Birol Dok

Birol DokNietzsche'nin Nihilizmi yazarı
Yazar
7.0/10
7 Kişi
38
Okunma
0
Beğeni
1.017
Görüntülenme

Birol Dok Sözleri ve Alıntıları

Birol Dok sözleri ve alıntılarını, Birol Dok kitap alıntılarını, Birol Dok en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tevfik Fikret ' in nihilizm ifadesi
Her şeref yapma, her saadet piç Her şeyin ibtidası, âhiri Hiç.
Sayfa 27 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Reklam
Ülküleri çürütmüyorum ben, onların önünde eldiven giyiyorum yalnız.
Evrende bir "hiç" olduğumu anlıyorum. Bu hiçlik duygusu bana dünyayı "hüzünler dünyası" olarak gösteriyor. Bu evren evimdir, başka evim yok.
Sayfa 86 - Ahmet İnamKitabı okudu
Sevilmek istiyorsan Yalnızca çekenler sevilir, yalnızca açlara verilir önce kendini armağan et, gitsin, ey Zerdüşt!
Sayfa 71 - NietzscheKitabı okudu
Reklam
Ne kadar göz varsa, o kadar da hakikat vardır, yani hakikat yoktur. Hakikatin olmadığı sadece oluşun hakim olduğu dünyada insan kendini yaratmak zorundadır
Bize sunulan hayata itirazım var: Böyle olmamalı! Böyle sığ, böylesine yoz; renksiz, dar, alçak, katı, heyecansız, çirkef, iki yüzlü, çı­karcı, tembel, yılışık, ödünlerle dolu, olmamalı. Hayat bize hayatın bu olmadığını söylüyor. İşitenler nerede?
Bilgi; istemeden, arzudan, tutkudan ve içgüdüden bağımsız olamaz ve algılarımız içgüdülerimizin güttüğü amaç ile bağıntılıdır.
Sayfa 88 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Kötü nedir? Zayıflıktan, kıskançlıktan, kinden çıkan her şey.
Sayfa 48 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Reklam
Nietzsche'ye göre; yaşamın özü değer koymadır. Değerler koyarak yaratırız dünyayı ve varlık bir değerdir. Dünya, gerçeklik yalnızca görünüştür, görünüşün arkasında "hakiki" dünya yoktur. Ne kadar göz varsa, o kadar da hakikat vardır, yani hakikat yoktur. Hakikatin olmadığı sadece oluşun hakim olduğu dünyada, insan kendini yaratmak zorundadır.
Sayfa 41 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
"Mutluluğumun formülü: Bir evet, bir hayır, dosdoğru bir çizgi, bir hedef . . " diyen Nietzsche; "Büyük insanlar aradım, oysa hep ülkülerinin maymunlarını buldum" dedikten sonra da filozofların, dayanıklıkıların, hiperborlulrın(*) nihilizmi aşma uğraşısı içerisinde olanların kendilerinden öte bakmak zorunda olduklarını da dile getirmektedir. Bunu öz bir ifadeyle şöyle söylemekte: "Ruhbilimci, ille de görmek istiyorsa, kendinden öte bakmak zorundadır. " (Nietzsche 1991a: 12)
Sayfa 33 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Onsekizinde, Tanrı'ya olan inancını yitiren Nietzsche, hayatının geri kalan kısmını yeni bir Tanrı aramakla geçirmişti. Hayatının can damarı olan din, onun bütün hayatını etkilemekle kalmamış başkalarının hayatını da yönlendirmede bir ilk muharrik olarak onun bakış açısıyla insanlar; farklı bir çizgi yakalamıştır.
Sayfa 29 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Dünyadan şikâyeti olmayan var mı? İnsanlarla ilişkilerinden, kendisinden? Hayatın kendisinden? Bize sunulan hayata itirazım var: Böyle olmamalı! Böyle sığ, böylesine yoz; renksiz, dar, alçak, katı, heyecansız, çirkef, iki yüzlü, çıkarcı, tembel, yılışık, ödünlerle dolu, olmamalı.
Sayfa 9 - Anekdot yayınevi 3. Baskı : Ankara, Mayıs 2008Kitabı okudu
Haksızlık hiçbir zaman hak eşitsizliğinde yatmaz, "eşit" hak iddiasında yatar...
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.