Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Belma Ötüş-Baskett

Belma Ötüş-BaskettNezihe Muhittin ve Türk Kadını 1931 yazarı
Yazar
Çevirmen
8.8/10
4 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
1.081
Görüntülenme

Hakkında

Doğma büyüme İstanbulludur. Halen İstanbul ve Londra’da yaşamaktadır. Öğrenimini İstanbul’da Robert Kolejde, Ankara’da Dil-Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde ve San Fransisco Berkeley’de Californiya Üniversitesi’nde tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Michigan State Üniversitesi, Kansai Gakuin, Kobe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Surrey Üniversitesi gibi dünyanın farklı yerlerinde öğretim üyesi olarak görev aldı. Londra’da Turkish Area Studies Review dergisinin beş yıl editörlüğünü yaptı. Türkiye, Amerika, İngiltere, Japonya, Avusturya, İspanya’da birçok kitapta ve dergide yayınlanmış Amerikan edebiyatı, mukayeseli edebiyat, kültür ve kadın konularında makaleleri, çeşitli tercümeleri ve Ayşegül Baykan ile yazmış olduğu Nezihe Muhittin ve Türk kadını ( İstanbul: İletişim Yayınları, 1999) başlıklı kitabı bulunmaktadır. Hemingway Society, Jack London Society, Ezra Pound Society, Türk Kültür Araştırmaları üyesidir.
Unvan:
Yazar, Editör
Doğum:
İstanbul

Okurlar

1 okur beğendi.
14 okur okudu.
1 okur okuyor.
34 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Cumhuriyet yürüyecek ve kadınlık hayatına daha birçok ışıklar serpecektir.
Sayfa 121 - İletişimKitabı okudu
Reklam
Muhittin, ülkenin geri kalmışlığını bâtıl inançların, bilim-dışı bilgilerin yönlendirdiği cahil kitlelere bağlıyordu.
Sayfa 34 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Arkasına dini alarak kadınları baskı altında tutan gelenekleri irdeledi. Kadınların içinde yaşadıkları durumu değiştirememelerinin nedeni iş sahibi olamamalarıydı.
Sayfa 30 - İletişimKitabı okudu
Gelenek ve din kadınların konuşmasını ya da herhangi bir eylemde bulunmasını yasakladığı için onların sesleri ve eylemleri doğdukları andan itibaren birer suç teşkil ediyorlardı.
Sayfa 30 - İletişimKitabı okudu
Delirmelik...
Okumak ayıp, gezmek ayıp. Yüzünü göstermek günah... Hızla gülmek günah.. Kafes ve duvarlar arasında hapis, cennet kocasının ayağının altında, cehennem kapıları kayınbabasının bir işaretini bekler.. Hele taşralar da bu boyunduruk, gülünç sahneler yaratacak kadar koyulaşmıştı...
Sayfa 87 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
171 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Nezihe Muhittin, Abdülhamit’in istibdadı sırasında varlıklı bir ailenin çocuğu olarak 1889 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimli kadınlar arasında büyüdü. Özgürlükçü bir babası ve askeri okullarda okuyan rejim muhalifi kuzenleri vardı. Evdeki entelektüel havanın Muhittin'de bıraktığı iz, onun feminizmi ve politik görüşleri üzerinde kuvvetli
Nezihe Muhittin ve Türk Kadını 1931
Nezihe Muhittin ve Türk Kadını 1931Ayşegül Baykan · İletişim Yayınları · 20098 okunma