeleri ve Görüşleri)’de yayınladı. Parti politikasının sekiz prensibini şöyle sıralar;^’ 1. Suriye Suriyelilerindir. 2. Suriye meselesi, diğer millî meselelere başvurulmaksızın bağımsız olarak ele alınması gereken millî bir meseledir. 3. Suriye meselesi, Suriye milletinin ve Suriye topraklarının meselesidir. .....................
Sayfa 282Kitabı okudu
Reklam
Dil bir ulusun ruhu iken, tarihi onun bilincidir.
Sayfa 206Kitabı okudu
5. Ordu Kumandam ve Jön Türklerin Suriye sorumlusu Cemal Paşa Fransız Konsolosluğu’ndan ele geçirdiği dokümanlarla Arap millî hareket üyelerinin Fransa ile olan ilişkilerini ispatlamıştı ve bunun sonucunda harekete karşı kapsamlı bir kampanya yürütmeye başladı ve çok sayıda kurban verildi.
Sayfa 154Kitabı okudu
Abdurrazık'ın görüşleri
İslâm’ın, halifenin yaptığı yanlış hareketlerden muaf olduğunu ve din adına yöneticiler ve güçlüler tarafından ifa edilen bu yanlış hareketlerin İslâm’a mal edilemeyeceğini göstermeye çalışır. Tüm bu yanlışlıkların kaynağı “hilâfetin güce dayalı olması” hakikatidir.”
Sayfa 251Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
336 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
Arap Milliyetçiliği
Kitap, 'Avrupa'da Ulus Teşekkülünün ve Ulusçuluğun Kökleri' adlı bölümle başlıyor. Avrupa'da ulusçuluk anlayışını ve bunun tarihi kökleri üzerinde duruluyor. Arap milliyetçiliği konuşulmadan önce siyaset, tarih, felsefe, sosyolojik olarak bir durum analizi yapılıyor. Arap milliyetçiliğin esas geliştiği yer olan Suriye inceleniyor. Başında da en
Arap Milliyetçiliği
Arap MilliyetçiliğiBassam Tibi · Yöneliş Yayınları · 20133 okunma
336 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Milliyetçilik, ortadoğu coğrafyasının en önemli sosyolojik problemlerinden biri bana kalırsa. Ve bu problemi en sağlam açıklayan kaynaklardan birisi de Bessam Tibi'nin bu kitabı. Arapların günümüze değin süren kimlik ve milliyetçilik çatışmalarına tarihi kaynaklarla ve felsefik açıklamalarla değiniyor, sade bir dille anlatıyor. Alanda çalışanlar için başucu kaynaklardan birisi.
Arap Milliyetçiliği
Arap MilliyetçiliğiBassam Tibi · Yöneliş Yayınları · 20133 okunma